Autor: Tanjug

Info
11.06.2019.
11:46
Veliko veće Evropskog suda za ljudska prava razmatraće tužbu Slovenije protiv Hrvatske oko sporova po naplati dugova od hrvatskih kompanija pre raspada SFRJ.
  • Мунгос

    11.06.2019 22:02
    Европски Суд за Људска Права.
    Да би могли мало да развијемо дискусију, морам колегама да кажем да овај Суд није суд Европске Уније. Ово је суд неких 47 потписника неке Европске конвенције који су прихватили оно наше старо „Кадија Те тужи, Кадија Те суди.“. И Србија је у том замешатељству сама себе делегирала. И Русија….. Русија се нешто копрца….
    На пример, када би ово у наслову био спор са Србијом, Европски Суд за Људска Права уопште не би имао дилеме како треба пресудити.
    Међутим, када је у питању спор између Словеније и Хрватске, верујте да онај апаратчик из Европског суда гута кнедле. Све док не добије налог у ком правцу треба да иде судска одлука.
  • Stari i Mladi

    11.06.2019 17:41
    Pike
    Odakle vama informacija da je Srbija platila za nuklearku? Da li su to neke srpske lovačke priče? platili su HR i SLO zajedno. Pola pola i nitko drugi.

    Nebojša
    Nije to tako jednostavno. Evo kopirano iz drugog portala.
    Lj banka je poslovala u HR. Sa rapsadom SFRJ, ostala je duzna par 100 milijona tadasnjih DM stedisama u HR. Sa druge strane, LJ banci su pravna lica sa teritorije HR dugovala visestruku sumu gore pomenutu kao dug stedisama. SLO i HR potpisu sporazum o sukcesiji, po kome svaka novonastala drzava odgovara za pravna lica na svojoj teritoriji. Tako, da je sa potpisom preuzela dug prema stedisama, a LJ banka je izgubila potrazivanja prema pravnim licima , koja su njij dugovala od kreditiranja. U medjuvremenu, HR se predomislila, i hoce da prevali dug stedisama na SLO, a u isto vreme dug HR pravnih lica prema LJ banci ne priznaje kao svoj. I tako krsi sporazum o sukcesiji. Koji je u medjuvremenu postavljen pod pitanje legalnosti, jer je sud u Strasburu visestruko presudio u korist stedisa i protiv SLO. Nadam se, da je sad razumljivije sve.
  • Pike

    11.06.2019 13:59
    I
    Kad ce Srbija da trazi svoje tj.nase pare od Slovenije koje je Srbija dala za izgradnju nuklearke Krsko,a od koje nema nista? Kad ce vlasti u ovoj drzavi da se ponasaju onako kako treba a ne Poslusnicki bilo ko da je na vlasti? Dug bivse Sfrj je 70% iznosio za izgeadnju te politicke fabrike Westinhaosu? Jel mozda nekad neko iz bilo koje vlasti u Srbiji pomenuo kredite koje smo mi platili iz Srbije? Znaju Janezi da nam pricaju o pravu? Jeste li vi svi kad dodjete na vlast izabrani od gradjana ove drzave ili cije?
  • Nebojša

    11.06.2019 12:36
    Licemeri
    Javila se bas Ljubljanska banka koja je PRVA i brutalno opljackala gradjane SFRJ i promenili ime u NLB i nikome nista vratili nisu. Slovenacki licemeri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna