Autor: Beta

Info
08.05.2019.
22:50
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je danas u Beogradu da je 9. maj veliki i zajednički praznik za Srbe i Ruse kojim se obeležava dan najveće pobede u istoriji čovečanstva.
  • Mad Hatter

    09.05.2019 20:12
    Kako Srbi objašnjavaju Rusima rehabilitaciju Nedića, Ljotića, Mihajlovića i ostalih kvislinga saradnika nacističke Nemačke za vreme WW2?
    Jesu li četnici oslobodili Srbiju i Beograd od nacista ili su to krvavo odradili partizani!?
  • Šešelj kao pobednik

    09.05.2019 15:26
    Zajednički praznik a u Srbiji Šešelj u Narodnoj skupštini , sa vlastitom kućom u Hrtkovcina. i otadžbinskim kongresom
  • DDR bot #12

    09.05.2019 15:12
    Posle završetka Drugog svetskog rata, Rusi su držali pola Evrope pod gvozdenom čizmom. Nikom nije bilo lepo, Mađari su se bunili 1956, Čehoslovaci 1968, oba puta su ih Rusi pregazili tenkovima. Nas su hteli da srede još 1948 ali je Tito pametno odigrao i otvorio se ka Zapadu. Za Rusku hladnoratovsku imperiju tadašnja SFRJ je bila sušta suprotnost, oličenje građanskih sloboda. Kod nas se svirao rok i pank dok su Rusi vozili tenkove kroz gradove DDR. Pored toga Rusi su i te kako ratovali po svetu, samo manje naglašeno od Amerikanaca, npr. Avganistan. Tamo gde nisu ratovali isporučivali su svoje oružje i slali vojne "savetnike". Imajuć u vidu takvu istoriju malo sam sumnjičav prema Čepurinu koji nam se dodvorava frazom "Srbi i Rusi".
  • Komunista

    09.05.2019 11:41
    E, dobro je što tvoji govore istinu, uvek istinu i samo istinu.
    Bob Dilan je lepo rekao da će se americi suditi jednog dana.

    Počevši od bacanja napalma po deci, odmah posle WW2, pa naovamo.
    Nijedne godine tvoji nisu prestajali da ratuju protiv civilnog sveta.
    Ukupna količina zločina počinjena od 1950-1999 je veća nego u WW2.

    Suđenje je već počelo.

    Ali ne od Srba i Rusa, već od celokupne međunarodne zajednice.
    Gledajte.
  • Sherman

    08.05.2019 23:01
    Amerikanci, Englezi, Francuzi?
    Citat Čepurina: "Odajemo priznanje onima koji su platili životom za slom okrutnog, nečovečnog neprijatelja. Slava velikim ruskim i srpskim junacima, pobednicima"

    Kad smo već kod falsifikovanja istorije... Amerikanci, Englezi, Francuzi su takođe ginuli i to u ogromnim brojevima. Znam da nisu tako mnogo kao Rusi, ali opet, njih ni sopstveni vođa nije pomlatio tako kao Lenjin i Staljin Ruse. Tako da Čepurin uzima istinu (Rusi i Srbi na pravoj strani u ratu) i uz to namerno zaboravlja i ostale koji su bili na pravoj strani. E a to je, bato, demagogija i laž, umotana u parče istine da se lakše proguta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna