Autor: Beta

Info
14.08.2019.
06:46
Inicijativa žena Srbije zahteva od predsednika Aleksandra Vučića da prestane sa podelom građana po polu i opredeljenju bilo koje vrste kao i da stavlja građane na različite strane pokušavajući da izazove mržnju i nasilje.
  • See what I did there

    16.08.2019 15:37
    aha

    Jel ih postuju i kad krenu da ih mlate po obicaju? Kakva seljacka recenica, "zene ne vole seka perse".... Dok ne polete prvi samari...
  • Nemanja

    16.08.2019 09:59
    @aha

    Kad neko napiše nešto tipa 'žene ne vole seka perse', ja uvek pročitam 'glupače kojima sam okružen vole zatucana goveda uvek na korak od zatvora'.
  • Kaćanka

    15.08.2019 17:56
    Molim ove nvo organizacije koje dizu glas kad ne treba da podviknu da zene treba da idu u penziju sa 58 godina... kakva bre diskriminacija kad treba da rintam do 65, sta me briga kako ce me zvati, nek me zovu i šerpa samo da me ne lupaju!! Ne zelim da sam ravnopravna, zelim da zena bude povlascena, sigurna sam da nasi muskarci ne bi imali nista protiv
  • aha

    15.08.2019 09:13
    @programerka
    tesko vasim sinovima,
    jer zene ne postuju seka perse a to kako je kod vas u teoriji je druga prica, samo kazem, molim da mi se objavi komentar
  • programerka

    14.08.2019 23:13
    @Bili Kid
    Nema moj stav veze sa izvborm struke, isto bi Vam rekla i žena koja vozi kamion negde po amerikama ili u EU ovih dana. Krvav je i njihov posao jednako kao i moj na različite načine ali zeznut jednako. Žena poput mene imate na svakom koraku, samo treba da se osvrnete oko sebe. Ništa manje pohvale nije zaslužila ni žena koja radi u pekari u tri smene pa onda kada dođe kući ima još jedan posao, onaj u kući koji se na ovim prostorima podrazumeva samo zato što nam je Bogom dano da se rodimo kao žene. Ako sam na nešto ponosna to je činjenica da sam svoje sinove naučila da ne postoji "muški i ženski" posao, da je normalno da se žena prihvati bušilice i da sama montira garnišnu jednako kao što je normalno da muškarac skuva ručak ili opere prozore. To je moj uspeh u životu. Odgajila sam normalna ljudska bića ne mareći za stereotipe.
  • Prolaznik

    14.08.2019 20:23
    Moja žena...
    Moja devojka često sama otvara tegle, ja često upalim mašinu za veš... Koristi ona i brusilicu ali kad vidi noćnog leptira crkne od straha... Ali epilator za prepone kada upregne, garantujem sama moze da vrati Kosovo samo da nema insekata jbg.

    Koji god naziv da dajte sebi ili kako god da se osecate, sve to dolazi iz glave, iz vaspitanja i načina odrastanja i naravno mnogi su podložni uticaju sredine. Znam muskaraca koji su sisice kakvih nema izmena koje su lavice, i obratno...

    Svi u komentarima generalizujete stvari previše, i u prirodi se raspoznaju polovi po ulogama: lavovi, bogomoljke, komarci itd... Ali imate i dvopolce, i ostle oblike zibota... jedino su bakterije i virusi potpuno ravnopravni...

    Mozda jesmo evoluirali na neki veći nivo svesti , ili da li smo uopšte evoluirali?
  • Bili Kid

    14.08.2019 20:16
    @programerka
    Imala si srece sa izborom struke, sto druge zene koje nisu u IT nazalost nemaju. Da nisi u IT struci mislim da bi ti ovaj komentar bio sasvim drugaciji. Inace, svaka cast na uspehu!
  • M71A

    14.08.2019 17:58
    Ajd kaži da nije...
    Vojska je propala kad su iz kantine izbacili pivo a ubacili higijenske uloške..
  • /

    14.08.2019 17:03
    /
    Ma zene su ugrozene opasno. Najvise ugrozava to sto se razlikuju od muskaraca.
  • programerka

    14.08.2019 16:45
    @Станко
    Još koja godina pa ću u penziju, penzionisaću se kao preduzetnik koji je penziju zaradio od od svoje pameti, bez dana radnog staža van privatnog sektora. U vreme kada sam se školovala za svoju struku, od 35 duša u razredu, svega 9 muškaraca je bilo među nama ženama Na fakultetu još manje. Sve koleginice su uspešni programeri, neke vlasnice uspešnih softverskih kuća, neke rukovodioci u firmama gde se mesečne zarade mere sumama koje su na ovim prostorima nezamislive. Kada smo počinjale profesionalne karijere, bilo je teško zamisliti ženu u IT struci na ovim prostorima. Ja sam još uvek ovde, zadovoljna sam obimom poslovanja koje moje preduzeće ima, ne privlači me odlazak odavde jednako kao što me nije privlačio nikada. Na takve kao što ste Vi @Станко, sam se navikla još pre 30+ godina kada su me gledali kao marsovca kada kažem da se bavim programiranjem jednako kao što sam navikla da svakih par godina nacionalni medijski servis napravi priču o ženi vozaču tramvaja ili kamiona. Svima nama je zajedničko to da smo navikle da Vas i sve ostale pripadnike jačeg pola (uključujući i predsednika Republike) koji imaju "stav o ženskoj pameti i sposobnosti" posmatramo kao komarce: dosadne krvopije bez mozga sa kojima na žalost moramo da delimo životni prostor :D Ukoliko pomislite da me prozovete na pol pa da me upitate da li sam uspela pored karijere još nešto da uradim, preduhitriću vas: imam troje dece i dvoje unučadi :D
  • hahaha

    14.08.2019 16:37
    A vid jednog zenomrsca sto pise deset puta isto, a menja sebi imena, al u pismo i sadrzaj nikako da unese raznovrsnosti.
  • Nebojša

    14.08.2019 16:33
    Dokoni bez ideja
    Dokon popa i jarice krsti. Naravno da zene nisu za sve poslove a ovakve dusebriznice su zenama natovarile da umesto sa 60 godina idu u penuiju sa 65 godina.
  • dare

    14.08.2019 13:00
    jednakost u realnosti
    Pre nekoliko godina popularni "survive expert" Bear Grylls je na zahtev publike i kao dokaz jednakosti organizovao
    preživljavanje po principu MAN vs Women-opširnije u prilogu
    https://www.youtube.com/watch?v=1x5IqnT160o
  • Zenska Riba

    14.08.2019 12:43
    Samo to “devojke” je dovoljno ponižavajuće, nije ni bitno na šta se odnosi dalje
  • Јое

    14.08.2019 12:35
    Равноправност
    Мушкарци и жене могу имати иста права, али нису исти. Мушкарци не могу да рађају децу, жене не могу да их праве. Захтевајући "права жена" разноразне НВО не захтевају права за жене него повластице за жене, а плату за себе, јер без захтевања повластица не би било ни разлога за њихово постојање.

    Највећа глупост је тзв родна равноправност и захтевање да одређени проценат у одређеном занимању морају да буду жене. Када би дошао тренутак да неко од ових захтевалца повластица треба да оперише слепо црево, да ли би више волели да их оперише најбољи хируг или да их оперише жена?
  • Комша

    14.08.2019 12:30
    Молим иницијативу да се заложи за већи проценат жена у рудницима, на градилиштима и градњи путева. За праву равноправност, ако су већ способне исто као и мушкарци.
  • opalim te g...m

    14.08.2019 12:17
    Zivele zene!!!
  • Buduci psiholog

    14.08.2019 12:08
    Uci nas predsednik
    Godinama svakodnevno ucimo kakvi ljudi ne treba da budemo zahvaljujuci jednom coveku. Hvala mu na tome bar.
  • AVAV

    14.08.2019 12:07
    ima uskoro da prestignemo nemacku
  • Misko

    14.08.2019 11:56
    Rudari
    Nisu svi muskarci za rudnik, zamislite Slinu kao rudara, tako da vam ne stoje komentari zene u rudnik. Isto tako ni sve zene nisu na primer za spremanje hrane ali zato su sposobne za poslove koje muskarci ni u snu ne mogu da rade. A sto se tice dezurnog lazova, nemam komentar.
  • milicica

    14.08.2019 11:37
    pa sta vise hocete
    Kakva je to pa sad diskriminacija ako se postavljaju zene i odmah su topovsko meso. Tacno je da zene i muskarci nisu jednaki fizicki i ne mogu kopati rovove jer nemaju tu snagu ali mentalno su mnogo jace od vecine muskaraca sto ne znaci da su sposobnije nego postoji neka ravnoteza i kad je stani pani zene se pokazu mnogo jace i preuzmu teret na svoja placa a muskarci u drugoj prilici i dobro je sto je tako i zena sam ali mislim da ovo udruzenje napada i siri mrznju jer su zato placene i meni one nisu potrebne nek zabiju nos u svoje kuce i svoje poslove a ja cu odluciti sta je za mene najbolje a ne one i Vucic i uopste se ne osecam napadnutom. Dosta vise gluposti okrenite se radu i postovanju prvo sebe pa cete i onda druge, ne izvrcite i ne sitite i dizite nepotrebne tenzije.
  • Rastibudjilizovani

    14.08.2019 11:30
    Aha
    Ko je bre ta Unija...... Aha treba opravdati lovu spolja.
  • /

    14.08.2019 11:10
    /
    "Vučić je poručio ženama da nisu sposobne za neke poslove" i prebacuju mu da on treba da prestane da deli građane po polu. Pa jeli on izmislio polove, zar ne postoje objektivne polne razlike? Da ne ulazimo u DNK analizu, strukturu hromozoma i slično- evo jednog banalnog primera koji ilustruje činjenicu da postoje objektivne razlike : Pitanje je- šta je to što može da uradi jedan muškarac ili jedna žena, a ne mogu da urade zajedno nekoliko žena a mogu da urade zajedno nekoliko muškaraca? Odgovor: Da pišaju istovremeno u jednu flašu! Primer je banalan, prizeman , nevaspitan - ali veoma ilustrativan! Ako protivnici Vučića nemaju neke ubedljivije i inspirativnije argumenta protiv njega, onda neka se ne nadaju nekoj političkoj perspektivi.
  • Anonimus

    14.08.2019 11:00
    Pa nisu sposobne obicne zene vec naprednjacke zene na to je zlatousti minhauzen mislio , fuj
  • ПаорНС

    14.08.2019 10:56
    @Drndara
    Како немам поштовања према женама?
    То је бесрамна лаж!
    Лично сам увек тражио пуну равноправност полова.

    Ево ја предлажем да не 30% већ 50% жена мора да ради у рудницима ( у јамслом копу), да раде 50% као бандераши у ЕПС-у, да копају канале равноправно са мушкарцима и сл.

    Да ли си ти за равноправност, ли под "поштовањем" мислиш на неравношравност?
    Чеми тај твој лицемерни став?
    Ја се борим да свуда буду жене равноправне.
    Ево када се копа ручно земља у рову, нека и норма буде иста за жене и за мушкарце.

    Такође, нека буде жена и у политици 50%, тј. нека у том процентупопуне одборничке и посланичке клупе, а не само 30%.
    Наравно, подразумева се да оне онда морају са 50% и да учествују у политичком раду опозиционих странака на терену, а не као данас са једва неких 1% (појаве се само када се дели колач), затим када се добијају мандати, без срама узму чак 30% истих.
    Треба да деле све са мушкарцима равноправно, па за то се оне боре, а не тамо за неке привилегије сл.
  • dule

    14.08.2019 10:56
    Jbt kako se nikad ne bune zbog toga što je 99% rudara u Srbiji muškog pola? Ili radnika Čistoće koji vise na kamionima koji odnose smeće?
  • Novosađanka

    14.08.2019 10:38
    Eeee
    Šizoje izuzetno poštuje žene, da se podsetimo:
    "Pa, ti si sve žene uzeo da rade. Pa, zato si ti srećan. Misliš da ćeš... Eee."

    Žene će me braniti, eee, više ne idu na trudničko jer sam im srezao porodiljske dodatke. Eee. I novinarkama koje ne kleče. Eeee. Rađajte, trpite, padajte u nesvest kad mi zatreba, ljupkanje i volkanje ne treba, imam Nebojšu. Eee.

  • Mastodont

    14.08.2019 10:35
    Baš čudno da se protiv ravnopravnost žena javljaju tri iste seljačine koje praziluk u pozadini žulja i na svaki drugi pomen progresa. Totalno bih se iznenadio da postoji aspekt života u kojem su dotični spremni da izvire iz svoje blatnjave pećine.
  • telepčan NS

    14.08.2019 09:54
    junačina
    Juncina će se sakrivati iza ženskih suknji zato što je : "mnogo hrabar"
    Hoće li biti u mini suknjama ?
  • aha

    14.08.2019 09:49
    Znao je on tacno sta misli, a to je da zene kao privilegovane treba staviti u obezbedjenje, kao sto je bio slucaj u skupstini u bg. naravno nvo sektor zna da cita izmedju redova pa su reagovali
  • Drndara

    14.08.2019 09:41
    @ПаорНС
    A zašto misliš da nema žena u rudnicima? Ne znaš baš puno o feminističkom pokretu, a koliko vidim - nemaš baš puno poštovanja ni prema ženama...
  • mAh

    14.08.2019 09:40
    razmisljaj
    @
    Žene hoće ravnopravnost a od muškaraca očekuju da im pune frižidere i plaćaju račune?!
  • Vladimir

    14.08.2019 09:26
    Jeste, on diskriminise zene, tako sto ih stavlja da brane predsednistvo, a privlaci muskarce. Bravo nvo!!!!!
  • ivan

    14.08.2019 09:03
    ma, nije tako mislio.
    jake su i mocne zene,
    ali borba zene sa muskarcem je kao boksovanje dve razlicite kategorije.

    eto, zbog ovakvog izvrtanja reci vasa bitka za ravnopravnost ce jos dugo trajati.
    sve je u glavi
  • ПаорНС

    14.08.2019 08:54
    No comment
    Нисам чуо да неко из ових НВО (што причају о равноправности полова) икада тражио да (на пример) 30% жена обавезно мора да иде и ради рудницима, као што траже да буду на листама, тј. у клупама за посланике и одборнике?
    Изгледа да би оне да виде жене само тамо где је добро!
    Где је ту борба за истинску равноправност полова?
    По овом питању се не оглашава ни једна-једина (лицемерна) НВО?
    Питам се само зашто то раде!?
  • razmisljaj

    14.08.2019 08:48
    @Станко
    Sve muskarcina do muskarcine a garantujem da nisi sposoban zeni da obezbedis ni pun frizider ni placene racune,
  • Toliko

    14.08.2019 08:28
    Šta je imao da kaže o ženama, Predsednik je pokazao na svojom porodicama.
    Svako ko se bavi javnim radom i odlučuje o tuđim sudbinama, može i mora biti posmatran
    i kakav je u svojoj porodici/cama.
  • arman

    14.08.2019 08:09
    Naravno
    Da žene nisu sposobne za muške poslove
  • ZENA

    14.08.2019 08:06
    Musko
    Samo kada ON nama sposoban za SVE!
    "Blago" buducim generacijama!

    Nesreca!
  • BulevarEvrope

    14.08.2019 08:03
    Termin 'prava' (tzv. zenska,manjinska,ljduska itd.) bi trebalo izmeniti u 'dodatne beneficije'.
    Postoje samo dve kategorije organziacija za ta prava tj primanje tih dodatnih beneficija a to su: 1. oni sto primaju ogromna sredstva iz mnogoborjnih fondova. 2. oni sto na sve nacine pokusavaju da se nekako docepaju tih sredstava.
    Nesto poput B-lige politickih partija.
    Komplet politicki sistem u Srbiji zasniva se iskljucivo na drustvenom parazitizmu pa i ne cudi pandemija ovakvih organizcaija.
  • M

    14.08.2019 08:03
    Na stranu sad Vodja, zene ivmuskarci nisu jednaki niti ce ikad biti. U necemu su bolji muskarci, a u necemu zene. Forsiranje ovakve jednakosti dugorocno vise steti zenama, a generalno steti svima.
  • Станко

    14.08.2019 08:02
    Жал
    Не могу да схватим да жене не могу да схвате да нису у стању 50% послова да раде које мушки раде, а равноправност, да, хоће. Чак и као научници, ако мисле да су психички способне, свега 8% жена су научници. Могу много да науче, али да побољшају или осмисле НЕ.
  • o

    14.08.2019 07:30
    Dobro je neko primetio i javno objavio. Na spisku užasnih crta takve poremećene ličnosti mizoginija je doduše bila i očekivana.
  • ex Pezos

    14.08.2019 07:22
    KAKO DA NE ?
    Nemojte tako gospodje drage !Kako ON da ne postuje zenske osobe ?
    Pa vidite da svuda vodi suprugu , i tamo gde mu nalaze protokol i gde ne nalaze .
    Ne vidite ? Pa zena ima nevidljivi stajling .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna