Autor: Dnevnik

Info
30.04.2019.
09:52
Nakon decenija propadanja srpske industrije hmelja, hmelj, neizostavni sastojak svakog kvalitetnog piva, sve više raste na vojvođanskim njivama zahvaljujući odluci pojedinih pivara da otkupljuju ovu zelenu "šišarku", da kvalitet piva stave ispred kvantiteta i posvete se zanatskoj proizvodnji ovog pića.
  • preduzetništvo

    30.04.2019 20:27
    Nisam primetio da ima više hmelja na našim njivama ali dobro je da bude tako.
  • BojaNS

    30.04.2019 16:02
    Gde u ovom clanku pise da ce se neko drugi poceti baviti uzgojem hmelja osim postojecih proizvodjaca koji prosiruju svoje kapacitete?
  • Joe

    30.04.2019 15:50
    Dobri naši Slovaci ....prave hmelj,mak još konoplju i da nas Bog vidi. Znaju oni šta je pravo
  • dobar je i Budweiser

    30.04.2019 14:46
    Prvo pišete
    "autohtona" sorta hmelja a posle pri kraju teksta da je hmelj doneo taj grof. A svaka biljka koja promeni sredinu mutira. Tako i ta "autohtona" "Bačka". Da je authtona ne bi se degenerisala tj. spasli bi je. Ovako kad prvo saznaju odakle je grof doneo hmelj možda i bude nešto. A pokušavali su je spasiti još sedamdesetih prošlog veka. Jer je ta "Bačka" izvožena i u Ameriku. To je bila tkzv. aromatična sorta ne sa velikim postotkom alfa kiseline po čemu se vrednuje nearomatični hmelj (da ne bude zabune nema veze aflatoksinom u mleku). Uostalom gdin Kišgeci bi mogao o tome da kaže više on je vodio Institut za hmeljarstvo. Meni bi bilo baš interesantno da čujem...
  • pravi opalim te g...

    30.04.2019 12:03
    Valjda manje? Nekada je okolina Backog Petrovca, Apatina i Celareva bila puna cokota. I onda su se pojavili pametni da objasne kako se pravi pivo. Sok sam doziveo kada sam cuo da je vodic za Prag objasnjavao kakvi su to cokoti sto vise jer toga nema kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna