Autor: RTS

Info
12.10.2019.
13:12 > 13:18
"Navala na Avalu" je radna akcija koja je okupila mlade i stare akcijaše, a ovih dana navršilo se i pola veka druge faze izgradnje Novog Beograda. Kako su nekada izgledale radne akcije i mogu li ponovo da ožive?
  • Ja

    12.10.2019 20:26
    Ja bi akcijao :)
    Samo nas treba organizovati:)
    Ništa lepše nego društveno koristan rad!
  • NsBob

    12.10.2019 19:29
    Kako god okreneš, sa platom od nepunih 300 eura svi smo udarnici !
  • Haha

    12.10.2019 17:56
    Nadrealisti
    Pre skoro 30 godina, nadrealisti su se zezali na tu temu
    https://m.youtube.com/watch?v=442whmPOCkY
  • Vlada

    12.10.2019 17:46
    @Bob Rock

    Normalnom čoveku ne treba vojska da ga uči redu i disciplini.
    To treba govedu koje se drugačije ne može naučiti, samo je iz nekog razloga rasprostranjena zabluda da i normalni ljudi moraju to da trpe da bi se goveda dovela u red.
  • Ataševac

    12.10.2019 17:40
    @novosadjanka mala ljubljena
    Ja se prijavkjuejm i moja novosadjanka.da bosi u krstkim osntakonama gacamo po blatu.uoidi nad dvoje u isti sator
  • Лука Лабан

    12.10.2019 17:01
    Колонизаторима у виду страних амбасада није у интересу да Србија осети јединство и снагу заједништва! Кад су биле поплаве, на моју опаску руководству Егзита да је прави тренутак да се под њиховим окриљем окупи омладина и уради нешто корисно за земљу, предлог је брже боље саботиран.
  • Bob Rock

    12.10.2019 16:57
    @Bob Rock
    Kakva vojska, kakve radne akcije... Šta pričaš ti. To što su tebi prodali priču da ne može mladić postati čovek bez da se bude godinu dana na raspolaganju nekim šabanima, uz mogućnost da ga šabani pošalji da gine za glupost, to je čista budalaština. I onda posle da "hvataju ljude mrežama", da pucaju na te iste sa kojima su bili u radnim akcijama ranije. Nek se nose oni! Bolje idi u izviđače, ili tako nešto.

    A za radne akcije, da, ali u državi koja brine o svom narodu, ne u ovakvoj državi gde narod nema zdravstveno osiguranje za koje mu se OTIMA novac na mesečnom nivou, i štošta još.
  • O baruštini

    12.10.2019 16:07
    Da bi radne akcije živele, potrebani su vera u zajedništvo, da ne kažem suverena država.
    Prvo što bi se kod nas desilo, to je da bi razne NVO uskoro objavljivale verzije povređenih prava na radnim akcijama i zahteve za gašenjem tih "gadnih, eksploatatorskih, komunističkih zaostavština"
    Akcijaši bi uskoro ustanovili da nemaju ništa bolju zdrvstenu zaštitu nego ostatak Srbije.
    Razni selfiji bi osvanuli po društvenim mrežema , a kao tkavi bili najžešće kritikovani a akcijaši izbacivani što su razotkrili "osetljiva unutrašnja pitanja", to jest na primer ručak.
    Posle prvi tužbi jer je neko zatrudeno na toj akciji i zahteva za odštetom državi, brzo bi se pokazalo svo zajedništvo naroda Srbije, a da ne pomionjem ako bi uletela neka televizija,
    ili neki sponzor obavezao akcijaše da nose majice sa upravo promovisanom akcijom mobilnog operatera.
  • Marko

    12.10.2019 15:36
    Ma kakvi, mladi danas neće ni da volontiraju. Za takve stvari potreban je minimum entuzijazma i idealizma, za ozbiljnije poduhvate pogotovo. U ovoj splačini od države gde se svi uče da se posvete samo i isključivo sebi ne postoji razlog za tako nešto.
  • Kaćanka

    12.10.2019 15:29
    Nemaju oni ni srca ni snage
    Prvo dinastija Krkobabica sa krampom pa onda ostali, moze ova ministarka sa slemom da im nosi vodu, Vulin miner, Ivica da ujutru dize zastavu dok peva:jutros mi je ruza procveeetaaaala....i da...spavanje u satorima, dosta su se mastili sad malo isposnistva uz akcijanje!!
  • Milo

    12.10.2019 15:14
    Da
    Kakvi jeb..i udarnici izgradili americki krediti,samo sto ih onda nisu krali u svoje dzepove i na racune!
  • Vasa

    12.10.2019 15:00
    15 eura po satu i može akcija
    Kao 14-godišnjak 1988 e godine sam bio u tadašnjim zadnjim SFRJ radnim akcijama pre nego se SFRJ raspala 1992-e godine i nakon toga početak gradjanskih krvavih ratova.

    To bratstvo jedinstvo je bilo lepo kao droga kada narkoman ubrizga heroin ili neku slatku drog u pa mu je sve ravno i sve je "savršenom redu".

    Ali kao svaka droga dejstvo prestane sa novim generacijama koje dolaze i putuju svetom i kažu roditeljima,bakama i dekama"Ćale,kevo,bako deko a zašto ste vi radili sve to džaba u radnim akcijama kad u Nemačkoj se radni sat placa takav rada 15 eura po satu,vi ste to radili dzaba 10 godina nekome odnosno državi..." dobije odgovor" Pa zato sine jer smo bili braća i sestre,odnosno imali bratstvo i jedinstvo".

    U prevodu udariš narodu drogu u vidu priče i pesme i harmonikaša i tamburaša"Svi smo braća sestre i prijatelji" i dobiješ radnu snagu džaba.

    Pošto radna snaga džaba radi ti možes sa onim sto je izgradjeno kada ta radna snaga ostari i izbledi joj sećanje da RADIŠ ŠTA GOD POŽELIŠ jer ionako sada ti koji SU DŽABA RADILI su penzioneri i apsolutno ih ništa drugo ne interesuje osim da imaju za hleba i kafu ne tamo da protestuju jer je neko DŽABA IZGRADJENU FABRIKU PRODAO ZA 1 EURO NEKOME.

  • Bob Rock

    12.10.2019 14:45
    Ponos i dika
    Četiri stvari su bitne za mladog coveka:
    Normalna porodica koja koja od malih nogu ući decu da vole poštuju i budu časni i pošteni.
    Škola koja vaspitava i obrazuje bez bilo kakvog uticaja bahatih i bezobraznih roditelja.
    Radne akcije koje unose postovanje rada, odricanja i kolektiva i zajednistva bez predrasuda o spcijalnom statusu, naciji...,
    I cetvrto vojska koja te Nauci redu i disciplinini.
    Veliki Pozdrav svim brigadirima koji su Gradili .
    Svoja se zemlja Gradi a ne rusi i Uni sta a.
  • /

    12.10.2019 14:13
    /
    zasto li se forsira ova tema?
    ionako ce kinezi dovoziti svoje robijase da rade dogovoreno u srbiji
  • Pablo

    12.10.2019 14:09
    ORA
    Članovi partije na vlasti i njihovi koalicioni partneri pohrliće na poziv svoga vođe na dobrovoljne radne akcije , to je sasvim izvesno. Komandir radne akcije , neupitno , će biti ministar odbrane , koji nije išao u vojsku, a ovo mu je jedinstvena prilika da nekome komanduje.Za dve , eventualno tri godine , videće se nestvarni rezultati.
  • ciga

    12.10.2019 14:02
    ns
    Ne,ondašnja mladost je verovala u bolje sutra.Današnja mladost nema u šta da veruje u ovoj i ovakvoj zemlji.
  • Diba

    12.10.2019 13:58
    .
    Neće više niko ni za 30 hiljada da radi kod privatnika a kamoli da ide na tamo neku radnu akciju da rmbači za badava vladajućoj kasti. Oni koji bi možda i hteli iz nekih sentimentalnih razloga, oni više ne mogu. Mogu eventualno da pometlaju oko svoje kuće.
  • Haha

    12.10.2019 13:37
    Od brigadira je bilo koristi, od botova neva nikakve koristi.
  • pawlle

    12.10.2019 13:29
    da, udarnici,akcijasi ce da rade dzabe tj za to a onda ce banda tipa sns,sps.......i svi zadnjih 30 godina da rasprodaju sve,FUCK OFF

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna