Autor: Novosti

Info
03.09.2019.
07:20
Umesto poboljšanja uslova rada i boljih zarada, kako bi sprečili sve veći odlazak lekara iz Crne Gore, iz Ministarstva zdravlja najavili su novu metodu - ucenu, pišu "Novosti".
  • Limun

    04.09.2019 10:41
    Ne znam sta je ovde sporno.
    Ako zele da studiraju o trosku drzave moraju to i da odrade.
    Tako je svuda u svetu.
    Kome se ne svidja moze da studira o svom trosku.
    Ako ne gresim u Jugi je bilo obavezno da ostanu 10 godina ako su uzeli stipendije.
  • boger

    03.09.2019 22:03
    Teror idiota
    O, vladari naši bezumni, ako sprečite najpametnije i najsposobnije među nama da pobegnu odavde vašoj vlasti će možda ipak doći kraj i pre nego što stignete da sve pokradete i počnete da se kokate međusobno. A i možete da im pljunete pod prozor, kako mislite da ih naterate da vam šalju pare iz inostranstva? Nek vas leče Megadenseri, tako vam i treba.
  • BB

    03.09.2019 21:57
    Ima ti vise problema
    Odlazak lekara - treba naci nacin da ostanu, sto duze, do penzije ako je moguce.

    Drzava ima pravo da odluci sta ce da radi sa svojim (od poreza) parama. Ko je na budzetu, da odradi odredjeni broj (da bude fer) godina. Ili da isplati drzavi tu obavezu.
    Ko je na samo finansiranje, ne mora da ima tu obavezu. Tako I ovi sto placaju private fakultete. Cista ekonomija. Tih stvari ima u belom svetu. Nista novo
  • /

    03.09.2019 16:25
    /
    pare treba prvo da vrate zaposleni u jp ili bas vlasnici radnih mesta u srpskom zdravstvu.
    gadost je koliko su medicinari ogrezli u nepotizam i korupciju.

    njihovo z.ebavanje je ono sta ne mozemo priustiti

    ovi sto odose barem smanjuju nezaposlenost



  • Baora

    03.09.2019 13:17
    Školovanje jednog lekara, pa i bez specijalizacije, košta mnogo više od same cene koštanja studija medicine. Ne verujem da se može utvrditi koliko tačno, ali uzimajući u jednačinu niz dostupnih parametara, neka računica je izvodiva. Utvrditi istu, i ugovorom obavezati svakog ko se medicinom neće baviti u Srbiji, da je u obavezi taj iznos da vrati ovome što trenutno glumi državu (biće to država jednog dana). Na primer, da vrati kroz 20 godina. Mi sebi ne možemo da priuštimo da školujemo medicinski kadar za Svet i Evropu. Gde će svako pronaći svoje profesionalno uhlebljenje - do njega je. Što košta Srbiju, a drugome ide na svrhu, mora da košta. Tj., da se (ot)plati.
  • purgerNS

    03.09.2019 10:53
    Neco...majeni
    pa dobro maleni ti si ko vegeta....svakoj čorbi začin...
    igraš li se ti nekad sa drugom decom...puštaju li te u parkić ?
  • Brka

    03.09.2019 10:44
    A sta ako studiraju ovde a? Ko ih onda finansira? Opste je poznato da ako se izjasne kao Srbi dobijaju budzet. Neki od njih se vrate u Crnu Goru.
  • Nemanja

    03.09.2019 10:20
    Šta sve neće pasti na pamet ovim balkanskim ćumezima... Ej, pa zamisli to ovde, država ti priredi nekoliko ratova, sankcije, bombardovanje, siromaštvo i decenije bezakonja i kriminala, a ti da si joj onda nešto dužan zato što ti je naplatila školovanje dva soma evra manje.
  • purgerNS

    03.09.2019 09:41
    ovo nije resenje...
    ali ovi sa budzeta da vrate pare...
    u UK npr. dobijes fakultet i stipendiju od recimo 70% ali si u obavezi kad zavrsis i kad ti godisnja plata predje 20.000 GBP da vratis pare drzavi...ta suma za njih nije nista i svi uglavnom vrate pare
    pa da li smo mi toliko glupi ili bogati da ulazemo u nemacko zdravstvo
  • Иван Грозни

    03.09.2019 08:36
    Сада ће домаћи напаљени ликови да се одушеве овим предлогом и да траже да се иста глупост уведе и код нас. Ово је наравно бесмислено. Границе су отворене и примитивна друштва која нису ценила знање сада плаћају цену. Људи морају да схвате да постоје негативне последице лоших одлука.
  • Djuka

    03.09.2019 08:31
    Setili se . . .
    Ko je na samofinansiranju moze da ide gde hoce, ali budzetlija ne. Duzan si drzavi i odradi ulozeno u tebe, pa idi posle gde ti srcu drago. Zasto bi mi skolovali kadrove za druge - posmatrajte to cisto ekonomski. Kome je ova prica pitanje ljudskih prava neka plati skolarinu. Ako imas prava imas i obaveze.
  • vslv

    03.09.2019 08:08
    pa samo će ih još više biti po univerzitetima po Srbiji...
  • /

    03.09.2019 08:07
    /
    kako to da ovu kampanju nisu imali '45-e?

    a mogu da ih zovu nazad odavde

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna