Autor: Beta, Fonet

Info
01.09.2019.
22:02
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da smatra da skraćenje časova na 30 minuta početkom nove školske godine koje je najavila Unija sindikata prosvetnih radika, koja traže nastavak progovora oko platnih razreda, predstavlja borbu za poziciju između reprezentativnih prosvetnih sindikata.
  • Milan

    02.09.2019 14:04
    Nezna te
    U prozfeti n nema viskova zapozlenih jer se placa po normacasovima a ne po zaposlenom. A problema ima vise nego galidnih stvari. Prica o viskovima sluzi da se neprica o pravim problemima.
  • Ilija

    02.09.2019 10:33
    Nesa Bg
    Upitno je da li ima viskova u prosveti i u kojim profilima? U Gimnaziji Jovan Jovanovic Zmaj informaticari predaju matematiku, cak i matematiku za matematicki specijalizovana odeljenja. Kada informaticar predaje Geometriju (koju na fakultetu nije ni video), normalnom coveku je sasvim jasno gde smo stigli. To je kao da je predaje srednjoskolac (jer se informaticar s geometrijom poslednji put susreo upravo u gimnaziji) Za sada ima nastavnika drustveno-humanistickih predmeta, ali je pitanje trenutka kada ni njih nece biti. Da li znate da profesori istorije odlaze u inostranstvo da bi radili kao vozaci (na tim poslovima imaju minimalno pet puta vecu platu nego u nasim sugavim skolama)!?
  • cas

    02.09.2019 08:12
    A da li ministar zna kad je dao GO svojim prosvetnim radnicima. Ajmo malo da vidimo ko radi posteno i zasluzuje platu a ko putuje u vreme kad bi morali da budu u skoli pa cak i drze nastavu. sve te svoje slobode i krsenej radne discipline objavljuju na drustvenim mrezama. ja znam za 2019 godinu za 10.profesora koji ne postuju svoj GO vec letuju zimuju po svom nahodjenju. kazna otkaz sto hitnije...
  • Nesha Bg

    02.09.2019 08:02
    A visak zaposlenih !?
    U prosveti vec godinama ima i "ozbiljnih viskova" zaposlenih pa se taj problem gura pod tepih, plus sto im se plate povecavaju - sto nema nigde u svetu. Suvisan si, a podizu ti platu...
  • Cista

    02.09.2019 06:52
    Promocija
    Svaki ozbiljan sindikat je do sada na pregovorima sa ressornim ministrima ukapirao sa drzava nema para za platne razrede...da su neka povecanja ministre...i nisu...jos ako skoci minimalac srednja ss ce se izjednaciti a prosvetari znatno pribliziti minimalcu...dakle slwdece god je za ocekivati da ce svi koji su ostali u srbiji raditi za minimalac
    Kada bi malo racuonalnije rasipali nas novac na gluposti bilo bi para i za plate ali koga briga za narod
    Oooo da...hocete li ponovo zaboraviti predskolce????oni obicno nisu prosveta kada se povecavaju plate
  • Salamander

    02.09.2019 06:03
    igrali slonovi i miševi fudbal
    izgaziše slonovi miševe
    na kraju utakmice, slonovi se izvinuše za grubosti
    "ništa, ništa i mi smo cepali" rekoše miševi.

    primer 2
    Marija Antoaneta "neka jedu kolača"
    -----------------------------------
    Elem: ministar nema pojma, da je svaki stub društva koji smo im mi, kao POVERIOCI dali u ruke, upropašćen njihovom nestručnošću i nepoznavanjem osnovnih elemenata struktura kojima rukovode. SVI stubovi se ruše.
    A jede ih kompletna vlada, kao termiti.

    Kako je to tužno !
    Čoveče, oni UOPŠTE čak ni ne kapiraju kolike su štetočine. Oni su ubedjeni da su neponovljivi i savršeni.
    Kakva narcisoidnost !


  • ja

    02.09.2019 02:51
    otkazi
    podeliti strajkacima otkaze i resen problem
  • Kika Bibić

    01.09.2019 23:40
    Izgleda da gospodin ministar živi u nekoj drugoj dimenziji. Kada bi se na jedan mesec zamenio s prosvetarima i primao njihovu platu, verovatno ne bi tako govorio.
  • Aleksandar

    01.09.2019 23:30
    Samo što oni nisu svesni tog povecanja.Kao sto mi svi zajedno nismo svesni u kakvom zlatnom dobu zivimo.
  • Novica

    01.09.2019 23:02
    Ovaj je jos ministar? O boze koji smo mi svinjac od drzave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna