Autor: Tanjug

Info
17.06.2019.
11:56 > 12:02
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da Ministarstvo podržava zdravstveni turizam u Srbiji i da je stalo iza privatnih ordinacija kako bi se privukao veći broj turista i garantovali sigurnost i kvalitet usluge.
  • Milan

    17.06.2019 17:25
    Bez sanitarne saglasnosti
    Retko ko od privatnih zdravstvenih ustanova ima resenje za rad i sanitarnu saglasnost ....godinama je to tako .Dokle , a o uslovima u kojima rade da ne pisem !
  • Salamander

    17.06.2019 16:55
    @Sana
    Porez na medicinske usluge je 0%
    Utrošeno vreme za obračunavanje je 100%
    Budite sigurni da ni jedan privatnik ne gubi ništa time, da li je izdao račun ili nije, jer su ti računi besmisleni za bilo koga, osim za "Galeb group", koji trguje kasama, galanterijom, servisiranjem istih itd.
    Kome pripada, ako ne znate, pogledajte na APR-u čiji je kum u pitanju.
    To je jedno.
    Drugo: zašto je pitanje socijalne politike nerešeno ( povrat novca, refundacija ) ?
    Ko sa time mulja?
    Ko trguje medicinskim sredstvima?
    Ima 7-8000 privatnika. Od toga je samo ( možda ?) 50 komada(sic!) pravih privatnika. Ostalo su prof.dr.mr.sedimvamo-tamo, prepodne-poslepodne...
    E, tu je puter.
  • Wau

    17.06.2019 16:03
    Podsticaj za magiju
    Sa ovim brojem lekara, redovima i lečenjem naših građana u inostranstvu, ministar Lončar može da podrži i da sertifikat samo babama za skidanje crne magije!
    Toga ima koliko hoćeš.


  • Penzioner

    17.06.2019 15:39
    Ne bi im palo na pamet da privatno zdravstvo integrišu i da država počne da plaća usluge, bez obzira da li su kod privatnog lekara ili državnog.Tako je u Hrvatskoj, a ovde čista otimačina i korupcija, a ne zdravstveni turizam.
  • Sana

    17.06.2019 15:33
    A nigde fiskalnog računa
    Kad odem kod zubara,privatnika,nikad ne dobijem račun.A cene su tolike da vam se zavrti uglavi.Znači u startu ti lekari privatnici kradu od nas pacijenata i od države.Ordinacije su im pune.Isto je tako i sa drugim lekarima privatnicima,pitaju vas "da li vam treba racun".Ako kazete "ne"onda su kao ljubazni a ako kažete"treba" tako vas pogledaju mrko i naravno upamte sledeći put ako budete dolazili.Ovo je kriminal,bar u Novom Sadu.
  • Zlica

    17.06.2019 14:54
    Tek sad mi je jasna struktura odobrenih specijalizacija mladim lekarima od strane ministarstva zdravlja. Znači da je budući broj dermatologa izvozni ili turistički resurs. A je se stalno pitam gde nestadoše budući onkolozi, specijalisti internističke onkologije, radijacione onkologije ... gastroenterolozi ... endokrinolozi, kardiolozi ...
  • Jaja

    17.06.2019 13:27
    Ja najvise volim da citam izjave naseg ministra-Zemunca...

    Jako je lako primetiti sta bi trebalo da uradimo u nasem drustvu samo tako sto cemo uraditi suprotno od onoga sto on predlozi... Primeri:

    - korupcija ozakonjena
    - lekari mogu da rade i u drzavnoj i u privatnoj ustanovi
    Itd...
  • Nina

    17.06.2019 13:19
    Misterija je...
    Hm ,ministar Loncar,
    Zdravstvo u rasulu, sluzbe ne funkcionisu, deca se lece putem sms-a!
    Nema novaca za obicne,skupe operacije...
    Za nista sto coveka cini dostojanstvenim!!!
    Uslovi rada nehumani! Rasterali i rasprodali lekare i med.sestre!
    Deca nam zive po svetu, i oni koji to zele i oni koji to ne zele ali su morali...
    Ali on i oni, to sve znaju!
    Ali zato se ni jedan ministar nije pobunio protiv agencie za...,direkcije za..,uprave i razne institucije...
    Jadan li smo mi narod koji vodi samo svoju licnu ,interesnu i zaboravnu politiku.
    Za mene, licno ,je misterija koliki je nas IQ?
  • V

    17.06.2019 13:13
    Uzv
    Od februara cekam na ultrazvuk stitne zlezde. Zovem da proverim kazu "bicete pozvani, ima ih jos dosta pre vas"!
  • Doktor

    17.06.2019 12:21
    Zdravstvo se raspada. Sa detetom cekam 6 meseci da muje izvade krv I kazu da li je alergican ili nije...ali reagenasa nema vec 6 meseci.
  • Ana

    17.06.2019 12:19
    Sve za pare
    Nije ni cudo zasto se toliko dugo ceka na bilo kakav pregled i intervenciju. Lecite strance pune para,a za svoje vas bas briga . Po principu-nemas da platis-umri-
    Stomatologija je drzavno vec pocela da se placa ,a oni sto ne placaju dobijaju skart rad na zubima sa skart opremom i na kraju ajd opet privatno. Tako je i u ginekologiji i svim ostalim granama.
    A prema najtezim bolesnicima je najgore!!!
    Ukinite obavezno zdravstveno osiguranje pa cu sama da se lecim gde i kako hocu ... Ionako ovo dzaba osiguranje me skuplje kosta jer na kraju opet moram privatno ,a svaki mesec skidate za drzavno od plate !¡! Lopovi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna