Autor: Danas

Info
06.07.2019.
21:50 > 22:34
U Srbiji 63 odsto mladih, do 30 godina, ne ume da pliva, pokazalo je istraživanje Udruženja Pobuna Srbija.
  • Limanka

    08.07.2019 21:48
    @Sanja
    A da li Vam je, draga gospođo, možda palo na pamet da nemaju svi roditelji mogućnost da izdvajaju za dečje aktivnosti, poput plivanja? Da li Vam je, kojim slučajem, palo na pamet da je ogroman broj mladih koji nikada nisu bili na moru? Da li ste pomislili da roditelji koji NE MOGU SVOJOJ DECI NIŠTA DA PRIUŠTE, nisu ništa manje roditelji nego Vi, koji ste mogli i možete sve to? Da sam na Vašem mestu, ne bih olako osuđivala. Dobro je da niste hodali u cipelama tih "nemarnih i nebrižnih roditelja".
    Uživajte u svemu što možete da priuštite svojoj deci!
  • Sanja

    07.07.2019 14:35
    Veliki Plivači
    Ja sam svoje dečake vodila svaki dan punih šest godina.Prvo na obuku pa na stilove.
    Mislim da je to samo nemarnost roditelja.
    Važno da su na društvenim mrežama satima a za decu nemaju vremena.Veliki pozdrav za Boru i Zorana trenere sa Klise!
  • Sanja

    07.07.2019 14:35
    Veliki Plivači
    Ja sam svoje dečake vodila svaki dan punih šest godina.Prvo na obuku pa na stilove.
    Mislim da je to samo nemarnost roditelja.
    Važno da su na društvenim mrežama satima a za decu nemaju vremena.Veliki pozdrav za Boru i Zorana trenere sa Klise!
  • Manjina 57

    07.07.2019 10:30
    "...iz doba Jure..."
    kako me je, pre par godina, na ovim stranicama neko nazvao povodom jednog mog komentara o nekim pozitivnim stvarima iz SFRJ. Sada takodje zelim da vas, mlade obavestim, a starije sugradjane da podsetim da je "u ONO vreme" postojalo obavezno plivanje u okviru casa fiskulture, a SIZ (samoupravna interesna zajednica) za deciju zastitu je izdvajao posebna sredstva namenjena za obuku neplivaca. Tadasnja drzava, tj.drustvo se brinulo o svojim gradjanima i npr. u Novom Sadu zbog Dunava, svako dete je trebalo da nauci da pliva. Verovatno je tako bilo i u drugim mestima gde je bilo reka. Naravno, kao nepotrebi izdatak, i to je ukinuto 1992.godine..., dalje ne zelim da komentarisem...
  • @Opalim te golim

    07.07.2019 10:12
    Pa kad malecki napupeli adolescenti sa paperjastim brcicima, koji sede na strazari u odelu spasioca, zvizde na pistaljku cim predjes bovu (koja je inace na 2 metra od obale u vodi do struka). Meni su prisli pre neki dan da me opomenu da je zabranjeno dirati i drzati se za bovu i lanac. Ne znam vise jel samo skrecu paznju na sebe ili su prestravljeni idejom da bi mozda za nekog stvarno morali uci u vodu, ko zna da li i sami umeju da plivaju. A spustanje ispod mosta, pa do splava gde se malo sunca, malo smeka sa momcicima, malo skace, pa onda globus, pa onda obala do Danubiusa mozemo samo sa setom da pominjemo mi koji smo imali srecu da dozivimo...
  • Opalim te golim

    07.07.2019 09:13
    Ja kazem i tvrdim da je ovo zemlja kretena. Idite samo na Strand, ko prolazi ispod mosta a nekada nam je to bila glavna zanimacija da vristimo ispod njega. Prosle gpdine na ketovanju sam se zapreoastio kada su sa broda skakali samo matorci iznad 40 godina. Ni jednog mladjeg, NI JEDNOG. A ovamo ste svi velike face a u stvari.... Vi ste nebeski kreteni, sram vas bilo sta ste uradili, priznajte da ste dobro zasrali.
  • /

    07.07.2019 08:41
    /
    e tu pocinje od nemarnih roditelja pa tek kasnije i skola

  • Ns

    07.07.2019 08:01
    Škole plivanja
    Mi smo klinku sa četiri godine vodili u besplatnu školu plivanja na Spensu. Naucila je plivati za dve nedelje. Te godine je bez problema, na moru, plivala, ronila, skakala . Znam da u mnogim sredinama nema bazena, ali ne vidim razlog da tamo gde ima ijedno dete bude neplivač.
  • Novi Sad

    07.07.2019 07:32
    To su krive 90te i radikali sto smo ostali bez mora.Doduse ja odem u Istru kod prijatelja pa plivam
  • Jelena

    07.07.2019 07:01
    stanje nacije
    Pitajte koliko njih zna da potrci. Sve je iskrivljeno, danasnja mladez oslobodjena od fizickog zbog ocene i da se ne bi slucajno oznojili u skoli i pokvarili "look". Sistem poremecenih vrednosti. Teretane pune onih koji ne znaju ni loptu da uhvate
  • Marko

    07.07.2019 01:21
    Novosadista
    A zato AV obećava još novih stadiona i jedan najveći NACIonalni!
    Ako, napredno je to sve!
  • plivacica

    06.07.2019 23:28
    Mene su osamdesetih...
    ....u drugom razredu OS testirali da li plivam, tj. celu skolu, te one koji su bili neplivaci poslali na kurs plivanja 2 meseca.

    Moji roditelji su klince neplivace devedesetih ucili da plivaju na kanalu.

    Nepojmljivo mi je da u danasnje vreme toliko ima neplivaca, a ujedino i veomaa tuzno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna