Autor: Radio slobodna Evropa

Info
20.10.2019.
11:58 > 13:11
Kamere opremljene tehnologijom za prepoznavanje lica postavljaju se u stotinama gradova širom sveta, posebno u siromašnijim zemljama sa slabijim učinkom u očuvanju ljudskih prava gde je Kina povećala uticaj kroz velike poslovne ugovore, piše agencija AP u članku o spornoj nadzornoj tehnologiji kineskog Huaveja koja se, između ostalih, zemalja postavlja i u Srbiji.
  • /

    20.10.2019 22:35
    /
    malo dalje je clanak 'Strategija: Kako mladima dati dobar razlog da ostanu u Srbiji'
    upravo su dobili jos razloga za odlazak iz smrdije
  • Predragg

    20.10.2019 20:46
    Ceo posao nabavke i instalacije kamera u Srbiji je proglasen Drzavnom Tajnom. Sigurno nemamo razloga za zabrinutost,jer je Srbija,zemlja reda i zakona,zemlja civilne kontrole nad policijskim i tajnim sluzbama,zemlja u kojoj se do poslednjeg dinara zna gde je i zasto, nas, javni novac upotrebljen. Treba li ponoviti i da je zemlja demokratije,slobodnih medija ,nezavisnog i efikasnog Sudstva. Bilo na RTSu, u Informeru ,Ruzicastoj,Sretnoj i Prvoj. Vodja licno objasnio.
  • Nikola

    20.10.2019 17:15
    Naravno da rade u skladu sa zakonima Srbije, kad mi i nemamo zakon, ni odredbe, koje se ticu tehnologije za prepoznavanje lica i njihovo skladistenje.
    Sto je i dobro pitanje, gde se skladiste podaci prikupljeni na ovaj nacin? Da li je zato potpisan memorandum sa Alibabom?
  • /

    20.10.2019 13:10
    /
    ipak smo u pravu oko vrsti kamera

    znaci, tablice na kolima ne mogu da se prepoznaju a lice moze
    nadam se da ce ovim vecina sluzbenika udbe postati visak i dobiti otkaze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna