Autor: Beta

Info
09.01.2020.
19:56
Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Srbije dobio dopis u kom se traži da se upravljanje borskim aerodromom prenese državi.
  • Nišlija

    10.01.2020 17:02
    Tako je Dragane, na tvoj komentar bi dodao i sledeće: " oni davali" Boru, a Bor leži na rudnim bogatstvima od više milijarde dolara, dok sam grad izlgleda ko Cernobilj. Nemoj više da " daju".
    Što se tiče same vesti: Ovo je ipak samo marketing jer u Srbiji realno ima mesta samo za dva prava aerodroma to su beogradski ( jssno je zašto) i Niški više kao neka alternativa to je objasnio "Vlada".

    A lala i istomišljenici neka pišu peticiju Vucevicu i Vučiću da drzava preuzme Cenejski aerodrom, kao što je to uradila sa Borskim. Ako im je toliko do aerodroma.
  • Dragan

    10.01.2020 13:06
    @Lala
    Predlog za tebe i tvoje istomisljenike: Preselis se juzno od Dunava ( npr Bor ), kupis stancinu za cca 500 eura/kvm, zaposlis se u rudniku za ekstra platu, udises cist vazduh, imas aerodrom u gradu, pijes kafu u kafiću za 50 din i Bog da te veseli. Mozes i neko drugo mesto juzno od Dunava, svakako jedva cekaju da im se neko doseli, posto ovi odozdo svi pobegose od lepog zivota, juzno od Dunava.
  • Pljuc (iz kokpita)

    10.01.2020 08:54
    PSS 1 km!
    Da bi sleteo ozbiljnijom makinom, pocepaš (al' baš, baš!) kočioni sistem, a za uzletanje, i bez tereta, trebaju busteri!
  • Vlada

    10.01.2020 08:50
    @X
    Nisam pravnik ali evo nekoliko neospornih cinjenica, vezano za npr aerodrom Nis.
    1. Izguglas na netu istoriju aerodroma tj. kada je i kojim parama gradjen i vidis da Drzava sa tim pa skoro da nema puno veze
    2. Cinjenica da taj aerodrom postoji samo i iskljucivo kao alternativa jer se nalazi na dobrom mestu - veoma blizu ( Beograd, Sofija, Skoplje, Pristina )
    3. Vidis da je neko pre odredjenog vremena, teskom mukom i pod pritiskom dozvolio Low Cost letove sa doticnog aerodroma kako bi odredjena grupacija uglavnom sa Kosova i Juga Srbije mogla za male pare da leti u inostranstvo.
    4. Privatizuje se BG aerodrom, dok Niski ozbiljno pocne da odvlaci putnike ( npr: Nis-Malme povratna karta 30 eura a BG-Kopenhagen u jednom smeru 100 eura )
    5. Aktiviras stranacku masineriju,, ucenis grad i odbornicku masu da izglasa poklanjanje aerdroma drzavi
    6. Uvedes subvencionisane letove Air Serbia "od nacionalnog znacaja" koje placas iz budzeta novcem svih gradjana Srbije kako bi navedena grupacija mogla i dalje da leti za male pare.
    7. Low Cost kompanije vise nemaju interes i polako gase svoje linije i prelaze na druge aerodrome
    8. Istekne ugovor o subvencionisanim letovima i Air Serbia se povuce a aerdrom se polako gasi i moli Boga da bude sto vise magle u BG-u.
    To ti je odprilike to kako stvari funkcionisu u ovoj privatnoj drzavi. Dok se sitne i prodane duse na lokalu koje ne vrede nista utrkuju da se dodvore vladaru, oni koji nesto vrede se polako iseljavaju i beze preko.
  • Džoni Vajsmiler

    10.01.2020 08:07
    KOLONIJALNA VLAST
    To će biti rezervni aerodrom za slučaj bežanije. Znaju oni koliko su zla naneli i šta ih sve čeka.
  • Lala

    10.01.2020 07:48
    Evo nama Grunfa
    U Vojvodini....normalno, ništa.
    Sve je južno od Dunava a najbliža tačka Evropi ima pistu za jedrilice. Mislimo o tome kada dajemo drugim državama i entitetima. Jednakost u razvoju ili tiha okupacija.
  • proka

    10.01.2020 07:40
    država to sam JA
    ...i AV ( izvini bato )
  • AirChina

    10.01.2020 06:48
    Peking-Bor
    samo sto nije...
  • Vidoviti Limanac

    10.01.2020 06:40
    Aerodromi?!
    Koji će nama toliki aerodromi?!
    Kavi su to aerodromi? Livade?
  • x

    10.01.2020 02:02
    y
    voleo bih da neki pravnik razjasni pravni osnov ovih preuzimanja, kao i da neki ekonomista objasni monetarne posledice.

    ovako, ovo je vest bez ikakvih objašnjenja. laik sleže ramenima.
    ne držim da sam nešto izrazito glup, ali mi zaista treba pomoć da smestim ovu pojavu preuzimanja aerodroma diljem zemlje od strane nekakvih aerodroma srbije u svoj nekakav konstrukt stvarnosti.

    hvala unapred istražnom novinarstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna