Autor: Infostud, Tanjug

Info
08.10.2019.
19:10
Na domaćem tržištu poslova su u osam meseci ove godine i dalje bili najtraženiji trgovci, IT stručnjaci i mašinci, dok je kao i prethodne godine, najteže bilo doći do frizera, kuvara, zidara i stolara, prema rezultatima analize sajta Poslovi.infostud.com.
  • Naj Naj

    09.10.2019 12:53
    Što će reći ako si IT stručnjak, a pri tom i trgovac onda si naj, naj, najtraženiji.
    Možeš da kupiš od Kineza za 5 dolara a u Srbiji da prodaješ za 35 dolara.
    I da mu pevaju "Ti si mi bio u svemu naj, naj, naj..."

    Sećam se, da su ganjali i istrebljivali u srednjem veku astronome, astrologe i sve ostale naučnike kao vešce.

    Izgleda je došao red na statističare,,, za 21 vek.
  • kimi

    09.10.2019 01:41
    S druge strane, najtraženije pozicije van IT oblasti su bile prodavac, komercijalista, vozač, magacioner, telefonski operater i administrativni radnik.

    Na tržištu poslova koji ne zahtevaju visok stepen stručne spreme je i dalje najteže doći do kadrova iz oblasti nege lepote (frizer, kozmetičar), ugostiteljstva (kuvar, mesar, pekar), građevine (armirač, zidar ) i mašinstva (autolimar, metaloglodač, stolar).

    Pa NARAVNO kada su nikako placeni poslovi ,poslovi za koje se smatra da ih rade klosari,alkosi,glupani itd ... zahvaljujuci nasim prepostenim,biznismenima i menadzerima !!!
    Ili si placen bedno, ili si placen ..ok.. ali moras da radis od 7-22h ... jer stoci nikad dovoljno!
    I sto je najsmesnije, istim tim ni na pamet ne pada da povecaju te plate da bi pridobili radnike, pre ce da ugase firmu ..
  • Pera

    08.10.2019 22:35
    baćelor :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna