Autor: 021.rs

Info
19.07.2019.
11:47 > 12:16
Ministar rada Zoran Đorđević poslednjih dana ponovo pokušava da prebaci odgovornost na drugu stranu, umesto da ne odugovlači menjanje diskriminatornog Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, ocenjuju u inicijativi "Mame su zakon".
  • Opalim te golim

    19.07.2019 17:22
    Tamara, ju jadni srpski poslodavci, zasto mi ih nije zao? Inace, ima resenje da radite sami. Mame ne smarajte, koja si ti elita? Potomak uzvisene crvene burzoazije, doktor...? Niko nema prava sem vas, tipicno.
  • dijasporac

    19.07.2019 17:08
    @Србин Бачван(ИН)
    Ti penzioneri iz Milosevicevog doba koji su bili krivi za sve jer su ga glasali su danas uglavnom mrtvi, danas su penzioneri neki drugi ljudi koji su pre 25 godina imali 40-45 godina. Po toj suludoj logici koju prosipaju mozgovi raznoraznih "mislilaca" u Srbiji cim zakoracis u penzionersko doba ti postajes zlo po ovo drustvo i zasluzujes ono sto su pametni pretci odavno izmislili za neproduktivne i retrogradne, lapot.

  • hah

    19.07.2019 16:50
    nini
    Pa da vidim ovde neki likovi su izasli iz epruvete. Drzava treba sve da uradi za zene i trudnice, jer da nije vas zena, ne bilo nikog od nas. Sramota kakve izjave pravite ljudi. Mame jesu zakon. Zene drage ne dajte se....
  • Ja

    19.07.2019 16:35
    @Tamara
    Naravno da ni jedan poslodavac nije srecan kad sposoban i obucen radnik mora duze da odsustvuje, ali ne idu zene na porodiljko odsustvo cim zatrudne nego imaju sasvim dovoljno vremena da nekog drugog upute u svoje duznosti. Posle, kada se vrate na posao, normalno je da ce nekad da odsustvuju zbog bolesti deteta, ali tada posto nisu one bolesne mogu da komuniciraju sa nekim iz firme i pomognu u resavanju nekih gorucih problema. Ako je moguce moze se omoguciti i rad od kuce. Ako poslodavac ima razumevanja zbog odsustva radi nege bolesnog deteta imace odanog radnika koji se trudi da nadoknadi sve kada se vrati na posao. Osim toga ta odsustva ne traju vecno, deca brzo rastu i samim timi zene prestaju da odsustvuju zbog bolesti deteta, a poslodavci ne gube obucenog radnika.
  • eho

    19.07.2019 16:31
    komentar
    Jako je važno po Srbiju da pevaljke, narikače i ostali šljam ne ostanu gladni i žedni da za njih ima para i isplaćiju im se redovne penzije. Zamislite da će JK imati penziju nemogu da verujem.
  • Veliki maestro

    19.07.2019 15:54
    Evo resssenjaaa
    Sellekcija. Nek se proberu i spare . botovi i botice, pa nek se razmnozavaju, vodji na zadovoljstvo. A ostali posteni narode odgajajte vasu decu u nekim normalnijim i manje toksicnim sredinama.
  • rada

    19.07.2019 15:21
    @Tamara
    Haha,a ko je uopste pricao da trazim posao i da im idem sa tom recenicom:zaposlite me pa cu tri meseca raditi i onda cu da se udam,zatrudnim i treba mi svake dve nedelje kada se porodim da budem kuci zbog bebe?!
    To sto vi projektujete je stvarno diskriminacija i jos predrasuda kakav je neciji zivot.
    Poslodavci isto tako nece da zaposle jer se plase svega sto ste napisali i jos kada zena ima dete onda jos i pitaju kada ce drugo,?trece? I ako se trazi uopste i slobodno neki dan u startu je manja plata i radi se duze da se nadoknadi.
    Sve i ja razumem,samo nisam poslodavac i da jesam ne bih nikome bilo musko ili zensko ga uslovljavala sa porodicom.Zar je potrebno u startu mladu osobu od 20-tak,27 god. uslovljavati i ne dozvoljavati joj da radi zbog okrutnosti i straha poslodavaca sve sto ste napisali?
    Da li bi vam bilo svejedno da neko tako vase dete uslovljava?
    Odgovorite mi i obrazlozite zasto nije normalno da zena bude zaposlena,zasto je normalno da poslodavac bude jedna normalna osoba i da ne razmislja o pitanjima koja su meni postavljali?
    I jos mi odgovorite:da li bi vi voleli da skolujete vase dete i da mu zelite da radi i od svog rada zaradi,zivi,onda vam dete dolazi istraumirano zbog poslodavaca?
    To su najmanje tri pitanja na koja bi bilo posteno da odgovorite,kada me vec prozivate.
  • @Ja

    19.07.2019 15:02
    Ja mislim da je samo hteo da kaze da je ime udruzenja jako glupo i da ga je mogla smisliti i bas taj odabrati pored gomile drugih jedino neka dosta primitivna i neobrazovana osoba kojoj je radjanje jedina funkcija u zivotu.
  • Ja

    19.07.2019 14:07
    @Mame ne smarajte
    A sta je sa zenama intelektualkama? One ako zele da se ostvare kao roditelji prestaju da budu intelektualke po tebi? A i sve ostale zene koje ne pripadaju visokim intelektualnim krugovima, po tebi ako se ostvare kao roditelji prestaju da budu vredne radnice i sve ostalo sto su bile do tada: umetnice, inzenjeri, predavaci, preduzetnice, sposobne zanatlije itd.
  • Marko

    19.07.2019 13:44
    Mame su zakon... heh.... kakva drskost prema našem dragome Vođi, drage mame, VOĐA je zakon, VOĐA iznad svega pa onda svi ostali....

    Živeo vođa!
  • Tamara

    19.07.2019 13:28
    @Rada
    Lako je pozivati se na diskriminaciju kada si ti ta koja trazi posao. Da si ti ta koja je vlasnik i koja zaposljava bas me interesuje da li bi zaposlila devojku koja ce za 6 meseci na trudnicko pa na porodiljsko, pa svaka druga nedelje "nema me jer je dete bolesno a tata ne moze da cuva jer boze moj" itd....
    Radnik se zaposljava jer za njim ima potrebe, ne zaposljavaju se radnici eto tako da bi se ispunila neka kvota. Tebe zaposle, obuce, taman se naviknu da tvoj sistem rada kao i ti na njih kad posle 3 meseca "caos" idem na trudnicko i sad oni jovo nanovo, trazi radnika, obucavaj ga itd... a to sve kosta....
    E sad na sve to ubi me ako znam kako to popraviti. Znam samo da ne moze neko ocekivati od zena da ne radjaju zbog posla, a sa druge strane ne mozes kriviti poslodavca jer ne zeli da zaspoli nekog ko ce "privremeno" da radi.... -_-
    Mozda drzava da podstakne zaposljavanje mladih zena koje bas imaju ambicije da budu mame, pa im davati administrativne poslove koje kad odu nece biti raspad u firmi nego ce moci lagano da nadju zamenu? Ne znam, jako je siva situacija... i jedni i drugi su u pravu, a i nisu u pravu.
  • ...

    19.07.2019 13:23
    Mame, u New York u šoping!
    Za to vreme ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i predsednica Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine predvodi delegaciju Republike Srbije na četvorodnevnom ministarskom sastanku Političkog foruma na visokom nivou o održivom razvoju koji se održava od 15. do 18. jula u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku. Finoo...
  • Patak

    19.07.2019 13:05
    Mame
    Damo ostro ministre.mame neka kuvaju rucak
  • Venišn komišn

    19.07.2019 12:46
    Finasista i vazduplohovi
    Sta ocekivati od finansiste i njegovih pajtasa vazduPLOhova, aeroDRUMa, telePRONTOvanih ministara i venisn komisn strucnjaka sa prepisanim doktoratima?
    Da, i botoksiranih funkcionerki u skupocenim stiklicama...
  • Tata

    19.07.2019 12:45
    Razumem da je tema osetljiva, ali ako su plaćali doprinose 6 MESECI? Kako očekuju punu naknadu 12 MESECI? A majke angažovane po Ugovoru o delu, PP poslovima koje su uplaćivale PUNE doprinose godinama pa i DECENIJU i nisu imale pravo na porodiljsko do izmene zakona? Nisam bot daleko bilo, samo dipl.ecc. Drugo je pitanje za UKP, što vlastodršci za sebe uzimaju šakom i kapom iz svih fondova i kreditnim zaduzenjem svih građana.
  • Mame ne smarajte

    19.07.2019 12:30
    Pazi koji pretenciozan naziv tog njihovog udruzenja: "mame su zakon"?! Ne niste vi zakon, zakon je intelektualna elita ovog (i svako drugog) drustva, ona koja svojim postignucima nesto doprinosi. Prestanite da umisljate da vam sam cin radjanja daje sva prava ovog sveta.
  • Mirela

    19.07.2019 12:29
    Deca su suština života
    Trebalo bi valjda da bude tako da se svi zajedno, bez obzira na pol, borimo za našu decu. Konstantno se zaboravlja da to nije dete samo dete majke koja ga nosi devet meseci i rodi. To dece ima i oca, baku, deku, tetke kao krucijalan činilac, što znači da sve ovo kroz šta danas prolaze trudnice i porodilje, direktno utiče na mnogo ljudi. A da ne pominjem što se žene u reproduktivnom periodu pribojavaju da ostanu trudne, jer rizik od mobinga postoji, a evidentno je da i sam mobing po tom pitanju postoji.
  • Durex

    19.07.2019 12:27
    Ko hoce da radja mora biti spreman na troskove odrzavanja.
  • rada

    19.07.2019 12:24
    Ostavka nesposobnih nisu zasluzili da ih ni cujemo.Drskost prema zenama zbog njihove egzistencije je ne prihvatljiva.Koliko sam samo puta ja/žensko cula od raznih da ne mogu da me zaposle jer :da li sam u braku?kada ce deca?aha,radićes(nema ni persiranja) kratko dok ne zatrudnis,takve mi ne trebaju!kada si planirala decu? itd.Od raznih privatnih poslodavaca.
    I sve je diskriminacija!
  • Србин Бачван(ИН)

    19.07.2019 11:56
    ...док је пензионера (част појединцима) и једног броја (половина) запослених у државној управи и јавним предузећима напредњачка машинерија ће владати...и радити шта хоће...опробани рецепт Милошевића...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna