Autor: Tanjug

Info
12.06.2019.
19:05 > 20:05
Srbija će ove godine imati dovoljno pšenice za sebe, a više od milion tona će moći da izveze, kaže direktor Udruženja "Žita Srbije" Vukosav Saković.
  • Lala

    13.06.2019 11:54
    Kao i decenijama u nazad.Drzava ranije a sad' privilegovani pojedinci ce je kupiti jeftino i izvesti skupo.
  • Zoran

    13.06.2019 09:46
    Šta pričate?
    Poštovani Gospodine Sakoviću, žao mi je što ću Vas razočarati, ali vaša izjava o potencijalnom prinosu odnosno umanjenju prinosa od 7-10% nikako ne zvuči razumnom, sem ako ste imali nameru srozati i cenu pšenice roda 2019. za koju već sada pričaju da neće preći 16,5 din/kg bez PDV-a.
    Umanjenje prinosa, ako se pogleda prethodna godina, a i petogodišnji prosek, kretaće se od 25-30%, te me interesuje gde ste videli tih milion tona za izvoz? Toliko o kvantitetu.. A kvalitet je tek upitan, kako hektolitar tako i sadržaj proteina koji je postao reper za formiranje cene.
    Kao neko ko već duži niz godina radi u proizvodnji sa sigurnošću stojim iza prethodnih izjava. Sa druge strane, Vi kao čovek od iskustva morali bi znati bolje od mene, sem ako niste imali priliku obići useve pšenice prethodnih nedelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna