Autor: Klix.ba

Info
08.05.2019.
08:24 > 08:25
Švedska savetuje svojim građanima da u kući čuvaju deo gotovine u slučaju da se dogode sajber napadi na nacionalne banke, piše "The Times".
  • Nenad

    08.05.2019 19:36
    histerija
    Iskreno da vam kažem vrlo verovatno je da će biti ukinut keš u Švedskoj, za par godina. Oni su totalno digitalizovani, to je neverovatno koliko veruju u banke. I ne samo to, nego se strašno boje da će im neko ukrasti pare. Na puno, puno mesta (restorani, prodavnice, kiosci, prodaja na pijacama i trgovima) je isključivo plaćanje aplikacijama (Swish na primer) ili naravno karticom. U mnogim gradovima se gradski prevoz (u busu npr.) plaća karticom, javni toaleti takođe. U gradu gde ja živim prošle godine je zatvoren turistički biro, i gradske vlasti upućuju na webaplikaciju :)
    E sad, ovde je počelo u poslednjih godinu dana da se javno debatuje o tkz. vandrednim situacijama i njihovoj potpunoj nepremnosti ako dođe do iste. Pogotovo što se tiče stanovništva, ali i državnih organa. A dodajući tome njihov strah od Rusije ( o mržnji da ne pričam), sve ovo sad počinje da deluje komično.
  • Marko

    08.05.2019 16:05
    nasi pametnjakovici
    Dali nekad procitaju nesto u zivotu ovi nasi pametnjakovici ili misle kako stranka kaze. Juce su nam poturali zvaku da ce uvesti beznovcano placanje i da je to trend u svetu. Dok danas citamo kako stoje stvari u vrhunski uredjenim drzavama. Potvrdjuje se teza da politicari prave ustupke bankam uz odredjenu nadoknadu,obzirom da su resenja nelogicna i losa.
  • hm

    08.05.2019 12:29
    Jel to ima dve Švedske, ili je to ona ista što je nedavno bila u vestima kad je najavljivala da će biti prva koja će ukinuti keš sasvim za "dve, najviše tri godine"...
  • miki

    08.05.2019 09:11
    ...
    Ukidaju gotovinu, a savetuju gradjane da cuvaju gotovinu. LOL
  • Marko

    08.05.2019 08:33
    nasi pametnjakovici
    Dali nekad procitaju nesto u zivotu ovi nasi pametnjakovici ili misle kako stranka kaze. Juce su nam poturali zvaku da ce uvesti bezgotovinsko placanje i da je to trend u svetu. Dok danas citamo kako stoje stvari u vrhunski uredjenim drzavama. Potvrdjuje se teza da politicari prave ustupke bankam uz odredjenu nadoknadu,obzirom da su resenja nelogicna i losa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna