Autor: Hina

Info
19.11.2019.
05:37
Jedan Šveđanin osuđen je na 18 meseci zatvora zbog ubistva teško bolesne supruge kojoj je dao smrtonosnu dozu morfijuma.
  • Podbarac

    19.11.2019 14:51
    @drr
    Na žalost, slažem se.

    Samo što hrišćanske zajednice i Zakoni na osnovu njih, veruju da je to "Božja volja" i da čovek nema pravo da o tome odlučuje - sem doktora, ako veruju da je došlo do nepovratne moždane smrti.

    Sa druge strane, kao i postoji strah od zloupotreba, pa kao neko ubije nekoga, koji bi i pored svih muka želeo da živi i dalje.

    Ima još jedna caka - hrišćani veruju da je samoubistvo greh! Tako da ta priča oko "potpomognutog samoubistva odnosno eutanazije" ne prolazi kod nekih hrišćana - mora onaj drugi, da izvrši sve sam, kako ovaj umirući ne bi na samom kraju počinio greh.

    Obaška, većina Crkava neće dozvoliti posmrtne obrede, jer iako je u pitanju "potpomognutio samoubstvo", ipak je samoubistvo!

    Tako da, ako mu je bolesna žena bila vernik - nije bilo druge.

  • drr

    19.11.2019 11:44
    osnovno ljudsko pravo
    Pravo na dostojanstvenu smrt je osnovno ljudsko pravo, kao i pravo na život. Kažnjavanje čoveka koji je skratio muke svoje neizlečivo bolesne supruge je jednostavno anticivilizacijski, varvarski čin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna