Autor: Talas.rs

Info
15.06.2019.
18:42
Dok se u svetu vodi velika polemika o softverima za detekciju i prepoznavanje lica, u Beogradu se nastavlja postavljanje kamera za video nadzor kompanije Huawei, koje u sebi sadrže upravo ovu tehnologiju.
  • hm

    16.06.2019 09:18
    Vrlo prosto. Korisna stvar za obicnog coveka u smislu sigurnosti i zastite tamo gde se moze kontrolisati zloupotreba, a uzasno pogubno oruzje za obicne ljude u zemljama bez razvijenih civilizacijskih vrednosti sa visokim stepenm korupcije. Na zalost, znamo gde smo.
  • Мунгос

    16.06.2019 06:25
    @ /,
    Ала си се налупетао. Шта је са тобом?
    Упорно све гадости које ради Европска Унија, приписујеш Кини и Русији.
    Раније су ти коментари били много смисленији.
  • Veliki maestro

    16.06.2019 04:49
    .
    Srbija ne moze da se izbori i sa mnogo laksim stvarima, a ne s' necim tako krupnim kao sto je sprecavanje mogucih zloupotreba i zastitu privatnosti Mislim da je ovde javna bezbednost, na zadnjem mestu. Vlast se izgleda mnogo plasi mogucnosi da bude jurena po ulci.
  • Lala

    16.06.2019 03:30
    Prvi zadatak
    Trebalo bi ih postaviti u Novi Sad pod hitno, jer izgleda da niko od organa ne vidi i ne cuje muziku koja tresti gradom dve noci zaredom pa narod i mala deca ne mogu zaspati ili.spavati, a nije vreme Exita.
    Ljubitelj lepe muzike
  • Pružiti svaki otpor

    16.06.2019 01:01
    Sumorna budućnost
    Prepoznavanje lica ide do prepoznavanja osnovnih emocija, koje se loguju za prepoznato lice.
    Cilj je da neka lica mogu dobiti posao, a neka ne.
    Tako je sada u Kini, eksperimentalno.
    Dobijaju se bodovi za ponašanje u javnosti.

    Malo je reći da se radi o budućnosti diskriminacije, gde nećete imati raslojavanje po obrazovanju, već po podobnosti ličnosti. Nećeš smeti biti ljut, gde te vide kamere.

    Nije laž da je Novi Svetski Poredak pustio ameriku niz vodu, kao alat svetske dominacije, a planove preneo na Kinu.

    Na kraju priče, ipak će ljude u nekom dobu reciklirati kao đubrivo za njive.
  • Jovan

    16.06.2019 00:27
    Pa niko nas ne sprečava da napravimo i javno, na društvenim mrežama, objavimo i ažuriramo mapu sa ucrtanim pozicijama kamera za nadzor, njihovim tehničkim karakteristikama i područjem koje svaka pokriva.... I ako neko želi privatnost, šešir sa širim obodom i blago pognuta glava... Klinci, kačket i kapuljača, blago pognuta glava...
    A možete i da odaberete ulice u kojima nema kamera.
    Mada, državni organi uvek imaju mogućnost da kombinovano prate kretanje, društvene i životne navike građana koji su im "interesantni" putem baznih stanica mobilne telefonije, evidentiranjem plaćanja platnim karticama i uvidom u telefonsku komunikaciju i upotrebu interneta("prisluškivanje"), praćenjem vozila putem sistema kamera za nadzor saobraćaja u gradovima i naplatnih rampi....
    I da ne zaboravim da naglasim da su po važečem zakonu o privatnom obezbeđenju, svi posednici sistema za video nadzor dužni da snimke čuvaju 30 dana (pod pretnjom kazne) i da ih bezpogovorno predaju policiji ili udbi (bia) na njihov zahtev. Tako da ako ih zanima sa kim ste razgovarali u tržnom centru, preuzeće snimke od obezbeđenja tržnog centra, ako ih zanima sa kim ste prolazili ulicom, preuzeće podatke sa snimača stambene zgrade...
    Elektronika pruža državnim organima neslućene mogućnosti jeftinog praćenja. Koliko je ljudi trebalo angažovati na terenu i platiti 80-ih i 90-ih godina da bi se postigli ovakvi rezultati.
  • /

    15.06.2019 21:07
    /
    u kini i rusiji nije polemika
    kao i to da vam izvade organe dok ste na sluzenju kazne u zatvoru

    srbija je bas nasla sa kime ce.
  • Армаггедон

    15.06.2019 20:53
    Приватност човек има само у своја четри зида.
  • Prosto

    15.06.2019 20:13
    Nema privatnosti u javnosti.
    Kamere postavljene na javnom mestu ne ugrožavaju privatnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna