Autor: Nova ekonomija

Info
24.12.2019.
12:04
Vlada Srbije donela je pravilnik o dobrovoljnom namirenju novčanog potraživanja pre pokretanja izvršnog postupka, u kom će javni izvršitelji posredovati između dužnika i poverilaca o naplati dugova.
  • Milica

    29.12.2019 11:17
    Derukoze
    Ja vec dve godine placam dug od 150.000din. Na tu svotu su mi uzeli kamatu 250.000 din. Iaka sam ih molila, kumila da mi to vise obustave, u susret mi nije izasla ni banka ni izvrsiteljka. Kakav dogovor, kakvi bakraci, sve sam pokusala a oni teraju po svom i od nas sirotinje kidaju kozu s ledja. Imam jos 80.000 da mi skidaju sa plate, a izvrsiteljka ce se naknadno obracunati koliko su njene usluge. SRAMOTA DA VAS BUDE, I ZAKON I SVE. A u celoj prici ja sam bila samo zirant
  • nemam

    24.12.2019 14:52
    sve će to jednom biti vraćeno
    posle 7 godina ovo je jedno mizerno uvlačenje opljačkanom narodu da svakog onog ko je učestvovao u donošenju zakona i "namirenju duga", a o izbacivanju naroda na ulicu da ne govorimo, putem ZIO 2011./2012. treba da je sramota jer taj zakon nije ništa drugo nego pljačka za račun onih koji bi preko noći da steknu sve ono što se radom u ovoj državi ne može zaraditi ni do penzije. No oteto je prokleto.
  • Džo

    24.12.2019 13:51
    .
    A oni sa kapuljačama, ko njih namiriva?
  • teror u

    24.12.2019 13:47
    smrdistanu
    Oduvek sam se pitao zbog cega su izvrsitelji tako divne , postene i visoko moralne licnosti ?
  • Realista

    24.12.2019 13:46
    Realnost
    Zašto izvršitelj kao posrednik, a ne advokat, ili moja tetka. Ako sam dužan i znam da sam dužan, apsurdno je da se dogovori izmedju dužnika i poverioca sklapaju preko izvršitelja, jer to samo povećava dug dužnika, a dužnik želi da prodje što je moguće povoljnije.
    U ovom slućaju izvršilac igra jedino ulogu zastrašivanja: ako platiš odmah biće ti oprošteno pola nagrade izvršioca a ako ne platiš odmah uzećemo ti mnogo više.
    Neko je postao dužan iz "opravdanih" razloga: gubitka posla, nepoznavanja propisa, neobaveštenosti,...
    Smatram da nagradu izvršiocu koju plaća dužnik treba ukinuti, jer je plaća dužnik. Nagradu izvršiocu može da plaća poverilac jer je srećan što je dug naplaćen. Izvršilac je svakako nagradjen sa svojim troškovima, jer je u njima više nego dovoljno za normalno funkcionisanje te službe.
    Ako želite da ta "nagrada" ostane kao stavka koju plaća dužnik onda je preimenujte i nazovite je KAZNA i ona treba da se uplaćuje u državnu kasu a ne na račun izvršioca. Država je svojim propisima zaštitila poverioca i treba da bude nagradjena, a ne izvršilac. Ako poverilac želi da nagradi izvršioca od dela naplaćenog duga, to je njegova stvar. Dužnik treba da plati dug, eventualno kamatu i realne a ne napumpane troškove izvršenja.
  • Penzioner

    24.12.2019 12:58
    Licemerno
    Licemerno i bedno!
    Ako dužnik zaista želi da dobrovoljno otplati svoj dug poveriocu, zašto je potrebno da smradovi izvršiteljski posreduju u tom pravnom poslu i opet papreno naplate svoju, takozvanu, "uslugu"?
    To su neljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna