Autor: Beta

Info
20.09.2019.
10:33 > 10:57
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su škole dužne da prijave vršnjačko nasilje, ali da će situacija biti bolja kada tužilaštvo, Centar za socijalni rad i direktor škole pokrenu postupke protiv roditelja čija deca čine nasilje.
  • Mićo

    05.01.2020 22:44
    Naislje u školi
    Obična laž, mome detetu koji je prvi rezred u OŠ Braća Baruh -Beograd /Dorćol jedečak 4-ti razred razbio oko kamenom iz čista mira. Ima više od 20- tak svedoka. Pedagog i direktor nisu prijavili nasilje 3 stepena nadležnim institucijama, nisu zvali hitnu, nisu zvali policiju, nisu ispitali svedoke. Dete me dočekalo u školi krvavog oka. Muž pedagoga te škole je državni sekretar za osnovno obrazovanje u prosvetnoj inspekciji republike i bivši direktor Oš Jovan Popoivić - Vračar /Beograd i imaju dva sina. Sramota i laž, štite jedni druge i sakrivaju nasilje. A povreda oka mog sina može da ostavi trajne posledice za ceo život. Čista laž, jer sam ja prijavio nasilje inspekciji, 3 meseca se borim sa školom koje su vaspitne i pedagoške mere poduzeli sa detetom koje je izvršilo nasilje i njegovim roditeljima. I ništa, još me doživljavaju kao neprijatelja sistema.
    Štite jedni druge i prikrivaju nasilje.
  • Verica Micovic

    22.09.2019 10:06
    Nacija koja ide u sunovrat
    Suština je u pomodarstvu košeg vaspitanja dece od strane roditelja."Pokazacu ja njoj(učiteljici,njemu nastavniku!"./to deca slušaju svaki dan i za najbanalnije stvari..EDUKACIJA RODITELJA SISTEMSKA JE NEOPHODNA!Nekad je dete(a i roditelj i nastavnik) znalo ŠTA SE SME,A ŠTA SE NE SME!ZA ŠTA DETE DOBIJA KAZNU,PREKOR ,UKOR JEDNAKO I OD RODITELJA I OD NASTAVNIKA.Sada dete zna da ce ga roditelj pravnim i drugim sredstvima(pretnjama nastavnom kadru i sl.)ODBRANITI PO SVAKU CENU .I ZATO JE NASILJE U PORASTU.Radim u školi i (znam da to nikog ne interesuje),al tvrdim da smo mi nastavnici prve žrtve nasilja od strane roditelja,pa deca to gledaju i upijaju..identifikuju se .gзbe kriterijume..roditelji nam urušavaju autoritete,a očekuju od nas ono nekad što je pružala škola.Učenici su posmatrači mobinga roditelja prema nastavnicima,A KO GLEDA NASILJE -bice nasilan!(kažu svi psiholozi)Deca danas ne poštuju nikog,a to bi trebao da budue prvi korak u jačanju i gradjenju njihovih emocionalnih kompetencija..Oni (iz iskustva kažem:VIDE I ČUJU SAMO SEBE ..,i izrastaju u narcisoidne ličnosti.S takvima,verujte ne zna se kome ce biti gore da li roditeljima ili društvu.
  • Neotklonjiva pravna

    20.09.2019 18:23
    zabluda
    Ne može im niko ništa.
    Roditelji će se na sudu pozvati da su bili u netklonjivoj pravnoj zabludi da dečije tuče, nisu krivično delo,a ni prekršaj u skladu sa običajima sredine i da deca to treba da reše sama izmedju sebe.
    Onda će ih Apelacioni sud osloboditi,kao onog pedofila što se oženio trinaestogodišnjom devojčicom
  • Gagi

    20.09.2019 17:23
    Samo roditelje i nikog drugog!
  • StAV

    20.09.2019 15:56
    sisaj motku ministre!
    Zao mi je gdine Sarcevicu, ali moja deca nece biti roboti i jeftina radna snaga na linijama buducih fabrika. Ni vi, ni bivsi, ni buduci to nece promeniti, a vi bi ste i ovako poljuljane porodicne vrednosti da dokusurite. Sistem je truo i los i on je razlog svih problema. Resite ulicu i oko skola, a ostavite se porodica.
  • Vlada

    20.09.2019 14:56
    lecce20.09.2019 • 11:28
    "Nasilnik ne mora da ima diplomu, može to biti i sa nezavršenom osnovnom školom"

    Upravo tako. Slično je i sa ministrom, kako reče predsednik danas...
  • A

    20.09.2019 14:13
    Možda
    A možda Vi gosn Šarčeviću da date ostavku? Posle onakvog prebijanja devojčice i bolesne omladine. Ima toga i više samo uključite društvene mreže.
  • Реља

    20.09.2019 14:06
    Ствар кућног васпитања
    Углавном, све долази из куће. Проблем који имамо је да долазе генерације родитеља којима је битнији излазак са друштвом, провод, шопинг од васпитавања и подизања детета. Гурнути детету у руке таблет или телефон, инсталирати игрицу или отићи на YouTube је лако, али онда нема потребе да се чудимо кад то дође на наплату
  • DragChe

    20.09.2019 13:34
    Ovo nasilje su prvi
    plodovi novog nacina vaspitavanja dece. Bice jos gore, uskoro cemo imati ne samo zlostavljanje, vec i ubistva medju vrsnjacima. Secam se letovanja u Grckoj pre vise godina, kada je grupa dece, skolskih drugova ubila svog vrsnjaka, primerno dete i dobrog ucenika, stranca, siromasnog ali boljeg od njih (mislim da se zvao Aleks), gde ni policija nije uspela da izvuce priznanje, niti je dete ika pronadjeno, jer boze moj sa decom se ne sme ovo i ne sme ono. Radilo se cini mi se o 9 -10 godisnjacima. Roditelji malih kriminalaca su se verovatno ukljucili da pociste tragove, i na taj nacin zastite svoju decu
    Elem, roditeljima ste izbili najefikasniji alat za vaspitavanje, primereno fizicko kaznjavanje, u skoli se ucitelji, nastavnici i profesori plase dece i njihovih obesnih roditelja, da ih neko ne prijavi bas ovom ministru. Dakle nalazimo se u situaciji kada nam pametnjakovici vezu ruke, a zatim nas biju zakonom
  • LOL

    20.09.2019 13:16
    Sta rade pedagozi i psiholozi? Pa dali ste vi ministar ili izgubljeni burek u svemiru da neznate? Ja sam PET meseci pokusao da stignem sa detetom kod skolskog psihologa i na kraju sam odustao covek radi u pet osnovnih skola u NS .Sto znaci da pet osnovnih skola nema redovnog psihologa posto ste vi skresali radna mesta! Covek bude jednom nedeljno u skoli ponekad ni toliko jer se desi da zbog nekog veceg problema mora da ostane dva dana u jednoj skoli. Gde su defektolozi, inkluzionisti ? Nabedili ste decu da upisu te ozbiljne studije pod izgovorom da ce to strucno osoblje biti u obaveznom kadru svake skole i onda ste zboravili na to. Psiholozi i pedagozi pucaju po savovima radeci sa decom u inkluziji jer niste zaposlili strucno osoblje koje ste najavili uz uvodjenje inkluzije.Psiholozi i pedagozi ne mogu da rade sa drugom decom koja imaju problema sa ponasanjem itd jer se bave necim sto nema nikakvog smisla u tom vasem besmislenom klupku obrazovanja.
  • Nana

    20.09.2019 12:22
    Posmatrajući mnoge roditelji u svom gradu, dolazim do zaključka da nas očekuju generacije bahate, nevaspitane, arogantne i lišene svake moralne, socijalne i društvene odgovornosti. U ovom slučaju se slažem sa ministrom.
  • Realista

    20.09.2019 12:17
    Realnost
    Kada je neki roditelji nemaju posao, niti neku imovinu te ne mogu da idržavaju svoju decu socijalna služba im decu oduzima i šalje u hraniteljske porodice koje za to dobijaju dobru nadoknadu. Inače kada bi ti roditelji dobijali (pomoć) iznos koji dobijaju hraniteljske porodice po detetu oni bi mogli da im obezbede normalan život.
    Analogno tome socijalne službe bi trebalo da preispitaju sposobnost roditelja, čija su deca vršila neki vid nasilja, za dalje izdržavanje, pa ako ustanove da je njihov način vaspitanja doveo do do takvog ponašanja dece da im oduzme decu i predaju hraniteljskim porodicama kako ta dece ne bi kasnije postala delikventi, kriminalci,... Tako rade na zapadu kome težimo.
  • lecce

    20.09.2019 11:28
    "Nasilnik ne mora da ima diplomu, može to biti i sa nezavršenom osnovnom školom"
  • skep

    20.09.2019 11:20
    A možda bi se poboljšala situacija da se postavi ministar koji čak ni u šali neće reći da na čelu žrtve nasilja piše "Maltretiraj me!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna