Autor: Beta

Info
15.08.2019.
12:43 > 12:45
Očekivano otvaranje nove predškolske ustanove u zgradi u Beogradu koja je nekada bila deo nacističkog koncentracionog logora, izazvalo je kritike jevrejskih lidera, prenose izraelski mediji pisanje britanskog Gardijana.
  • ARMAGEDON

    21.08.2019 13:07
    @ vox populi
    kakve veze ima i Jevrejska opština i država Izrael sa onim što su nacisti i predstavnici vlasti u Srbiji radili sa građanima Srbije, što su nakaze ljotićevske i druge kvinsliške napravile Judenfrei, što je pobijeno toliko Srba i drugih slobodarskih ljudi? Kakve veze ima politika sa razumom, sa pijetetom prema žrtvama? Ko je toliko bolestan da odvede decu da udišu otrove kojima su ubijani ljudi, da se igraju po travi koja je puna ljudske krvi? Onaj ko relativizuje pogrom, najužasnije klanje i ubijanje je saučesnik ubica i zlikovaca, bolestan kao i oni sami, nema pravo da se predstavlja kao ljudsko biće!
  • vox populi

    21.08.2019 00:57
    Ima nekoliko građevina u Srbiji koje su podignute na mestu masovnih streljanja koje su izvršili partizani. A na tim mestima ne postoji ni S od spomen ploče. Samo što o tome ne piše Gardijan i nad time se ne zgražavaju izraelski mediji.
    Nemojmo osuđivati vlasnika nekretnine,, što je hteo da na tom mestu otvori vrtić. Verujem da je to učinio rukovođen načelom profita, a ne u cilju namernog zatiranja sećanja na holokaust. Beograd kuburi sa nedostatkom vrtića, i čoveku se učinilo unosnim da tamo otvori vrtić. Potreba za sećanjem i podsećanjem na holokaust i njegove žrtve bila bi zadovoljena i spomen-pločom ili spomenikom na toj lokaciji.
    Ako Savezu jevrejskih opština Srbije ili državi Izrael to smeta, neka otkupe tu nekretninu od sadašnjeg vlasnika i tamo urede spomen-kompleks o svom trošku. Nemam ništa protiv. Ali, čenu ovaj politički pritisak? Da li se ovim želi postići da država Srbija ekspropriše to zemljište uz obavezu obešťećenja njegovog sadašnjeg vlasnika, i onda tamo o svom trošku organizuje memorijalni centar? Pošto će se to onda činiti novcem poreskih obveznika, tj. građana Republike Srbije, predlažem da se ukoliko zaista dođe do eksproprijacije raspiše referendum o ovom pitanju. Pa nek građani (tj. poreski obveznici) odluče šta će se graditi njihovim novcem.: vrtić ili spomen-centar. Demokratski da demokratskije ne može biti.
  • ARMAGEDON

    20.08.2019 11:23
    @ Tata Ikun @ Joe
    logor je bio pod upravom SS jedinica, a Srbija je u to vreme očišćena od Jevreja odmah posle Estonije uz pomoć izdajničkih nakaza, ljotićevih i ostalih kvinsliga, koji su svoje komšije gonili u smrt. Prvo Jevreje pa onda sve one koji su drugačije mislili. Naravno da je bezumlje praviti dečiji vrtić na takvom mestu, ali šta očekivati od nekoga ko je bez obraza, svesti, ičega ljudskog u sebi!
  • Joe

    18.08.2019 20:22
    Чињрница зналац
    У логору Сајмиште, који био на простору под влашћу НДХ, било је много више Срба него јевреја.
  • Marinna

    17.08.2019 09:38
    Što očekivati od nekadašnjeg Šešeljevog sljedbenika i saradnika?
  • Tata Ikun

    15.08.2019 22:34
    Istorija
    Da li je mesto dobro za tu namenu, mislim da nije. Treba napraviti i spomenik i muzej za sve žrtve, ne samo za Jevreje. Ali finansiranje da preuzmu Hrvatska i Nemačka, jer je taj logor bio na teritoriji NDH za vreme rata...Jasno je ko su bile žrtve.
  • Nesa

    15.08.2019 18:17
    Ah
    Svet je ogrezao u vekovnoj ciohazarskoj propagandi.
  • Dudarim II

    15.08.2019 16:37
    Bilo na tv-u
    Reportaža o ovome pre par meseci, čovek je kupio plac, iznajmljivao prostor kojekakvima i sada rešio da otvori ćeri zabavište...
  • Рок без фелера

    15.08.2019 15:28
    Да ли...
    ...то онда значи и да не треба нико да се купа на Штранду, због догађаја из јануара 1942. године? Једно је сећање на неки немио догађај из прошлости (и обележавање једном годишње полагањем венаца), а нешто сасвим друго деценијама кукумавчити и трубити о себи као о вечитој жртви. Па још када о томе пише либерално-левичарски "Гардијан"...
  • Петровград

    15.08.2019 14:51
    Мене то нимало не чуди. Опште је познато да комунисти подржавају Палестинце. На београдском сајму се рецимо често могу видети палестински штандови, али никад израелски. Аустромарксисти презиру Србију, заоставштина 4. конгреса.
  • Marijana

    15.08.2019 14:12
    Zasto deciji vrtic?Otvorite tamo sediste vase sns partije.Deca!su vam toliko vazna da bez pijeteta bilo sta!sem muzeja!tamo bilo sta otvarate!Toliko o vasoj empatiji.Vama su deca zadnja rupa na svirali vidi se po njihovom bezanju iz Srbije.Stvarno taj cija je to bila je ideja je dno dna!Ali sta!se u Bgd desava sve neiznenadjuje.Da nije Vesic veliki dusebriznik prema deci,dosao na tu ideju da na mestu ljudskog stradanja i pogroma otvara obdaniste.?Sramno!
  • Cubi

    15.08.2019 13:51
    Mi cemo zaboraviti sve sutradan i otvoriti rostilj i kafanu ali eto ima i onih koji nece i koji postuju zrtve svog naroda i cuvaju svoj indentitet..
  • RVosha

    15.08.2019 13:23
    Smrdija
    cemu iznenadjenje ?
    Evropa nas naprosto obozava .
    a tek sto nas rusi vole .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna