Autor: Hina

Info
09.01.2020.
08:26
Slovenački vrhovni sud poništio je iz procesnih razloga presudu iz 1946, kojom su komunističke vlasti osudile na smrt i streljale generala Leona Rupnika zbog izdaje i saradnje s okupatorom.
  • ex chapman

    09.01.2020 10:28
    ponistili streljanje?
    kako mozes da ponistis streljanje? znam da su Slovenci uvek bili ispred nas ali da li je moguce da su vec nasli nacin da vaskrsavaju mrtve kvislinge?
    shalu na stranu - pravno je apsurdno da je sud vration slucaj na ponovno odlucivanje. vi ste svesni da je covek mrtav? i sad ce ponovo da mu sude tako mrtvom? braco Slovenci - postoji nesto sto se zove postupak rehabilitacije - ali to se ne radi tako kao sto vi radite. verovatno ste i sami svesni da Rupnik ne bi NIKAD mogao da bude rehabilitovan jer je nesporno da je bio zlocinac. sam je ostavio pisane tragove svog antisemitizma jos i pre rata, a o zlocinima nad civilima u tzv. borbi protiv komunista da ne govorimo! ali bar da spomenemo mucenje DECE onih za koje se sumnjalo da su otisli u partizane!
  • Cocco

    09.01.2020 09:48
    Čini mi se, barem meni, da je poništenje presude došlo sa izvesnim zakašnjenjem...
    Kasne preko 73 godine, tj. sve iza septembra 1946. godine, odnosno dok ga nisu streljali, prekaso je...
  • Лука Лабан

    09.01.2020 08:44
    Свако има свог Љотића.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna