Autor: Danas, 021, Belocrkvanske novosti, N1

Info
17.09.2019.
07:04 > 08:04
Transparentnost Srbija zatražila je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da pokrene postupak povodom medijskih navoda o ucenjivanju zaposlenih u gimnaziji u Beloj Crkvi, od kojih se tražilo da obavljaju poslove u korist političke stranke, ukoliko žele da sačuvaju radna mesta.
  • bagra na vlasti

    19.09.2019 14:59
    Ništa novo. Ova vlast od lokalnih šerifa do predsednika vlada na strahu i uništavanju života , svakog ko se drzne da se sa njihoim glupostima i teroru , ne složi.
    pogledajmo Jutku, Marija ni dan danas ne može da otpočne sudjenje ovom seksualnom zlostavljaču.
    Svi ti prijavljeni , pojedinačni slučajevi , ostaju sami bez zaštite pravosuđa, policije a tako će biti sve dok ne izađemo iz mišijih rupa na ulicu. Kad se po gradovima skupi me hiljade, desetine hiljata i stotene hiljada naroda oni će se krasti, bahatiti se i vladati.
    Gledam studente, sami se bore za čast univerziteta, nema ni 1.000 beograđana da prošetaju do rektorata i podrže ih.
  • Pera

    19.09.2019 00:06
    Dotični gospodin
    Kada bi vi znali koliko gospodin Aleksić zvani Maki vedri i oblači tom sredinom. Ponaša se kao da je cela opština njegovo privatno vlasništvo.A bio je nekad carinik i tkz frajer!!
    Za svako radno mesto se pita on. Mesto spremačice u školi , mesto nastavnika..... Za SVE!
    Niste tamo i nemojte tako komentarisati!
  • xx

    18.09.2019 10:29
    @rvosa
    Sta ti kaze mama?
  • Nebojša

    17.09.2019 23:53
    A zabrana
    A zabrana otpustanja trudnica i porodilja izgleda ovde ne vazi. Privatnik i ako primi na odredjeno vreme od 3 ili 6 meseci nema pravo da otpusti trudnicu ili porodilju a ovaj izgleda moze bez problema.
  • Yx

    17.09.2019 18:09
    Mnogi u ns skolama su dobili otkaze 1.septembra,i to telefonom,na pr.ja,obrazlozenje je glasilo da se eto pojavio neko blabla,i sta mogu-nista.
    Obrazovanje je u stanju raspadanja,najmanje se misli na decu,trgaju se fondovi kao hijene,casovi se ne odrzavaju a upisuju kao odrzani,deca se mahom zlostavljaju od strane izkompleksiranog kadra koji malo nudi od znanja,ali malo i trazi...deca su uskracena i za znanje i za uzore...tuzno je to sve,u stvari...
  • dijasporac

    17.09.2019 17:10
    Malo mentalnog razgibavanaj: da li je moguce da su svi ostali profesori u gimnaziji botovi ili cak clanovi stranke, da li je moguce da niko od ostalih profesora u gimnaziji nije dao podrsku otpustenim koleginicama, da li je moguce da otpustaju trudnicu (to ranije po zakonu nije bilo moguce)?

    OK, mozda je istina sto je neko dole napisao da su one bile na ugovoru na odredjeno vreme i da im direktorka jednostavno nije produzila ugovor pa njih dve sad pritiskaju preko javnosti da ih vrate na posao ali koliko treba ocajan da budes da bi to uradio, verovatnije mi je da je direktorka kao clan vladajuce stranke zelela da se istakne u stranci i da je u sad problemu jer je njen postupak izasao na svetlo dana.

    Moja supruga je u Jovinoj gimnaziji pre 20-tak godina bila u slicnoj situaciji, drzali su je na ugovoru na odredjenom 3 godine, ucenjivali su je radnim subotama, zamenama i podrskom na nastavnickom kolegijumu. Na kraju je digla ruke od nastavnickog posla i nasla posao u privredi.
  • Bond 008

    17.09.2019 16:16
    Vešto se u celom tekstu izbegavs reći SNS stranka i bot SNS Internet tima.
  • IQ

    17.09.2019 13:18
    Vlast puca po svim šavovima, samo jako protiv režima i više neće u budućnosti niko moći da se iživljava nad narodom. Na jednoj strani su politički ološ vlasti i opozicije, tajkuni, estradni intelektualni masturbatori, okoreli kriminalci i režimski zaglupljujući mediji, dok su nadrugoj strani porobljeni, obespravljeni, opljačkani, poniženi i prevareni građani.
    Između njih i nas je ponor! Istorija! Kosmos! GOTOV JE !!!!!!
  • nekad i sad

    17.09.2019 12:21
    @Kaja

    Pitas zasto kolege cute? Evo, ja svojevremeno nisam cutao. Mnogi od nas nisu cutali. Bunili smo se na razne nacine. Ali kada narod nece da se buni, kada je narod uz vlast, ponekad pojedinci ne vide smisao. Jednostavno, narod slusa vlast.
  • RVosha

    17.09.2019 12:14
    Smrdija
    Sta kazu botovi ?
  • Bob Rock

    17.09.2019 10:52
    Možda @Светозар Милетић nije u pravu po pitanju toga kako su došle na posao, ali ja imam jednu drugu pretpostavku, a ko god da je u pravu, to je značajno pitanje.

    Na snazi je i dalje zabrana zapošljavanja, što znači da direktori mlade nastavnike drže na određeno od godine do godine, pa čak i da imate sve kvalifikacije, oni mogu da daju prednost nekom svom. U tom slučaju se drugi nastavnik samo zaposli - bez konkursa. Deluje da je i ovde to po sredi, jer kako bi inače mogli samo da ih otpuste pred septembar.

    Drugo, šta god neko mislio o nama i o našem obrazovanju, kako smo mi pametna nacija i slično, u našim školama rade i mnogi nastavnici koji nisu do kraja završili svoje školovanje. Za ovo ne možemo da okrivljujemo profesore škola jer zaista - za neke predmete ni nemamo dovoljno kadra koji su do kraja završili fakultet koji su trebali, pa je direktorima onda daj šta daš.

    U svakom slučaju, ovo su dve ranjive grupe nastavnika - oni mladi koji nisu na određeno zaposleni i oni koji nisu završili fakultet do kraja. I jedno i drugo ilustruje kako državu baš briga za obrazovanje, pogotovo u malim sredinama, ali i u celoj Srbiji. I sad se ti obrazuj, studiraj na ozbiljnom fakultetu 5 godina da bi radio u nekoj školi na neodređeno it godine u godinu. A narod kliče "tako je, pokažite vi tim profesorima, lekarima, i svima njima, šta oni hoće".
  • Kaja

    17.09.2019 10:04
    @Carlito
    Bravo Carlito! Zašto kolege ćute? Intelektualci se zavukli u mišiju rupu i ne izlaze. Profesori kako ćete izaći pred učenike? Imate li obraza?
  • Rade

    17.09.2019 09:57
    Stop tiraniji i fašizmu, sloboda narodu!
  • Usudi se

    17.09.2019 09:41
    Digni glas
    Pobuni se goljo
  • Srem

    17.09.2019 09:35
    Strpite se
    Strpite se još dan dva, održace pres konferenciju za medije osoba koja sve zna i objasniti nam šta se desilo. Najverovatnije da su profesorice pile na časovima i maltretirale učenike
  • M

    17.09.2019 09:16
    To nije stranka, to je sekta. Očešeš se od njih i nema izlaska
  • Self-Made-Man

    17.09.2019 09:08
    U pravu je @Светозар Милетић

    Da smo mi narod kao sto nismo, pa da se svako uzda u svojih 10 prstiju, svoju glavu, kicmu i jedan drugi u Srba zapostavljen organ, lako bi mogao sebi da nadje posao, da ne zavisi od SNS jajara, da ne izigrava roba i slugu polupismenim falsifikatorima diploma, vec bi uzdignute glave zaradjivao sebi svoj hleb. Ovako - sve dok se "partija" voli dok ja imam koristi od nje, dok se mrzi kad se nesto mora vratiti zauzvrat, dok ista pravila po kojima sam ja dobio posao sad vaze kad isto tako neko drugi posao dobija umesto mene - nama nema napretka.

    Velika cistka mora da se desi, svidelo se to Srbljima ili ne! Ili cete da radite posteno, po svojim zaslugama i sposobnostima pa koliko zaradite to vam je, ili cete vecito biti zrtve i podguzne muve koje glasaju kad nemaju posao, glasaju da dobiju posao, glasaju da ne izgube posao, glasaju kad im se skine 12% od plate, glasaju da im se vrati 0.5%.... a narod koji toga nije svestan i ne zasluzuje bolje
  • Dajte

    17.09.2019 09:01
    Molim vas
    Ovo nije cela istina.
  • Bežite mladi

    17.09.2019 08:51
    i obrazovani odatle na vreme
    "U zemlji rodjenih slepaca-jednooki je doživotni kralj."

    -Erasimo Roterdamski,holandski knjizevnik 1466-1536 godine.

    Pozdrav iz Holandije od bivšeg kolege prosvetara iz Alibunara.

    Specijalisti smo da sve ono što vredi uništimo i oteramo a ono što je najgore da čuvamo kao kap vode na dlanu.

    Ipak je Arčibald Raj bio u pravu za nas Srbe pre više od 100 i kusur godina.Njegovo štivo i manifest"Čujte Srbi" treba dati svakom detetu da čita umesto udžbenika matematika i srpskog jezika.

    Na kraju je umro upravo od onih kojih je najviše i voleo nakon kada su ga isprovocirali da je on lopov a ne Nikola Pašić.

    Neke stvari se NIKADA NE MENJAJU U SRBIJI.Godine stanovništva da ali mentalitet i lopovluk nikada.Žena i deca dolaze uskoro ovde,žena je dala otkaz takodje prosvetar inicijalno da bi mogla da se posveti učenju holandskog.
  • Slavica

    17.09.2019 08:45
    Nažalost, većina ljudi se plaši za sebe, svoja radna mesta i porodicu, pa poslušno izvršava zahteve, ali treba da se jave i dignu glas svi koji se susreću sa ovakvim pritiscima. Da im se obezbedi neka vrsta zaštite i/ili anonimnosti, bar da se jave, da vidimo zapravo da ovo nisu pojedinačni slučajevi, nego praksa uz pomoć koje ova vlast obezbeđuje jedan deo ljudstva i podrške.
  • petar

    17.09.2019 08:44
    Da tuzilasto utvrdi istini. To je sve jasno kao dan. Drze ljude na odredjno vreme, svakog meseca mora da da 8% od plate, mora da ide na mitinge, na otvaranje od VC do kucica za vrabce, za sigurne glasove. Nema coveka u Srbiju da ovo nezna.
  • Ivana

    17.09.2019 08:42
    Welcome to Srbija...
    Svaka čast gospođama, mada nisu trebale pristati ni na to bolovanje, ni na drugo radno mesto. Ako već tužilaštvo ne podnese prijave, one to treba same da urade, pogotovo trudna profesorka, jer trudnici po zakonu ne smeju dati otkaz!
  • Naivan

    17.09.2019 08:37
    Ma daj...
    Zato smo i tu gde smo, zbog ovih sto ih "ne zanima politika", a siguran sam da ih je veoma zanimala kad su trebale posao da dobiju...
  • Светозар Милетић

    17.09.2019 08:31
    Ниигде није наведено како су дотичне особе добиле посао из прве. Како су дошле до тога да предају у Белоцркванској гимназији ? Није ваљда да су се прво учланиле у СНС, па гласале и онда добиле посао по заслузи ?! Само што СНС није као ДС/ЛСВ да после кандидати немају обавезе већ СНС прати континиум ... веома лицемерно од дотичних ако је ово сценаријо јер што би наш народ рек'о "После ј..... нема кајања" ... А то је оно најгоре код нашег народа жали се на туђе поступке а да прво није преконтролисао своје сопствене
  • Nezadovoljni gradjan

    17.09.2019 08:30
    Bedastoca prosvete.
    Zasto u ovom slucaju ne reaguje sindikat? Zasto oni samo cute??? Zasto cuti Skolska uprava. Oni rasporedjuju tehnoloske viskove ii treba da zbrinu profesore koji su primljeni na odredjeno. Zasto to radi JEDAN COVEK, pripadnik SNS!!! Da znate, tako je u svim gradovima. Ti ljudi su jaci od ministarstva prosvete. Oni su sada postali podanici jednom coveku!
  • ex chapman

    17.09.2019 08:29
    posao glavu čuva
    a knjižica kvari! istina je da mnogim ljudima posao i egzistencija zavise isključivo od "podobnosti"! tu uključujem i jednu moju rođaku (neću je imenovati niti precizirati gde radi) koja već godinama na FB a verovatno i drugde, šeruje, postuje i šta ti ja znam. ko bi sudio o njoj samo prema društvenim mrežama, mislio bi da je seljanka bez osnovne škole, a ne profesor na akademiji. eto do tog nivoa su vas srozali!
  • Jaja

    17.09.2019 08:25
    Ne znam dai sam razvio psihokineticke moci, ali mi se javlja da niko nece odgovarati za ovo...
  • YYY

    17.09.2019 08:16
    Osim stereotipne osude, da li bi sindikat mogao još nešto da uradi?
  • BC

    17.09.2019 08:15
    Zasto se Sandra Ristic iz LSV iz Bele Crkve ne oglasi ovim povodom … a da, pa LSV i SNS su koalicioni partneri. Nista onda.
  • ...

    17.09.2019 08:07
    Fashio, fasio...snoplje...italija 30tih kad se olos sakupi cvrsto u jedno, nema pravila, nema pojedinca, ima vodja, ima sveta vlast... jel ima razlika sa ovim danas!? Ima, danas je tu sve jasno uocljivije i naglasenije nego kad je onomad pod njihovim firerom i duceom pocinjalo, informaticko doba a magarci ipak ostali magarci, primitivizam plus moc jednako opsta nesreca
  • Ćofi

    17.09.2019 08:05
    /
    Gde su one Srbende da odaju čast ovom gospodinu?
  • Novosađanka

    17.09.2019 08:03
    Konačno!
    Postoje ljudi koji imaju kičmu i biće ih sve više. Naklon ovim gospođama!
  • Treća

    17.09.2019 07:58
    Žene
    Bravo Žene! Svaka čast i ostalim gradjanima Bele Crkve koji su stali uz maltretirane profesorke. To se zove gradjanski bunt.
  • dado

    17.09.2019 07:57
    Prosto prelaze sve granice…. Samo napred, tako su nekad isto radili, pa je istorija sve zabelezila..
  • -

    17.09.2019 07:52
    -
    Stvar se zavrsila tako sto su trudnici ipak otvorili bolovanje-trudnicko sa datumom 29.08. te nije ostala bez prihoda (mada joj je dr zatvorila bolovanje 30.08. po nalogu predsednika Opstine) a drugoj profesorici engleskog su nasli posao u selima pored. Produzenja ugovora I otvaranje trudnickog se desavaju nakon pritiska javnosti. Da su cutale, ostale bi bez ičega.
  • Carlito

    17.09.2019 07:43
    A gde je solidarnost kolega i koleginica iz škole? Jadan smo narod, stvarno.
  • Ivan.

    17.09.2019 07:32
    Na zalost
    Sve sto pricaju istina je. Cak sta vise jos je i gore.
  • boki2

    17.09.2019 07:30
    napredno to je kraj idemo dalje
  • Jasmina Simon

    17.09.2019 07:26
    Bravo
    Živele profesorke☺!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna