Autor: Tanjug

Info
17.11.2019.
10:54
Izgradnja tornja i naselja "Nikola Tesla" na planini Rtanj u fazi je projektovanja, a početak gradnje se očekuje na proleće.
  • реално

    18.11.2019 11:52
    Ниједна вест не може да прође а да није политичко препуцавање?Мука ми је више пд СНСА И ДС и остале мафије ....... Ајмо на улицу више......џабе сте гласни овде....ајмо да терамо говна....
  • Slavija

    17.11.2019 21:54
    Hoće li se to ostvariti teslin san o bežičnom prenosu besplatne električne energije? Ili će to da bude još jedan režimski zabavni park?
  • CVRC

    17.11.2019 21:15
    S obzirom da he zapad dobio sve naše aerodrome i što je najvažnije - radare na njima,
    moraju i Rusi da naprave adekvatan ometač radara.
  • ?

    17.11.2019 19:45
    @ Zašto
    pa zbog Milke:
    https://www.bastabalkana.com/2013/11/medjunarodni-centar-za-istrazivanje-nasledja-nikole-tesle-i-osnivac-milka-kresoja-intervju/
  • Zašto

    17.11.2019 12:50
    Zašto Rusi prave toranj na Rtnju? Rtanj i nema puno veze sa Rusima ili Teslom zar ne? Možda se plaše, a možda je u pitanju samo jadni nepromišljen pokušaj pranja prljavog novca kroz "turističke projekte" i "investicije". Zemljište na Long Ajlandu gde je bila Teslina laboratorija je pre recimo pet godina otkupljeno sa ciljem da se laboratorija obnovi. Zašto brižni Rusi nisu investirali u taj projekat? Ako je cilj razvoj nauke i istraživanja, nije bitno da li je u pitanju Rtanj, Smiljan ili Long Ajland. Valjda je važnije da se laboratorija opremi a istraživačima iz celog sveta omogući pristup, recimo u vidu nekih stipendija, što bi ovaj novac mogao da omogući. Tesla se nikada nije vezivao ni za jednu državu. Poštovao je ceo svet i voleo je istraživanja nauke. Zašto mu onda kaljate ime prljavim novcem, koji Tesla takođe nije vrednovao. Tesla je voleo ljude i ono što je dobro za ceo sve. Ukoliko je nešto smatrao korisnim za ceo svet, to je objavljivao i delio s drugima. Ono što je smatrao opasnim, krio je od sveta. Sigurno nije toranj srušen jer je Tesla mislio da nam treba. Morali bi smo biti oprezniji od "Rusa koji nam poklanjaju novac". Razmislite zbog čega je Tesla tako lako odustao od njega? Čovek koji je bio spreman da ne jede i radi fizičke poslove ali od nauke i benefiti za čovečanstvo nije odustajao.
  • Pikadili

    17.11.2019 12:46
    Nije bolest sve što boli
    Ovaj je kao Neron,isti nivo ludila.Bolnice bez osnovnih sredstava,sudovi korumpirani,narod sve siromašniji,evro se veštački obuzdava...Šta on radi?! Troši novac iz budžeta na ove idiotske megalomanske poduhvate.Prvo sredi ovo navedeno pa pravi šta hoćeš.Tuga.
  • Neša

    17.11.2019 11:24
    Ah
    Večita Sela Potemkinova. Budućnost nije u prošlosti, "napredna" Srbijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna