Autor: Fonet

Info
21.08.2019.
14:01
Bivši hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević kojem su policajci u utorak pretresli porodičnu kuću na Braču, iznajmljivao je turistima luksuznu vilu u kojoj je pronađen i portret ustaškog vođe Ante Pavelića.
  • Јое

    22.08.2019 08:54
    ЈВуО
    @Vojvosadjan
    Уместо што просипаш јед, читај мало, образуј се, добро ће ти доћи. Не постоји никакав равногорски покрет већ само Југословенска Војска у Отаџбини (ЈВуО). Тако се звала јер је постојала и Југословеснка војска ван отаџбине, тј. доста војске тадашње државе се није предало већ су се прикључили савзницима у борби против нациста (пилоти, морнари и остали који су избегли заробљеништво). Узгред у немачко заробљеништво су ишли само Срби. Остали народи тадашње државе су били ослобађани из истог. Та ЈВуО није била састављена само од Срба и није се налазила само у Србији, већ је у њеним редовима било доста Словенаца, муслимана, Хрвата, јевреја и осталих народа тадашње Југославије. Доста бројне су биле јединице у Словенији јер у то време Словенци нису били сепаратисти, као ови данашњи већ су били изузетно позитивно наклоњени Југославији. На челу тих јединица се налазио пуковник Драгољуб Михаиловић, касније је унапређен у чин генерала и именован за министра у укупно пет влада у избеглиштву.
  • Јое

    22.08.2019 07:47
    НОБ = НДХ
    Нема суштинске разлике између комуниста и усташа. Имали су исте циљеве, уништење Србије и српског народа, а и радили су истим методама. У Митровици су 1935. године направили и формални договор о заједничком деловању, што се најбоље видело током рата, када су и једни и други уништавали српски национални корпус. После рата су само наставили то деловање, да бисмо након ратова деведесетих добили скоро потпуно остварење комунистичког програма из Дрездена о уништењу и подели српских земаља.
  • Vojvosadjan

    22.08.2019 07:34
    Zrenjaninac, Ravnogorski pokret nije bio legalna kraljeva vojska, malo čitaj. Kraljeva vojska je kapitulirala aprila '41 pred agresijom nacista a taj tvoj voljeni kralj zapalio za London i ladio mošnice po belom svetu dok mu je narod ginuo i krv lio... Zato zajebi priču i ne prosipaj mudrosti po ovom portalu.
  • opalim te g.l.m

    22.08.2019 06:59
    Pih, pa nasi nacosi Drazinu sliku ni ne kriju. A sta im je bio omiljeni predmet u skoli? Titova slika.
  • Јое

    22.08.2019 06:58
    Ноб и Ндх
    Нису се партизани током рата борили против усташа, већ су и једни и други ратовали против Срба. Још од договора комуниста и усташа из Митровице, једини циљ и једнима и другима је било уништење Срба и Србије. Комунисти су то чак и јавно, још раније, написали у свом програму на конгресу, ако не грешим, у Дрездену.
  • Петровград

    21.08.2019 23:13
    Нисам ни сумњао да југокомунистички бандити неће изједначавати геноцидне усташе које су мале разне законе и концентрационе логоре с легалном краљевом војском. Све ће вам ово стићи једног дана на наплату. Већ осећате последице, и потомци првобораца вас се одричу.
  • Zrenjanin

    21.08.2019 21:23
    Jugonostalgičari na ovo kažu: smrt ustašama! Smrt četnicima! Smrt fašistima! E, to kažu Jugosloveni!
  • Djole

    21.08.2019 19:24
    Da li je nađena i Titova bista, jer nema razlike između komunista i ustaša?
  • Петровград

    21.08.2019 18:12
    Шта на ово кажу југоносталгичари ?
  • Bill

    21.08.2019 14:30
    O grbu s prvim belim poljem već se pisalo...
    https://www.index.hr/vijesti/clanak/kuscevic-je-turistima-iznajmljivao-kucu-s-portretom-ante-pavelica/2109963.aspx

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna