Autor: Tanjug

Info
14.09.2019.
07:51 > 07:56
Ministarstvo pravde trenutno radi na prvom radnom tekstu novog Zakona o sudskim veštacima, potvrđeno je u resornom ministarstvu, a struka očekuje da bude uključena u sve faze izrade novog zakona.
  • Zoran

    13.12.2020 11:40
    Neisplata vestacima od strane
    Sto se mene tice, iskustvo je da iako se radi o parnicama i iako je stranka u postupku uplatila depozit za vestacenje, SUD po izvrsenom vestacenju NE ISPLACUJE VESTAKA. Pare ostaju na racunima sudova. Imam 4 predmeta koja sam izvestacio unazad godinu i po dana i sva 4 mi nisu placenja. Dugovanja suda od 5 meseci do godine ipo, i dalje nisam placen. A ne retko me sudija pozove telefonom i prosto ubedjuje da se prihvatim vestacenja. DAKLE PREVARA!!!
  • Bili Kid

    14.09.2019 18:00
    A da se svi mi iselimo i ostanete politicari, sudije, advokati i sudski vestaci. Ovo je ionako Svinjski Pravni Svinjac (sistem).
  • Pera Pisar

    14.09.2019 13:48
    Što se tiče honorara sudovi veštake isplaćuju pre advokata.
    Veštak se isplaćuje odmah nakon uradjenog veštačenja,a advokat tek nakon pravosnažno okončanog postupka bez kamate, što može biti i više od 10 godina razlike.
    Advokat koga je sud postavio za branioca po službenoj dužnosti, radi u pola cene svog rada prema uredbi Ministra pravde, a veštak koga postavi sud radi po punoj ceni.
    Što se tiče plaćanja sudova, veštaci su i sada u mnogo povoljnijem položaju od advokata.
  • ozlojedjen

    14.09.2019 09:53
    sudije , vestaci , izvrsitelji , notari , tuzioci , advokati ... devet krugova pakla .
  • Novosadjanin

    14.09.2019 08:17
    Ko sve nece traziti sluzbeni polozaj! Sila nad narodom. Pa cak i PU pokusavaju da ostvare taj status. A Upravnici iz redova stanara 10 x bolje obavljaju posao i duplo jeftinije. Djokovic, kom je samo lova u glavi, bolje i da ne radi. I sta ce uopste vestacenja ako vas trojica uradite 3 razlicita vestacenje! Jedanradio posteno, drugi za lovu a treci za partiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna