Autor: RTS, N1

Info
19.09.2019.
21:37 > 22:10
Roditelji koji su platili skladištenje matičnih ćelija svoje dece, banci ćelija "Kriosejv" i dalje su zabrinuti šta će biti sa uzorcima oko 10 hiljada dece iz Srbije, s obzirom na to da su uzorci preseljeni iz Švajcarske u Poljsku, zbog problema u ovoj firmi.
  • Sanja

    20.09.2019 12:21
    Još jedna u nizu prevara
    Raspitajte se malo koje su vodeće kompanije u Švajcarskoj.Albansko-Kosovski kriminalci i vođe narko kartela sve drže tamo.Velika prevara za sve!!!
  • dr Petrović

    20.09.2019 08:35
    Nebitno je šta će biti
    Bitno je KO je uzeo novce.
    To su ogromni novci i najobičnija prevara.

    Matične ćelije se u regenerativnoj medicini dobijaju iz kosine srži, adipocita ( sala ) i krvi.
    Centrifugiranjem. Nema potrebe da se vreme troši na kultivisanje tkiva.

    Od matičnih ćelija može da se dobije bilo koji tip, od 256 tipova ćelija, koje nastaju iz 3 osnovne vrste tkiva: Ektoderma, Endoderma i Mezoderma.

    Pupčanici, mlečni zubi i sl. su stoga u tolikoj manjini, da je to smešno i za spomenuti. Mogu se UPOTREBITI retko, ali za korišćenje, navedoh metode.



  • Pera

    20.09.2019 08:24
    Da ste procitali saopstenje kompanije sve bi Vam bilo jasno i ne bi pravili paniku.

    https://famicord.eu/contact-with-famicord
    https://famicord.eu/__data/assets/pdf_file/0019/101953/Frequently-Asked-Questions-regarding-transfers-of-samples-from-CryoSave.pdf

    Ukratko, svi ugovori vaze i krv iz pupcane vrpce ce biti cuvana koliko je navedeno u ugovoru tj,. oko 20 godina. Ako korisnik hoce i dalje da cuva materijal sklopice ugovor sa novom firmom. Korisnici nemaju nikakvih dodatnih troskova a firma koja je preuzela materijal je bolja od prethodne. Steta sto su propali ali tako je to u biznisu.

    U saopstenju pise da se na odgovor na dopis ocekuje u roku od 6 nedelja zbog velikog broja pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna