Autor: RTS

Info
08.06.2019.
09:14 > 09:14
Francuski pisac Mišel Uelbek nije se pojavio na festivalu "Krokodil" gde ga je čekao veliki broj obožavalaca sa plaćenim ulaznicama.
  • Savesni gradjanin

    10.06.2019 22:34
    birajte prevoz
    Prilikom putovanja poslovnog tipa u zahtev za putovanje navodim da ni pod tackom razno me putujem Air Serbia prevoznikom.
  • Suada

    09.06.2019 09:19
    Da se ne zabiravi
    Samo se plasim da ce se dogodine sve zaboraviti.I da ce Krokodil ponovo "prodavati" novu zvezdu. I da ce ponovo dobiti novac na konkursu od drzave kao i ove godine. A da cemo mi,zeljni kulture i sveta, ponovo puniti njihovu kasu kupujuci karte. A da pisca videti necemo. Naci ce se tu vec neki krivac. U normalnoj zemlji bi organizator morao obestetiti publiku.I ne bi dobio sansu sledece godine. I morao bi dati saopstenje za javnost koje umesto arogancije pokazuje odgovornost.
  • Putnik

    08.06.2019 17:46
    Moja poseta festivalu je izgledala ovako. Živim u Novom Sadu i imam sina gimnazijalca (1. razred) koji je pročitao „Pokoravanje“ i želeo da vidi i čuje Uelbeka. Kupili smo karte prošlog ponedeljka i zamolili da ga puste sa poslednjih časova, jer je bio u popodnevnoj smeni. Na nagovor supruge smo odlučili da prenoćimo u BG, da se ne bismo kasno vraćali kući, a tako bismo bili u prilici i da dobijemo Uelbekov potpis na novoj knjizi. Nije mi žao što smo sinoć došli – slušali smo Rumenu Bužarovsku i Gorana Markovića koji su bili izvanredni. Žao mi je što je moj sin bio razočaran, a još više besan na avioprevoznika. Ipak, najviše me je pogodila arogancija Vladimira Arsenijevića, koju je @Branko već opisao. Iako festival u svom nazivu sadrži epitet „regionalni“, zbog nastupa organizatora mi je ostao gorak ukus da je se radi o lokalnom „ležernom beogradskom fazonu“. Organizatore bi trebalo podsetiti da interesovanje za književnost, osim u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Mostaru, Skoplju, postoji i u Novom Sadu, Vršcu, Subotici, Šapcu, Paraćinu, Nišu, Valjevu, Užicu i drugim gradovima.
  • ivan

    08.06.2019 14:24
    dobri ste, 021
    lep clanak, bas super izvestavate
  • Anti sendvic

    08.06.2019 12:43
    ne bih leteo air serbiom ni da mi neko plati.
  • Vladimir

    08.06.2019 11:59
    Kako god da je JAT bio raspad i pod sankcijama, imao sam više poverenja u tu i takvu kompaniju nego što ću ikada imati u Air Srbija. Let sa njima jedino ukoliko se mora i ukoliko su jedini na toj liniji.
  • dzungla

    08.06.2019 10:56
    "Ne verujem vam više, želim da siđem odmah.' "

    Ja od pocetka ne verujem Air Srbiji .
  • Marina

    08.06.2019 10:39
    Vest je da su posetioci obmanu
    Bila sam u Kombak sali i cekala Uelbeka.Organizator koji zna da Uelbek ne dolazi,govori mi da je pisac stigao ore par sati i da ne vracam kartu.Ja to pitam jer se po celom Beogradu suska da Uelbeka nema. Ulazim,Arsenijevic cita te mejlove.Uopste nije uznemiren,sve je unapred pripremljeno.Izlazim,trazim novac nazad,organizator govori da nije njihivo da vrati novac.Poricu da su rekli da je pisac stigao.Strasna manipulacija.I to medju ljudima koji se bave knjizevnoscu.Krivicu svaljuju na avio-kompaniju i Uelbeka.On je napisao da otkazu dogadjaj.Oni ni su jer su hteli da zadrze novac.
  • Boris

    08.06.2019 10:35
    Satnica mejlova
    Večeras su organizatori beogradskoj publici na otvaranju festivala prikazali dva Email-a koje je poslao pisac Mišel Uelbek, koji je bio najavljen kao gost festivala iste večeri. Prvi Email je poslat kontakt osobi u 11.30 časova ujutro, kojom prilikom je pisac izričito naveo kako „u datom trenutku nema želju da ponovo leti avionom“ te da „treba otkazati“ to što je dogovoreno. Sledeći mejl je pisac poslao istoj osobi koja je kontaktirala sa njim u 16:09 časova (4 sata pre početka festivala), u kojem je tražio da taj mejl bude saopšten publici.
    Ono što je ostalo nejasno jeste, zašto organizator nije obavestio javno publiku u toku dana da pisac neće doći, kada je to jasno saopštio još u prvom Email-u u 11.30 ujutro?! Nesporno je da su finansijski razlozi u pitanju.
  • Greskom rodjen u

    08.06.2019 09:58
    Smrdiji
    "...naročito miris goriva koji se jasno osećao. Ukratko, zaista nemam želju da letim avionom u ovom trenutku, treba otkazati. U datim okolnostima ne može se baš čestitati Er Srbiji.."

    Kakva drzava takav i prevoznik .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna