Autor: Politika

Info
21.08.2019.
09:54 > 16:41
Planirano je da se i kod nas uvede jedinstveni broj telefona za hitne slučajeve, poput onog 112, koji se primenjuje u zemljama Evropske unije.
  • hm

    22.08.2019 10:38
    Jadni pacijenti. Iako smo svi specijalisti, rad u bolničkim uslovima i u ambulantnim ima svoje specifičnosti, i prelazak iz jedne ustanove u drugu u oba smera nosi jedan period privikavanja, obnavljanja nekih starih znanja i načina razmišljanja, to znamo svi koji radimo, posebno koji smo menjali vrstu posla. Očekivati da će neko efikasno samo da uskoči iz jedne uloge u drugu na jedan dan (npr. u poslpeodnevno-noćno dežurstvou bolnici) je suludo i neozbiljno od strane onogo ko organizuje posao, a organizaciono veliki problem za obe ustanove, praktično neizvodljiv, i nije istina da su službe u svetu bilo gde na ovaj način organizovane.
  • Jasmina Simon Kiš

    22.08.2019 09:49
    Planira se
    Čuj,"planira se!?!!!Ej!?!Trebalo je odavno da se sprovede,i da funkcioniše!Sto muljavite?Zasto sve,baš sve traljavo radite,osim kada građanima,gledate da oduzete i ono malo sto mu pripada!?!Najosnovniji mir,sigurnost i bezbednost!Ne samo onima,koji imaju"DOBRU ZALEDJINU!
  • D

    21.08.2019 23:40
    @zb360
    Broj je za hitne slucajeve, ne za zakazivanje specijalista. Znaci hitna pomoc, vatrogasci, policija...
    Ne dom zdravlja, internista ili hirurg...
  • @zb360

    21.08.2019 22:47
    Pa neće ti sigurno ginekolog operisati slepo crevo, a u silnim zemljama evropske unije su sigurno potpuno blesavi pa taj jedinstveni broj funkcioniše već godinama bez problema? E sad, možda si i u pravu, kod nas ne umeju ni da preipišu stvari koje inače funkcionišu, a da ne bude začinjeno tradicionalne srpskim "ma šta oni znaju, mi ćemo to po naški, ali neka se vodi na papiru...".
  • zb360

    21.08.2019 19:13
    Ja ne bih voleo da me pregleda dr iz doma zdravlja u bolnici i da me operiše ili bilo šta drugo....jer ginekolog ili internista ili koji god specijalista su isti na papiru ...ali u praktičnom smislu je razlika ogromna jer se bave različitim patologijama i iskustvo im nije isto ...to se naročiti odnosi na one čiji je rad manuelan...Razmislite malo...
  • M

    21.08.2019 18:51
    Pre oko 10 godina Srbija je od EU dobila novac za ovaj projekat "112", nekoliko miliona evra je u pitanju, ne secam se tacnog broja. Zaposlili su stranacke kadrove i izvukli pare na privatne racune, a posle se dodala jedinica na 92, 93 i 94 brojeve da se opravda EU donacija??? Jedinicu su dodali sadasnji ako se dobro secam, znaci da su i oni uzeli procenat, umesto da su procesuirali odgovorne za pljacku donacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna