Autor: FoNet

Info
10.05.2019.
19:28
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da granica između Albanije i Kosova mora da "bude uklonjena jednom za svagda".
  • Мунгос

    12.05.2019 00:25
    @ joca,
    Сада ми је јасно зашто си ономад толико навалио на бурек.
  • Paor

    10.05.2019 22:11
    @Srpkinja
    A šta je sa onima koji su živeli pre 6. veka. Jel treba Italija da polaže pravo zbog toga što je nekada pripadalo Rimskom carstvu?
  • Srpkinja

    10.05.2019 21:48
    @E, MOJ JOCO
    Pises Kosovo malim slovom, jedva cekas da ga se resis. A to je nasa postojbina, nasa prva kolevka i ognjiste. Nemanjici su poceli da vladaju u XII veku, a pre njih imali smo tri srpske dinastije sa po pet, sest knezeva. Pisani dokumenti dokazuju da smo na Kosmetu od VI VEKA. ALBANCI SU TEK U VREME NEMANJICA POCELI DA SE SPUSTAJU SA PROKLETIJA. A NASA NESRECA I SEOBE SU POCELE KADA SU DOSLI TURCI. Kada je 1690. patrijarh Carnojevic poveo Srbe u bezaniju u tadasnju Austrougarsku, pred turskim zulumom, na njihova imanja su dosli Albanci. Pod njihovim i turskim terorom, sve veci broj Srba se iseljavao. Kada je Kosmet oslobodjen, kralj Aleksandar je naselio brojne srpske i crnogorske porodice Solunskih dobrovoljaca, na bivsa begovska imanja. 1941. opet je poceo teror i doseljenici su pobegli, da spasu glave. Tito je 1945. godine na granice Kosova i Metohije POSTAVIO VOJSKU DA SPRECI POVRATAK PROTERANIH SOLUNSKIH DOBROVOLJACA. A GRANICU PREMA ALBANIJI JE OTVORIO SIROM, JER JE BIO VELIKI PRIJATELJ sa Enverom Hodzom i Staljinom. Kada su se 1948. posvadjali, opet je granica sa Albanijom bila otvorena da udju protivnici Envera Hodze. Tako je na Kosmet uslo 200000 Albanaca, a Srbi su proterani. 1974. NOVIM USTAVOM, KOSOVO JE DOBILO DRZAVU I ALBANCI SU ZAPOCELI TEROR, A KOJI SE POJACAO POSLE TITOVE SMRTI. Ja znam grcki i na moru sam pricala Grcima kako nam OTESE DEO DRZAVE I DADOSE DRUGIMA. Oni se zgrazavaju. Treba uvek pricati strancima pravu istinu, kako su NASU ZEMLJU OTELI, UKRALI.
  • joca

    10.05.2019 19:39
    ko da je bitno
    Daj ujedinite se vise da se otarasimo tog kosova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna