Autor: eKapija

Info
30.12.2019.
07:31 > 08:24
Hibridna i električna vozila biće oslobođena poreza, a definisan je i pojam registrovanog oružja kao predmeta oporezivanja, predviđaju nove izmene i dopune Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koji će početi da se primenjuje od 1. januara 2020.
  • realno

    31.12.2019 00:29
    Ma bravo, a koliko njih vozi takva auta? Važno da nam auto-plin poskupljuje svaki dan, kažnjavate nas što nas ima više od el. vozila, a zagađujemo manje od benzinaca i dizelaša.
  • Luk

    30.12.2019 20:51
    Super je to za električna vozila, za početak neznatno, ali možda vremenom i značajno će smanjiti zagađenje u gradovima, ali zar ne bi bilo još korisnije da se ukine porez na bicikle? Da bi se pokrenuli ne treba ni sagorevanje uglja, ni uništavanje reka za proizvodnju struje, bicikl sagoreva jedini mast onog koji ga vozi. Možda bi bilo još bolje da se ulože značajnija sredstva u biciklističku infrastrukturu i poboljšaju zakoni vezani za bicikle...
  • ex chapman

    30.12.2019 12:25
    porez na sirotinju
    svaka cast borcima za coveciju okolinu. i treba da bude oslobodjen poreza onaj ko ne zagadju
    sad posebno je pitanje da li onaj ko trosi struju ne zagadjuje okolinu, kad znamo da najveci deo struje na svetu i dalje dolazi iz elektrana koje itekako zagadjuju
    ALI - bogati treba da placaju veci porez od siromasnih? dakle siromasnima treba umanjiti (najsiromasnijima i ukinuti) sve poreze, prireze i takse, a bogatima povecati porez. i sprovoditi rigoroznu kontolu izbegavanja placanja - i koga uhvate odmah za noge obesiti kod Miletica
    e to ja zovem pravicnim oporezivanjem
    a ne kad krimosi uvoze kola na ime nekog invalida da ne plate dazbine - pa im jos i to nije dosta, nego zloupotrebljavaju tu invalidsku nalepnicu da parkiraju na mestu za invalide. zdrav, prav, konju rep da iscupa a nije ga sramota da se vozi u auto sa invalidskom nalepnicom. cekaj! to me na nekog podseca! nije bas bila nalepnica, ali bilo je nesto, kao ne vidim dobro pa ne moram u vojsku, jel da?
  • Realista

    30.12.2019 11:56
    Realnost
    Da li ja mogu da dobijem subvenciju 8000 € kao taksisti da bih mogao da kupim novu tojotu jaris hibrid koja košta oko 18000 €, a od 1. januara će biti jeftinija za 3000 € jer će biti oslobodjena poreza. Znači da ću morati da doplatim samo 7000 € i imaću odličan nov auto koji veoma malo troši.

  • Tannhauser

    30.12.2019 10:53
    "u zemljama kao što je naša, gde se sagorevanjem fosilnih goriva proizvodi više od 30% struje (kod nas mislim da je 68% iz fosilnih goriva), električni automobili ZAGAĐUJU VIŠE od klasičnih sa motorima SUS."

    Mudro zboriš.
    Hajde onda da ne kopamo kanalizaciju, što da bacamo pare na te silne cevi i pumpe kada možemo da je pustimo da teče ulicama kao u Indiji.
    Kanalizaciona mreža je beskorisna jer ni malo ne smanjuje zagađenje, ionako sve ispuštamo u Dunav, zar ne?
  • Оваква

    30.12.2019 09:53
    возила
    Оваква возила пре свега возе наши политичари, за нас беднике није приступачна цена од минимум 30.000 евра.
  • EvoOvako

    30.12.2019 09:39
    @Gasdžije
    Deco, u mnogim evropskim državama to pogonsko gorivo nije moguće kupiti i samo će nedobronamerna i(li) neinformisana osoba porediti SUS motor sa elektromotorom.
    Lepo je da postoje benifiti za alternativne pogone. Valja samo istaći da J.B.NO kasno i dalje, jer su u mnogim državama hibridi izbačeni sa benefitne liste.
  • x

    30.12.2019 09:30
    y
    u zemljama kao što je naša, gde se sagorevanjem fosilnih goriva proizvodi više od 30% struje (kod nas mislim da je 68% iz fosilnih goriva), električni automobili ZAGAĐUJU VIŠE od klasičnih sa motorima SUS.

    jasno mi je da to običan čovek ne zna, ali se zakonodavac morao obavestiti.

    sada ćemo da olakšavamo zagađivanje.
    bravo mi.
  • Sanja

    30.12.2019 09:16
    Gas šišaju
    Dosta vas je uzelo gas pa ste sada pogodni za šišanje. Sledeći su dizelaši za šišanje.
  • ???????

    30.12.2019 08:18
    !!!!!!!!!
    Šta je s nama što vozimo na gas, kada će mo mi imati neke od benefita kao što imaju zemlje u okruženju ili služimo samo za šišanje ovaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna