Autor: Blic

Info
01.09.2019.
15:55
Ovih dana kilogram šljiva može da se kupi za 15 dinara, a od početka godine, samo da ne beru, bili su spremni da prodaju po toj ceni višnje, kajsije i kupine.
  • Kaćanka

    02.09.2019 10:51
    @C
    Nije moj komentar neozbiljan nego ga vi ne razumeste pa da pojasnim....kilo voca ako vredi ko papirne maramice nije petnaest vec je pet dinara, znaci gore nego sto se napisa.... ....nego ja ne mogu da shvatim da neko proizvede i onda baci....
  • C

    01.09.2019 22:14
    C
    Kaćanka vrlo neozbiljan komentar, za veoma ozbiljnu sotuaciju.Život tih ljudi je ugrožen, egzistencija,obaveze, nameti, zdrastveno osiguranje, penziono, polj.krediti , izvršitelji to je više neizdržljivo.Cene voća, junadi, soje suncokreta, .......itd ne pokrivaju troškove proivodnje.Godinama polj. gazdinstva knjiže gubitak pa dokle, I oni su ljudi, treba da žive, a ne da ih svako ucenjuje.
  • tomi

    01.09.2019 21:39
    Cena po izboru!?
    Ovo je slobodna ekonomija!
    Izađi na pijacu i stavi cenu koju hoćeš, niko ti ne brani, a da li ja imam to i da ti platim?
    E to je već nešto drugo.
  • Bole

    01.09.2019 21:35
    Pare
    Samo "glupavi" Mišković kupuje zemlju i podiže voćnjake. A ne isplati se. Baca pare od besa. Prepisujte od njega ako ne znate kako. Učite. Ako vam je skup berač avi berite sami sebi i drugom za te pare. Ako ni to nećete prodajte sve pa u grad za 30.000 mesečno kod nekog privatnika. Da vidite kako je tu krvavo zaraditi platu. Kaže jedan imao 4-5 tona i nije mu se isplatilo po 25-30 dinara. Lako je bacio nečijih 4-5 mesečnih plata. Burazero pa kolko ti imaš para kad toliko možeš da baciš?
  • Bole

    01.09.2019 21:01
    Poljoprivreda
    Morate se udruživati. 3-5 porodica. Berba zajedno. Pijaca svaki dan drugi. Ne može sveže može džem slatko rakija. Opet pijaca intrnet. Mini hladnjača za vas 3-5 porodica. Ne može više kao nekad. Pa i te iz uvoza je neko sadio i brao i jeftinije prodavao
  • krme

    01.09.2019 20:57
    Svi ti vocari grese u jednoj stvari. Naime, brinu se i ulazu u proizvodnju tog voca umesto u plasman. Treba vise da orijentisu ulaganja i trud na plasiranje voca nego na to da proizvedu sto vecu kolicinu istog. Prevelika proizvodnja povlaci za sobom zasicenje trzista i to je ono sto i jeste problem. Kada je trziste zasiceno, pada potraznja a samim tim i otkupna cena. Ali, nasi vocari su, izgleda, alavi na novce! Bitnije im je sto vise voca proizvesti eda li bi na prodali istog sto vise zaradili, a da li ce to voce uopste moci da plasiraju tj. prodaju, o tome ni ne razmisljaju! I onda se zale da je cena niska! Dakle, trebali bi da proizvode samo onoliko koliko mogu i da plasiraju pa ce odmah i otkupna cena biti veca, a ako vec hoce da proizvode i vise od toga, moraju da shvate da tako sami sebi obaraju cenu i da to voce nece moci da prodaju kao sirovinu, vec iskljucivo preradjeno.
  • Kaćanka

    01.09.2019 19:54
    Maramice su 5 dinara na pijaci!!
  • Puk. Ratko Puškaš

    01.09.2019 19:53
    ...
    Nema razloga za brigu, deca su nam ionako prešla na pljeskavicu i guaranu.
  • Mile

    01.09.2019 19:49
    Interesuje nas u koju su školu išli funkcioneri i nameštenici ministarstva za poljoprivredu Srbije, kako bi znali gde su naučili ovako bezdušno da uništavaju poljoprivredu i selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna