Autor: SOinfo

Info
02.11.2019.
12:36 > 13:03
U Somboru je jutros došlo do eksplozije u jednom kiosku za prodaju brza hrana, a povređenih nema.
  • Dr Milanče Mitovski

    03.11.2019 14:38
    PLINSKA BOCA KAO “BOMBA”?
    PLINSKA BOCA KAO “BOMBA”?

    Koja je po redu boca koja je eksplodirala , juče ujutru u hamburgeriju u Somboru ove godine u Srbiji,srećom niko nije nastradao, a izazvana velika materijalna šteta. Pitam se šta bi trebalo da se desi pa da se tehnički trgnemo, da se kontrolišu boce i da ne budu potencijalne mine, a uz to i da edukujemo korisnika kako da rukuju sa bocama za gas, bojlerima za toplu vodu itd? Eksplozija plinskih boca često se dešava u našim domaćinstvima, nanoseći povrede ljudi i izaziva velike materijalne štete. Nadležni organi mora da se pozabave ko i kako kontroliše ispravnost boca i da se neispravne boce i sigurnosne ventile izbace iz upotrebe. Sledeće, da se izvrši edukacija korisnika predavanjima ili štampanim dokumentima. Sve su akcije jeftinije od načinjene štete i ugrožene ljudske živote. Ranije je republička inspikcija kontrolisala sudove pod pritiskom direktno pod nadzorom inspektora. Sada je to prepušteno nekim snagama pitanje dali su osposobljene za takav vid poslova ili je to prepušteno stihiji. Zamolio bih Ministarstva za energetiku i rudarstva da preduzme energične mere za sigurnost sa radom sudovima pod pritiskom, gde pripadaju i boce za gas. Mora se sprečiti svaka manipulacija ovom tehnikom na uštrb lludi i opreme, a zarad nečiji profit i interes.
  • Nebojsa

    02.11.2019 20:51
    Nista novo
    Plinska boca nije zlo kako neko napisa ovdw. Zlo su bahati i neodgovorni ljudi. Crevo i regulator pritiska se menjaju na 6 meseci maksimalno godinu dan. Kupuju se iskljucivo atestirana creva i regulatori pritiska.
    A sta se radi?
    Kupuju se na pijaci, na crno radjeni i nabavljeni bez atesta i ne kontrolisu se. Poslesice au neminovne.
    Inspekcije ne obilaze ugostiteljske objekte da provere da li se oprema redovno servisira od strane ovlastenih servisa. A reaguje se samo kada se sogodi nesreca negde.
  • Legenda

    02.11.2019 17:31
    Plinska boca je ostala citava, ja video scojim ocima. Ovo je podmenuta bomba bila nego policija pokusava da to zataska.
  • Mile

    02.11.2019 17:17
    Mile
    Tako će se desiti i u kcv novi sad sa kioscima koi stoje kao na stanici. Nedaj bože te tragedije u bolnici.
  • Иги

    02.11.2019 14:51
    Атест
    Газди изгледа скупа атестирана боца, а вероватно је и на бензинској пуни, да још смањи трошкове.
  • cwelle

    02.11.2019 14:00
    plinska boca - zlo u kuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna