Autor: Beta

Info
15.11.2019.
07:02 > 07:11
Advokat i stručnjak za pravo na zaštitu privatnosti Rodoljub Šabić izrazio je zabrinutost zbog "upornog izbegavanja nadležnih da javnosti pruže informacije o instaliranju i funkcionisanju sistema "Bezbedan grad" koji podrazumeva upotrebu tzv. inteligentnih kamera za video nadzor.
  • My Moon

    15.11.2019 18:50
    Nije poenta u kamerama nego u onima koji postupaju ili ne postupaju na osnovu podataka dobijenih sa kamera.
  • Hahahohohuhu

    15.11.2019 12:11
    Hahahaha
    Meni je smehotresno kad botovi stave naslov ISKRENO, takođe je indikator pominjanje fašizma. Izguglajte već jednom šta znači ta reč. Dakle bote u redu je da vlast nadgleda građane i to koristi za ucene a kad građani nadgledaju rad vlasti to se zove fašizam? Ko koga plaća i ko je čiji zaposleni? Niste zaslužili danas ni podrigušu u sendviču.
  • Marijana

    15.11.2019 12:00
    Smeta mi sto Tita,zovete "Bravar"!Imajte mako vise respekta,za vreme kada!ste bezbrizno i sigurno ziveli.Da li si TI sto Tita nazivas bravarom,izucio nesto visi ili imas vucicevu,plagijat diplomu,kao svi ovi danas.
    A kamere treba postavljati na!svim zgradama na!svakim objektu jer se vise id narkomana,i dilera,nemozemo odbraniti.Srbija je postala,haos!Leglo kriminala,bahatosti,bezobrazluka,i nepostovanja,a sve zahvaljujuci vasoj vlasti,koja je nemocna,da!zastiti narod!
  • EU

    15.11.2019 11:33
    Zanimljivo da te kamere volsebno prestaju da rade kad neko prodje na crveno .
  • Ленка

    15.11.2019 10:47
    Искрено
    Што мање о овоме знају грађани то боље по њихову безбедност.
    Ево мене то уопште не занима, нисам криминалац, односно ђиласоид, нисам терориста и сл.
    Немам проблем са тим, као на пример сви они који себе препознају као реметилачки фактор у друштву, тј. као асоцијалне структуре, које су продукт негативне селекције.
  • Deky

    15.11.2019 10:41
    @Novosađanka
    Dođi na vlast ili obezbedi parlamentarnu većinu i ostvarićeš svoj naum.
    Sve drugo je fašizam.
  • Alexa

    15.11.2019 09:24
    znanje imanje
    Ovaj čovek zna šta priča.
    Za vreme bravara nije bilo kamera da snimaju sve i svašta pa si mogao da spavaš u parku, ostavljaš otključan stan i auto i bitange su bile ili zatvorene ili pod kontrolom.
    Nema kamere na svetu, nema sistema na svetu koji srbin neće pretvoriti u njegovu suštu suprotnost.
    Upravo, snimci ovih kamera će se koristiti za praćenje kretanja političkih nepodobnika, nameštanje i pakovanje afera. Neće se koristiti za povećanje bezbednosti građana. A o pravnom sistemu u rusiji ne bih zaista. U toliko je gori nego ovde jer je zemlja neuporedivo veća, ali jednako ili više despotija i korumpirana prćija nekolicine trgovaca drogom, oružijem, ljudima, naftom, rudama i državnom imovinom. Isto kao i ovde.
  • Novosađanka

    15.11.2019 08:52
    Ta nemojte kasti
    Molim vas nekoliko kamera u kabinet predsednika da se turi. Mi ga plaćamo, pa da vidimo za šta tačno.
    One s Pinka se ne računaju. Pa da gledamo jedan zaista zanimljiv rialiti. Aca voli da se slika, voli da gleda tv (el beše devet komada da ima tamo), pa da vidimo kom obojci, kom opanci a kom mardelj. Važi i za gospodina Šabića, on je baš onako fotogeničan, za Jutku, Palmu, Gašića, Vesića i ostale heroje koji nam život čine boljim. A silovatelji, lopovi? Ta njih nam ionako uslikaju pa zamole da ih neko prepozna, a pošto su odranije poznati policiji možda ih oni već znaju, xexe.
    I molim vas, neko da proveri postoji li Zagorka Dolovac, da ne turamo kamere džaba. Ja mislim da je ona izmišljen lik, ko Zagor.
  • Evo ga još jedan

    15.11.2019 08:26
    Memorandum

    A šta je sa kinezima koji kopaju tunel?
  • Koji tard

    15.11.2019 08:22
    sve postenjacine

    Liče, jesi pročitao tekst? O čemu ti baljezgaš? Niko nije spomenuo da su kamere nepotrebne. Muka mi je više debila koji tako random šuketaju na osnovu naslova. Saberi se, pročitaj sad tekst i vidi šta Šabić i kome zamera.
  • /

    15.11.2019 07:48
    /
    da je to uvedeno zbog nadgledanja politicara--nikada ne bi bilo postavljeno
  • sve postenjacine

    15.11.2019 07:39
    Ajde prvo rodoljube da vidimo prvo korist kamere.
    U rusiji ne mozes da osiguras vozilo ako nemas kaneru. Pre neki dan profa iz moskve iskasapio studentkinju i kamere ga snimile kako pokusava da se otarasi tela. Da ne govorim o sitnim jajarskim kradjama. Ustedeli bi vreme policiji pa i sudiji. A advokati poput sabica bi imali sve manje posla. Ceo svet ima kamere a srbi filozofiraju. Lopovski narod...
  • NN

    15.11.2019 01:08
    Memorandum
    Ništa ne kažete, Šabiću, za Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva za unutrašnju bezbednost Sjedinjenih Američkih Država?
  • /

    14.11.2019 23:36
    /
    da bi se koristiii u slucajevima nadziranja politicara-nikada ne bi bio uveden

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna