Autor: Beta

Info
28.10.2019.
21:23 > 22:06
Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu, koji će biti donet do kraja godine, tražiće veću odgovornost poslodavaca, radnika i celog društa, a inspektori će zbog prekršaja biti dužni da zatvore gradilište najmanje na tri dana, rečeno je danas na konferenciji "Bezbedan rad zdrava budućnost" u Beogradu.
  • sistemski kvar

    29.10.2019 08:29
    lice i naličje
    "Povećana su i ovlašćenja inspektora rada koji će zbog nepravilnosti u sistemu bezbednosti i zdravlja na radu morati da zatvori gradilište najmanje na tri dana bez obzira što je nepravilnost otklonjena u kraćem roku", rekla je Furtula.
    Kakvo solomonsko rešenje, najmanje 3 dana jer je "nepravilnost" otklonio za manje od toga i onda nastavljamo da gradimo kao da ništa nije bilo, a uporedo još brže da izdajemo građevinske dozvole jer se to "posebno odražava na rejting Srbije na Doing business listi" i svakim danom napredujemo sve više na toj listi, ne mareći za njeno naličje u vidu nastradalih, neprijavljenih, neobučenih i nepregladanih zaposlenih i nezainteresovanih poslodavaca punih keša koji će ladno da se izuju za drakonsku kaznu jer ih iza ćoška čeka nova građevina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna