Autor: Radio Slobodna Evropa

Info
20.07.2019.
21:50 > 22:11
Više od 90 odsto građana Srbije nije nikada imalo bilo kakvu vrstu kontakata sa poslanicima u Parlamentu, pokazuje istraživanje koje je u Srbiji sproveo Nacionalni demokratski institut (NDI) iz Vašingtona.
  • Svoj

    21.07.2019 22:29
    Dr. Arčibald Rajs je pre 90-tak godina sve lepo napisao u svom rukopisu "Čujte Srbi"... Sve do detalja.
    Pisao je između dva svetska rata.
    Evropa i svet su se od tada umnogome promenili, al' Srbija skoro nikako.
    Čitajte! Jako, jako zanimljivo i poučno...
  • N

    21.07.2019 09:34
    M
    Bolje po njih da se ne sretnu sa ljudima....
  • Izzy

    21.07.2019 08:53
    Ne
    Otudjili se ! I otudjuju !
  • Djeki

    21.07.2019 08:20
    Pa
    otuđeni su i na nivou mesne zajednice koje ne rade ništa po pritužbama građana, a ne ovi političari na "visokom" nivou.
  • StAV

    21.07.2019 05:55
    Ne varam se
    Politicari, Lekari, Crkva, Policija, Sudstvo i svi oni koji su se prepoznali a nisam ih nabrojao (izvinjavam im se), ne da nisu u sluzbi gradjana nego im ne pada na pamet da rade ono sta se ocekuje od njih. Parazit korupcije je jedan od mnogobrojnih parazita koji se uselio u celokupno drustvo gradjana Srbije i dok se barem malo ne smanji, nema napred. Svaka zemlja ima korupciju, kombinacije i rodbinske veze ali retko koja kao Srbija.
  • Moby Dick

    21.07.2019 02:48
    "Narodni" poslanici su najčešće jadnici i teški slučajevi kojima je upala sekira u med, dobijaju velike plate a jedini zadatak im je da zauzimaju mesto u klupi i da se duhom i telom zalažu 100% za velikog vođu. Za taj posao ne trebaju škole, ne treba inteligencija ni marljivost, dovoljna je poniznost i metaforički vazelin. Oni dobro znaju da se ova sisa mora zgrabiti i držati čvrsto jer je povratak u bedu i anonimnost mnogo bolan.
  • sto taknu

    21.07.2019 00:46
    sve pozlate pa će da ih mlate
    ra spu sti dovesti prosvetare oni su u strajku stalnoo i bilo bi manje novih zakona na stetu gradjana koji se olako usvoje a tesko ukidaju.
  • Kaže - otuđeni?

    20.07.2019 23:23
    Svira disko, da budemo blisko?
    Istraživanje polazi od toga, da su psolanici nekada bili bliski sa građanima Srbije.

    Da su možda, čak, eventualno, prosto neverovatno - i komunicirali sa građanima koji su ih birali.
    Potpuno netačno.

    Nikada poslanici nisu bli bliski sa građanima, te ne mogu ni biti otuđeni.
    Poslanici su se oduvek i samo brinuli za svoju stražnjicu, d abude fina i popunjena, a ponešto i za rodbinu.

    Zato je Srbija ovakva kakva jeste.
    Građani nemaju nikakvu moć uticaja.

    Filter od poslanika razdvaja građane od male grupe ljudi koja donosi odluke.
    Poslanici postupaju po volji te male grupe, i sebi obezbeđuju valov.

    I to je to, da ne nazivam tu malu grupu imenima koja se ne mogu objavljivati, prema trenutno važećim zakonima o pravu govora.
  • Salamander

    20.07.2019 23:15
    Nije istina da su otudjeni
    Na grbači su nam
    PARAZITI
  • DS

    20.07.2019 23:10
    Nebitan član
    Samo da podsetimo da je Vojvodina imala kombinovani izborni sistem, kojem je garantovan pokrajinski poslanik iz svake opštine. Dolaskom SNS na vlasti, uz pomoć Ištvana Pastora I SVM, taj izborni sistem je promenjen.
  • Dule

    20.07.2019 23:06
    Ne samo poslanici nego cela drzaba je kao da nije nasa..Ja ne osecam ne samo poslanike i skupstinu tako nego celu drzavu posmatram tako kao da je to neka firma koja nam sve naplacaju..Ali zato sam siguran da niko za nju ratovao ne bi...Ako nas neko napadne moze da nas zauzme za jedan dan..
  • aww

    20.07.2019 22:47
    Pa jesu li se to oni od nas ogradili, izdvojili, otuđili, da ne kažem razgraničili bez našeg glasa? I sad treba da im verujemo u neke obećane promene na bolje... kako? Lep primer postavljaju, gde ne smeju u oči da nas pogledaju.
  • Lala

    20.07.2019 22:24
    Dezurni pljuvaci
    Voleo bih da vidim uzivo nekog od gradjana koji bi potvrdio da njegove interese u Skupstini zastupaju M.Risticevic i M Atlagic koji nikad ne raspravljaju o onom sto je na dnevnom redu.Oni su zaduzeni da pljuju neistomisljenike na naj prostackiji nacin.Tesko da se moze naci neko ko bi pristao da svojim novcem placa ovu dvojicu rijaliti poslanika.
  • Lala

    20.07.2019 22:24
    Dezurni pljuvaci
    Voleo bih da vidim uzivo nekog od gradjana koji bi potvrdio da njegove interese u Skupstini zastupaju M.Risticevic i M Atlagic koji nikad ne raspravljaju o onom sto je na dnevnom redu.Oni su zaduzeni da pljuju neistomisljenike na naj prostackiji nacin.Tesko da se moze naci neko ko bi pristao da svojim novcem placa ovu dvojicu rijaliti poslanika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna