Autor: Tanjug

Info
07.06.2019.
10:29
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je za incident u osnovnoj školi "Jovan Popović" na Karaburmi tokom proslave male mature, odgovoran direktor škole, koji je decu doveo u rizičnu situaciju.
  • Biljana

    08.06.2019 22:26
    Zašto je direktor kriv?
    Jednostavno: treba u javnosti stvoriti sliku " vidite kako ja ne branim svoje kadrove,nego ih smenjujem,vidite kako sam ja pravedan..."Da li je obavešten gospodin ministar o radu tog direktora,o tome kako "vodi" svoju školu?! Nije jer ga to i ne zanima!Samo tako"smeniti"je bahato i neljudski.
  • pandora

    08.06.2019 02:40
    incident???
    Matura se uopste nije proslavljala u dvoristu vec su se deca okupljala u skolskom dvoristu, zajedno sa roditeljima, da u 20 i 15 min udju u autobuse i odu na proslavu Male mature. Znaci, skolsko dvoriste je bilo puno ucenika osmog razreda i njihovih roditelja, i ostale rodbine koji su dosli da isprate decu do autobusa i da se slikaju sa njima. Vecina nije ni videla sta se desilo. Policija je uredno i na vreme bila obavestena o tome da ce se deca okupiti u dvoristu zbog odlaska na proslavu. Dosli su neki mladici sa strane, upalili baklje i incident se dogodio izmedju njih i policije. Da podsetim, da je skolsko dvoriste definisano kao javna povrsina i da ne sme da se zatvara. Svako sme da udje i svako moze da napravi haos! Da li je direktor kriv zbog toga?!? Da li je mozda kriv neko ko je napisao takav zakon koji ne stiti ucenike u skolskom dvoristu? Ako se neka skola brine o bezbednosti dece, to je skola Jovan Popovic. Ogroman broj tribina o bezbednosti dece je odrzan u toj skoli, a poslednja u nizu je bila fondacija Igor Juric, tribina koja je odrzana krajem marta ove godine. Incident je mogao biti izbegnut. Ministar ocigledno nije dovoljno dobro obavesten o svemu. Ponavljam da se ovakva okupljanja desavaju svake godine i to ne samo u ovoj skoli vec i u drugim. Takodje, ucenici nisu bili sami, vec u pratnji roditelja. Apsolutno sve je uradjeno po zakonu i kako nalaze Ministarstvo prosvete. Novinari su neistinitim vestima ugrozili coveka koji radi sve po zakonu!!!
  • Zuko

    07.06.2019 12:49
    Znači školsko dvorište je opasan teren jer privlači mangupe? Alo ministre, pa bio je i policajac tamo, šta je tvoja poruka? Da se sakrijemo svi u rupe jer država ne može da zaštiti decu u školskom dvorištu? Ministar je bolid sto odsto.
  • Koja banda

    07.06.2019 12:02
    Znajući politiku Ministarstva Obrazovanja, kada žele da sklone nekog direktora kojem inspekciama ne mogu ništa da pronađu, kako bi ga uklonili....

    Ne bi me čudilo da u osnovi ovog slučaja leže unajmljeni ljudi koji su upali na proslavu,
    lokalni omladinci partijci, a da maturanti nisu imali pojma kakva je to priča.
    Pa i policajac može biti dogovoren.
    Partija je veliki ljubitelj scenarija i pozorišne umetnosti, predstava na otvorenom.

    Sve se ovo radi, a uradili su to i u Južno Bačkom Okrugu, kako bi imali svoje i isključivo svoje ljude na mestima za potpisivanje fakture.
    Na taj način, fond Ministarstva Obrazovanja biva presumeren fakturama u pravcu kom partijci žele.
    Nema nijednog direktora sada, koji nije istovremeno i član SNS partije.

    Živimo u zemlji kojom rukovodi banda,
  • LALA

    07.06.2019 11:54
    samo u smrdiji
    U svakoj normalnoj drzavi ministar bi zbog ovog incidenta ponudio ostavku .
    Ovde medjutim nije tako jer je duboka fotelja najvaznija od svega .
  • EvoOvako

    07.06.2019 11:51
    Mala
    Matura i sve ostale diplome, odlazak u vojsku bez pompeznog ispraćaja, svadba bez 440 zvanica....
    Tako mi je tekao život.
    Možda nisam dovoljno Srbin.
    A možda sam ipak dovoljno Srbin da plaćam porez, ne lažem, ne kradem, da uradim sve što uradih za Otadžbinu.
    Možda ipak jesam Srbin, ali ipak dovoljno svestan da znam da Srbija ima drugo lice osim "Pink" kulture, da ima lice Tesle, Pupina i Milankovića.
    Možda nisam Srbin dovoljno veliki da se za svaku sitnicu veselim uz trubače, ali sam ipak dovoljno veliki Srbin da mi zasuze oči na reči "Jednom čovjek daje reč..." legendarnog majora Tepića ili da osećam čast što bejah u akcijama u akciji sa majorom Omerom Mehićem i legendarnom 890-om i da me uhvati tuga zbog gubitka takvih ljudi.
    I nekako mi se gade ti i takvi "veliki Srbi" koji masnim prstićima od čipsa kuckaju komentare pune mržnje posle dolaska sebi od noći pune "Pink kulture", trubača i svega sličnoga.
  • dax

    07.06.2019 11:48
    @mama prvaka
    Ja sam pre 9 godina zavrsio osnovnu i mi smo imali trubace, kao i skracene casove itd. Skoro svaki djak tada koji je prisustvovao trubacima je izrastao u normalnu i korektnu osobu. Pustite decu da uzivaju dokle god nema incidenata. Trubaci pa trubaci, jednom se zavrsava skola, napustaju drugari koje deca poznaju ceo zivot u sustini.
  • Mama prvaka

    07.06.2019 11:26
    Prosli petak u OS Prva vojvodjanska brigada su bili skraceni casovi i prekinut boravak jer su boli organizovali TRUBAČE u dvorištu škole...super, svi smo odcutali, izasli s posla ranije da idemo oo decu...Pa da li je ovo normalno???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna