Autor: Fonet

Info
29.06.2019.
21:47
Predsednik Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmi Mustafa podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog diskriminacije i govora mržnje prema Albancima, prenela je agencija Preševo jone.
  • Marijana

    30.06.2019 14:35
    Albanace nemojte zvati onako kako ne zele,to je njihovo pravo izjasnjavanja,kao i ostalih naroda.Zabraniti emisije gde se to tendeciozno radi,kao na kafi sa!djukom,kopernikus i nhegovim vernim dokonim biblijskimo gledaocima,zkao zebra,,plava zorica bogomoljka,itd.Treba to slusati,i voditelja kome je uz prvu kafu slutnja na sukobe i rat.Takva je ovo zemlja i narod nazalost.Pisite bolje o bolesnoj,deci,nesrecnima,ubogim .Za vas sns,i vucica nema brige,vi i vasi poltroni zivecete doveka,a ostalima kako bude vi ste visa rasa,niste siptari nu albanci ni romi ni cigani ni ni madzari,ni sokcci,itd.A na kraju,svi umiremo isto goli i bosi kako smo se rodili,cemu,onda!sve ovo?
  • Marijana

    30.06.2019 13:12
    Ko je pa taj vulin?Nije vredno paznje.Kako,radi tako mu je.Onscr moj bivsi konsija nokom nikada ni dobar dan u prolazu.
  • Cocco

    30.06.2019 10:05
    Lako je tužiti našeg jadnog ministra. De ga usvojite!
  • Мунгос

    30.06.2019 00:41
    Потпуно јасно.
    Ако неко сам себе назива Говнар, то не значи да и други имају право да га називају Говнар и вређају.
    Погледајте документа до 1972. године, где сами себе називају „Шиптар“. После тога, по налогу слободне Европе, званично себе називају „Албанац“, али када говоре својим језиком, никада себе не називају „Албанац“, него пуним устима кажу „Шиптар“ – да ли тада мисле за себе да су примитивни? Погледајте на Ју Тубе, лако се нађе снимак.
    Испада да је „Шиптар“ заштићено име, које не смеју да изговарају они који то нису. Они морају да кажу Албанац. Увек боли глава од онога што закува Европа, била слободна или не.
    Само болестан мозак може да се вређа ако неко каже „Шиптарски“. Gjuhë Shiptar Ђуха Шћипе, Шћиптар, Шиптар…..
    Потражио сам у Google превод „Ја сам Албанац“, гласио је „Unë jam shqiptar“.
    Написао сам „Скендер је Албанац“, преведено је као „Skënder është një shqiptar“.
    Реч „shiptarëve“ Гоогле преводи са „шиптарски“.
    Нека неко покуша да нађе снимак у коме Албанац који говори својим званичним језиком, да каже „Ја сам Албанац“. Неће наћи, увек ће наћи „Ја сам Шиптар (Шћиптар)“, био он становник Приштине, или становник Тиране.
    Волео бих да овај Мустафа напише на папиру – на свом језику - „Unë jam Albanë (Albaneze, Albano.....)”.
    Врло је интересантно зашто се Мустафа вређа када га неко назове „Син орла“, јер управо то „Шиптар“ и значи. али га је изгледа нека сорошоидна школа учила, учила, и много добро научила.
  • Хајнал Чурушки

    30.06.2019 00:03
    Тужба против Вулина
    Министар Вулин није ништа ново рекао називајући албанце шиптарима јер се и они сами међу собом тако називају, а љуте се када их други тако зову.То је нешто слично као и за нас кад нас ословљавају са Србијанци, или кад кажу да је нешто србијанско , а не српско.По мени ту нема никакве увреде нити омаловажавања.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna