Autor: Blic

Info
23.08.2019.
21:42
Slučajevi stravičnih pogibija na domaćim putevima gotovo svakodnevno potresaju javnost, a poznato je da je statistički Srbija u samom evropskom vrhu po broju poginulih na putevima.
  • Nikola

    24.08.2019 16:30
    Kladim se da necete objaviti sve komentare .
  • Vozač

    24.08.2019 10:22
    Još jedan lažni prikaz stanja u saobraćaju usmeren na opravdanje basnoslovnih zarada komiteta i agencija i dalje pooštravanje represije prema vozačima. Srbija je visoko tranzitna zemlja, to ova statistika ne uzima uopšte u obzir. Koliko Turaka prođe kroz Srbiju, koliko kroz Norvešku? Koliko vozila na 1000 stanovnika ima tamo a koliko ovde? Iznenadili bi ste se koliko ljudi u zapadnoj i severnoj Evropi nema auto, jer je to tamo skup hobi.
  • Mulj

    24.08.2019 09:07
    Blato
    Balkan
  • Marinko

    24.08.2019 08:18
    Konstantno psihičko nasilje nad narodom ostavlja trag. Političari su nasilnici. Muzika je drečanje i razvaljivanje mozga. Noćni provod je nasilje. A uz sve to nam se podmeće kako smo mi najispravniji narod na ploči zemaljskoj. Uža zapravo smo puni kompleksa koje lečimo polovnim "njemcima" bez katalizatora. Pri tom policija umesto da štiti i upozorava, samo uzima pare. Sve to zajedno proizvodi agresivne vozače.
  • Nesa

    24.08.2019 04:43
    Ah
    Istok sluzi unistenju na racun Zapada.
  • telep

    23.08.2019 23:39
    Po meni bolji parametar je da na 100 000 vozila nemacka ima 6.4 smrti, ceska 8.6, slovacka 12.7 dok mi imamo 28. Sto znaci da stanovnici ove zemlje koji voze kola, voze ih poprilicno bahato
  • EvoOvako

    23.08.2019 22:22
    Razlozi
    Bahaćenje i lična nekultura.
    Dalje, Riminija i Bugarska su leglo korupcije i vozačka se se u kafani kupuje. Očigledno ni mi nismo mnogo bolji.
    Hrvatska i Srbija - divljanje na putu, visok prag tolerancije na nasilje i agresivnost, generalno, pa i u saobraćaju.
    Grčka je jug Evrope. Što moj kum kaže "Kume, oni su ti Cigani k'o i mi, samo sa više para".
    I na kraju Mađarska - u tu državu čim uđete, ali bukvalno na samom ulasku kod graničnog pandura osetite na.rkanost, pa posle toga i kod carinika. Kada krenete auto-putom za Beč preko Budimpešte, tu se slivamo svi - Bugari, Rimuni, Srbi, Turci, Mađari - ljudi, bezobraznije vožnje od one sa mađarskim tablama nema. Zavlačenje u auspuh, blizanke, nervoza....
    A mislim da je taj/takav stil vožnje i kod opasno prisutan.
    Eto, to su razlozi.
    To se suzbija na dva načina - prvi je od vrtića, preko osnovne škole, pa dalje, a drugi način jeste udaranje po džepu. Ta dva načina paralelno sprovoditi.
    Kada krenete na sever ta i takva vožnja ide preko Mađarske, Slovačke do Praga. Zašto?
    Slavenske zemlje, a Slaveni su prilično divlji u kombinaciji sa gušćim saobraćajem daje tu/takvu vrstu vožnje. Kada se prođe Prag prema Drezdenu, pa nastavi ka Berlinu i Baltiku ili se okrene preko Lajpciga ka Hamburgu - ti je druga priča. Kultura. Bukvalno divljaju neiživljeni stranci. Ista stvar je i u Skandinaviji. Oko Kopenhagena je ozbiljno opterećenje puteva, ali nema divljanja. Kada se pređe most ka Malmeu i Geteborgu - samo stranci divljaju.Isto kao u Norge

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna