Autor: N1

Info
12.01.2020.
08:04 > 08:10
Taksi-vozni park u Srbiji bi, bar prema najnovijoj uredbi Vlade, trebalo da bude u potpunosti obnovljen, jer će taksistima iz državnog budžeta biti odobrene subvencije od osam hiljada evra za kupovinu novih vozila.
  • Boris

    31.08.2020 01:39
    Taxi subvencije
    O kakvoj jadnoj subvenciji narod se navukao na pricu o subveciji e PA GOSPODO STVARI IZGLEDAJU OVAKO DRZAVA KAO DAJE 8 ooo eura Odmah kad uplatite keso lizingom ili kreditom ne bitno odmah uzmu 3 000 do 4 000 eura PDV znaci daju vam 5 000 .a vozilo ne mozete otudjiti naredne 3 godine njegova vrednost padne za oko sest hiljada eura a posto je taxi vozilo jos dodatnih 20 posto s tim da za sve tri godine morate da ga osigurate kasko i da ga odrzavate u ovlascenom servisu pa kad sve dobro proracunate obicna NAVLAKUSA za naivne tako da postovani gradjani nema razloga za vasu preteranu brigu niti smo mi trazili subvenciju a ocigledno da je necemo ni dobiti jer se uslovljavanja krecu u tom pravcu da mnoge kolege odustaju ,prosek za cene vozila je oko 15 -16 hilj. Euura znaci eu je dala 10 hilj. za obnovu voznog parka drzava je tu cifru prepolovila jel taksista dobije stvarnih pet hiljada te jos mora da se zaduzi naravno u evropskim bankama ili lizing kucama naravno kupuju vozila zapadnih proizvodjaca cilj je jednostavan nadam se postovani gradjani da lako mozete zakljuciti o cemu se radi !!! Puno pozdrava za nase korisnike i izvinjavam se zbog ovih zluradih komentara taxista koji pricaju o nekakvim zaradama a u stvari lazu sami sebe oni mogu da zarade po neko polovno vozilo s tim da cd im deca zivdti pod satorom ako im deda ili tetka iz kanade ne posalje novac za krov nad glavom !!!
  • Gazda paja

    03.05.2020 19:20
    Mrzite me
    Kad dobije pcelara , poljopririvrednik, fabrika subvenciju to je ok. Ali ako daju taksisti to je skandal. A zapitajte se vi po drzavnom sektoru da li ste zaradili uopste svoju platu I da li ste uopste potrebnu tu gde jeste. A dobikste o platu I odmor I bolovanje I regrets. A taksista to nista Nike dobio nego zaradio.i Jos puno budzet drzave s vi ga trosite. Sramoto
  • Smrdljivi taksijaner

    13.01.2020 13:57
    @med.sestra
    Ja ne vidim kako ste Vi iz mojih komentara zaključili da ja nisam pošteno zaradio svoje motorno vozilo "B" kategorije sa unutrašnjim sagorevanjem ? Šta sam ja to rekao ? Mi se za svoj interes borimo protestnom vožnjom,katastar se borio n svoj način a poštari na svoj...Pa Vas pitam da li mi svi treb da se borimo i za Vas ili ćete to ipak morati Vi ? Kad je bio protest zbog cena koriva bio sam na protest,šetnja 1 od 5 miliona mi je takođe prijala kao i protsetna vožnja taksista protiv nelegalnih prevoznika...Dakle ja se borim za svoje a vi sedite i kuckate kometare i cekate da Vam neko drugi rešava probleme . Ja i dok pišem sedim u kolima na stajalištu i čekm vožnju dakle radim kako bih sebi obezbedio još bolji auto uz pomoć države ili bez nje ! A ono za zaradu sam vam rekao čisto 140.000 din...zaradim ja preko 200.000 ali dok polaćam sve ostane toliko.Slažem se da ne plaćam dovoljno velik porez u odnosu na to koliko zaradim ali i do će se dovesti u red.Ne mogu ja sam da menjam zakon i uvodim fiskalnu kasu...Kad to bude doslo na red imaću je sigurno i plaćaću sve sto se od mene bude tražilo kao i do sada !
  • Vladimir

    13.01.2020 10:03
    Taksistima je ovaj novac namenjen od strane eu, a ne od strane nase drzave, taksisti su u sistemu javnog prevoza pa samim tim imaju ptava na subvencije. Javni prevoz cini i gsp koji je takodje u sistemu subvencija. Zasto nema konkurencije kazete, a kako nema, pa koliko je taksi idruzenja u gradu jel jedno, ili nas u ns u ima bar 10. I sva ova idruzenja imaju svoje aplikacije pitate se a zasto nemate terminal za kartice, zato sto je prose na voznja u nsu 200 din, pa na sve troskove koje imamo moramo jos i terminal da placa o 5 % od ukupnog prometa to je sve vec previse. Taksi prevoz kao javni prevoz drzava stiti od nelojalne konkurencije sto vidimo da nije slučaj uzevsi u obzir car go i linijske taksiste, pa i u tom mulju mi uspevamo da nesto zaradimo. Zamislite da svakom padne na pamet da voza bus po gradu, on je kao javni prevoznik, pa nemoze. Tacno se zna koliki je br. Prevoznika potreban, i koji su uslovi potrebni da se ispune. Pa zato ne moze vise ni svako da taksira kao ni svako da vozi bis po gradu
  • @Vladimir

    13.01.2020 09:23
    Vaše privatničko preduzetničko visočanstvo, kako je moguće da kao privatnik onda dobijate subvencije i imate zaštićene cene usluga, umesto samostalnog rada, slobodnog tržišta i ravnopravne konkurencije?
  • Realista

    13.01.2020 09:01
    Realnost
    Oko diploma se neću raspravljati ima ih svakakvih i sve su plaćene nekim novcem, pitanje je samo da li je diploma zaslužena svojim trudom i znanjem, ili je samo kupljena. Žalosno je da se diplome danas sve više kupuju. Jeftinije je kupiti diplomu nego najmanje 4 ili 5 godina plaćati detetu školarine, knjige, život u nekom univerzitetskom gradu, a da ne govorom o "izgubljenom vremenu" deteta.
    Što se tiče taksista već sam ranije i pre donošenja zakona rekao svoje mišljenje. Sada ću ga samo ponoviti i biti malo određeniji.
    Subvencije mogu nema problema, ali onda subvencije treba dati svim gradjanima Srbije. Taksisti svoje vozilo koriste i za svoj privatni život. Kada taksira, tj. kada je na poslu ne može da ga koristi za privatluk, ali kada ne taksira može. Znači da mu država daje subvencije i za njegov privatni život.
    Želim i ja tu subvenciju, želim i ja da kupim hibridni auto koji malo troši, jer ću imati manje troškove i samim tim će mi skočiti standard.
    Neki govore da čisto zarade po 140.000 dinara i to je tačno. Samo što on ne plaća doprinose i poreze na taj iznos. Svaki gradjanin koji ima platu veću od garantovanog dohodka je dao državi više od bilo kog taksiste.
    Pričamo o elektronskom plaćanju, zašto ne uvedete fiskalne kase taksistima pa da vidite koliko zaradjuju. Danas ima kasa sa sim karticama. Do dan danas nisam dobio fiskalni račun od taksiste.
    Uvedite fiskalne kase svima pa i advokatima, zašto su oni povlašćeni.
  • Med.sestra

    12.01.2020 22:38
    @taksijaner i Vladimir
    Kao prvo to što zaradite 70.000,oo je lepo a gde je za gorivo,troškove,porez,doprinose.....Gospodine Vladimire u tome je poenta,Vi ste privatnici,preduzetnici tu se slažemo ali Vi svoj rad naplatite a sada i subvencije od države.Kažete da se sama borim,štrajkujem,idem u inostranstvo....Tako možete i VI,zašto nemamo ista prava,zašto ja nemam pravo na štrajk,zašto ja ne mogu da blokiram npr Hitnu pomoć ili bolnicu u ostvarivanju prava.Tada bih bila nehumana,najgora sorta.Zar nismo svi isti po USTAVU,zar nema i drugih preduzetnika kojima možda trebaju subvencije.Sam način govora Taksijanera,odražava sliku o njegovom pošteno zarađenom novcu,no to je svakome na čast i kvari ugled poštenim taksistima.
  • Smrdljivi taksijaner

    12.01.2020 19:38
    @med.sestra
    A ne verujete da sam ga zaradio jel?Otkriću Vam malu tajnu...Taksista u dobrom udruženju plaća iznajmljivanje Škode oktavije 2500din dnevno pa puta 28 dana mesečno (imaju dva dana slobodno) to je onda 70.000 plus zaradi jos toliko za sebe...Dakle radom se moze obezbetiti 140.000 čisto u taksiju pa se zapitajte od čega sam ja kupio svoj ! A ja ne plaćam rentu već punih 8 godina koliko radim ovaj posao imam svoje vozilo a vi sa platicma od 50.000 ne znam kako za leba imate ali to nije moj problem već Vaš!Idite u inostranstvo ili protestujete borite se za svoje neću ja sigurno!
  • ДРАГАН

    12.01.2020 18:18
    Зашто дотични из власти НЕ КАЖУ ИСТИНУ о субвенцијама за таксисте.Европска унија је дала по 10000 Еура за субвенције таксистима а НЕ СРБИЈА!!!ДОКЛЕ више са обмањивање народа преко медија....
  • Vladimir

    12.01.2020 17:43
    @med sestra
    Gospodjo mi taksisti smo preduzetnici, privatnici kako god , nemozete se vi koji radite nadnevnicu porediti sa privatnicima , preduzetnicima itd.....
  • Vladimir

    12.01.2020 17:41
    Naravno da je moj rad moralno cist kao suza , jer ja ne trazim od ljudi koji su u nevolji pare da im pomognem za razliku od tih koje ti branis . I sta ti znaci to o snalazenju. Nemozemo svi sa budemo dr, pekari, vojnici.
  • Med.sestra

    12.01.2020 16:57
    @smrdljivi taksijaner
    Svako ceni svoj rad ali bi morao i tuđi.Kažete,radeći ste zaradili 10.000,oo eura,kako?Kako ja nisam mogla a verujte radila sam,noću,praznikom,vikendom,prekovremeno....Suprug(isto med.tehničar) i ja jedva smo mogli priuštiti polovan auto do 2000 eu ili godišnji odmor,mada smo čestoa godišnji trošili na dodatni posao da bi deca imala sve potrebno u septembru za školu.Plaćala nas država minimalno, kako mi nemamo nikakve subvencije....I dan danas idemo sa posla na posao da ih možemo otškolovati,zato mi nemojte pričati o radu...
  • @Vladimir

    12.01.2020 16:52
    "Svako se znalazi najbolje sto ume" najruzniji obicaj u srba, ici kroz zivot snalazenjem umesto postenjem i radom - sto ti je onda krivo sto se ginekolog snasao? Ili je tvoj rad kao taksiste cist ko suza pravno i moralno?
  • somi

    12.01.2020 15:36
    jel u Evropi taksisti dobijaju subvencije??
  • //

    12.01.2020 15:00
    samo Car GO
    Jedva cekam CAR GO u Novom Sadu
  • milicica

    12.01.2020 14:48
    e sad ste brate preterali
    Ajd sto dobijate po 8000 e a meni su skinuli i muzu toliko od penzija i sad daju vama i drugima ali brate preteraste vise pa najbolje da vam daju besplatne stanove, deci stipendije ako ne nastave vas posao jer ce imati staz sta ce im obrazovanje. Sramota me je sto imamo vladu koja pristaje na ucene a onda sve prevaljuje na sirotinju raju. Porucujem im da mi na rate vrate moje pare i odoh i ja corava u taksiste.
  • Vladimir

    12.01.2020 14:46
    Super kad su vam korupcija i mito od strane doktora u redu jer se on skolovao. Pa i ja sam se skolovao, i ja imam zavrsen fakultet,60% taksista u gradu ima zavrsen fakultet pa sta , da li sam ja bogom dan zbog toga, nisam, pa nije ni taj dr. Svako se snalazi najbolje sto ume ,ali da vi opravdavate mito u zdravtsvu samo govori da smo mi retrogradno drustvo, koje umesto da ide napred u razvoju , ono ide nazad. A kazite mi specijalisti kojo odobravate korupciju u zdravstvu, sta cete ako nemate 500 evra da date doktoru, pa vam on kaze, znate ja sam dr., ja sam se skolovao da vama operisem zenu.... cccccc
  • Smrdljivi taksijaner

    12.01.2020 14:32
    Spin
    Zaista cenim i poštujem Vaš rad ali ovo što pišete nije tačno i ne znam zašto to radite? O subvencijama se govorilo u maju mesecu 2019 a protesti su bili u oktobru a svi mediji su objavljivali naslove kako su subvencije rezultat protesta!Mi smo protestovali zbog konkurencije koja nije legalna (ne zelim tu opširnu temu sada da pokrećem) a mediji su spinovali celu priču!Protesti su prestali nakon obećanja da će nelegalan prevoz biti zabranjen a ne zato što smo se mi "prodali za 8000eur" . Dakle subvebcije bi došle sa i bez protesta i molim da ne iznosite neistinu! Ja vozim automobil od 10.000 eur koji sam zaradio svojim radom dakle taksiranjem i smatram da subvencije nisu potrebne jer ko hoće da radi može i da zaradi!Taj novac je mogao da se upotrebi u neke druge svrhe ali i to je opširna tema.Razvijene države subvencionišu taksi delatnost,to nije ništa novo i čudno ali smatram da Srbij nije na tom nivou.Ima dosta taksista koji bleje po kafićima više nego za volanom i voze raspadnute automobile od 2000eur i sad čekaju da im subvencij padne sa neba.Gospodo volan u šake i na posao!
  • Bojan

    12.01.2020 14:21
    Nego, nema svrhe gluperdama objasnjavati da je IT bio najredovniji u placanju poreza koji mu je drzava propisala. Primetiti proslo vreme, a dok ga vi primetite, ja sam taman prebacio firmu u inostranstvo.
  • Superhik

    12.01.2020 13:51
    ......
    Sramota, zaradjuju preko par hiljada evra mesecno, placaju pausalni porez, i jos im drzava daje 8000 evra.A mi ostali, hocemo i mi subvencije za posao.
    Sta su taxi vozaci bogom dati?
  • Ugor

    12.01.2020 13:29
    Zašto?!
    - Najbezobrazniji učesnici u saobraćaju
    - 80% ih svaku drugu vožnju radi na crno
    - 90% ih je povezano sa kriminalnim krugovima
    - da li majstorima raznih kvalifikacija kupujete sredstva za rad?
    - da li svi treba da blokiramo gradove?
  • @Vladimir

    12.01.2020 13:27
    Vladimire, niko te nece uzeti za ozbiljno dok ti je pravopis losiji od pravopisa mog sestrica koji ide u prvi razred osnovne.
  • Inspektor Višekruna

    12.01.2020 13:23
    @ciga
    Lično ne bih nikad sklopio takav ugovor sa FIAT-om. Ali rodilo se treba ga ljuljati. Od kupovine FIAT-a 500 srbija ima kakve takve koristi, ili bar manje štete vodeći računa koliko nas je koštalo dovođenje fabrike! Koliko % delova Fiat-a 500 se proizvede u Srbiji?
    A od kupovine AUDI-ja Srbija nema nikakve koristi.
    A Episkopi SPC i raznorazni rukovodioci ne vole ni FIAT ni čisto pravoslavnu Ladu!
    Lično smatram da se za te pare može kupiti i bolji auto, ali raznorazni funkcioneri, direktori JP,sveštenstvo bi mogli da dokažu patriotizam na delu, a ne da mole Putina da uveze auto koji ni oni ne voze!
  • @Vladimir

    12.01.2020 13:22
    Pa taj sto se skolovao milion godina i operise ti zenu, da ti ne uzme kesh na ruke, imao bi upola manju mesecnu platu od tebe koji nisi prosao pored skole i soferises gradom dok on operise ljudsko bice. To ti je pretpostavljam sasvim u redu?
  • Mladen

    12.01.2020 13:21
    Ni reda ni zakona
    Samo u zemlji gde nema ni reda ni zakona ,poput Severne Koreje,Vodja moze da uzme novac penzionerima i da ga da taksistima ne postujuci ni Ustav ni zakone.
  • lančeMi

    12.01.2020 13:21
    Ništa Vučić svoje ne daje. To su pare iz evropskih pristupnih fondova koje ISKLJUČIVO mogu biti potrošene za obnovu i poboljšanje kvaliteta javnog prevoza.

    Da li su pare mozda potrebnije za nove autobuse? Moje mišljenje je da jesu potrebnije ali ko šta pita krezubu sirotinju.
  • bananarama

    12.01.2020 12:47
    Protest taxista je bio zbog CarGo. Tvrdili su da CarGo posluje mimo zakona i trazili njegovo ukidanje. Na kraju im je vlast obecala subvencije u iznosu od 8.000€ kako bi prekinuli sa protestom. CarGo na kraju niko vise nine ni spominjao sto zbaci da CarGo ne da nije radio mimo zakona vec sve vreme posluje po zakonu i pridrzavajuci se zakona. Sada odjednom taxistima vise nije bitan CarGo, prestali su i fizicki napadi na vozace CarGo u Beogradu. Postigli su svoj cilj i dobili novac za nova nkva vozila sto im je i bio cilj od samog starta a CarGo je u ovoj prici bio samo kolateralna steta. Ako svaki taxista dobija po 8.000€ subvencije, koliko ce tek desetine hiljada evra dobiti kolovodje protesta taxista. Inace, taxi prevoz u Beogradu radi po principu sicilijanske mafije. Ni dan danas vlast nije u stanju da resi problem taxista na aerodromu na dolaznom terminalu. Tamo se bukvalno tuku, rade pajseri i štangle. Prebijaju cak i komunalnu policiju. Da redovna policija kojim slucajem nije naoruzana i nju bi ta mafija maltretirala.
  • vuk

    12.01.2020 12:33
    8 hiljada od drzave + 8 hiljada na kredit i uzmu Octaviju za 16 hiljada. Posle 3 godine prodaju tu istu ocataviju za 8 hiljada, i opet su na 0.
  • Vladimir

    12.01.2020 11:56
    Da taksisti su problem koji placaju 100 e mesec o porez, a nije problem it sektor koi generise vise novca, a placa isti porez, nisu problem dr. Koji traze 500 e za carski rez na ruke, nije problem sto je tim bahatim dr. Zakonom Dozvoljeno 450 e poklona mita. Sto naplaćuju 2000 din. Privatnu posetu bolesniku, i na to ne placaju porez. Itd......, ali su taksisti problem sto redovno izmiruju svoje obaveze, bore se sa nelojalnom konkurenciji, a tu mislim na car go i koje kakve nove buduce revolucionaran aplikacije, i naravno linijske taksiste sto operisu futog, rumenka, Temerin. Itd. Neuki narode taksi prevoz je javni prevoz, cenu taksi prevoza odredjuje gradska skupstina koju ste vi izglasali na lokalnom izborima.
    Linijski taksi i car go i slicne aplikacije su nelegalne jer ih zakon o javnom prevozu ne prepoznaje i oni ne smeju da rade, a rade i nama smanjuju profit.
    Sram bilo svakoga ko podrzava njih
  • Vladimir

    12.01.2020 11:45
    Ja bih kupio 500 l living, to je ona produžena verzija kao karavan, ali on kosta 19000 e, previse za tu klasu sa tom opremom, ne vredi te parr
  • @/

    12.01.2020 11:32
    Samo je jos nedostajala IT mafija :), sa komentarom.
    Najgore poreske platise u Srbiji su IT struka, taksisti i advokati.
  • Bojan

    12.01.2020 11:32
    moralne gromade
    "/12.01.2020 • 10:37
    Da, treba dati bahatim taksistima jos subvencija iz budzeta koji IT industrija je napunila. Pogoovu sad kada je drzava odlucila da sreze primanja u IT sektoru zarad punjenje dzepova politicara."

    IT industrija nije napunila nikakav budžet jer poslednjih 10 godina funkcioniše po principu evazije poreza.
    U tom smislu, država nije "srezala primanja u IT-u", već zahteva da se na ta primanja plaćaju odgovarajući porezi i doprinosi.
    Ako misliš da je ok da neko sa 300k dinara platom plaća isti iznos poreza i doprinosa kao osoba koja mota kablove za minimalac, nisi ništa bolji od tih taksista ili državnih parazita koji ovakve sumanute uredbe i donose.
  • BulevarEvrope

    12.01.2020 11:29
    Ukoliko je drzavi stvarno stalo do taxista neka im omoguci i povoljne kredite i olaksice za kupovinu stanova. Takista je pre svega covek tako da treba i da mu se, prvo i prvo, omoguci pristojan zivot a ovako ispada da ce drzava samo da ih izrabljuje i verovatno je po sredi neka mahinacija sa tim novim vozilima. Takodje korisno bi bilo da se taxistima dodeli beneficirani radni staz.

    Skrenucu malo sa teme, te odstupicu od propagiranja taxi-humanizma pa bih i ujedno apelovao na nase lokalne taxiste da malo manje vrse malu nuzdu na ulazu u Katalicko Groblje iz ulice Vojvode Knicanina. Ajde da je u pitanju konjska zaprega ili tatarske horde razumeo bih ...
  • Istina...

    12.01.2020 11:26
    ...
    Kako ce da se uvale u go*na. Kao svajcarski krediti.
  • ciga

    12.01.2020 11:24
    sramota
    @Inspektor Visekruna
    Gospodine inspektore,Fiat je katolicki da katolickiji nemoze biti,iz epicentra katolicizma.A kod nas samo imaju fabriku u kojoj nas Pravoslavni zivalj radi za sitne pare,znaci nema veze sa patriotizmom ama bas nikakve.
  • Obraz, sta je to

    12.01.2020 11:10
    Bahahahahaha.... Da ne poverujes... Hahahahahahahahaaaaaa... Odakle poceti? Nekoga bi zbog ovakvih reci bilo sramota, ali ne i taksiste. Kako bese ona poslovica, kad nekom das prst... Koza nostra vam bije ravna
  • okani me se više

    12.01.2020 11:05
    Ništa bez belih automobila?Da, znam idu izbori i ovo ulaganje u taxiste je malo naspram onoga što šef može da dobije.
    To sve iz budžeta, znači i od mene. Bez mog pristanka ulažem u šefa?
    E, to mi jako smeta!!!
  • Vlada

    12.01.2020 10:59
    Plus nacionalna penzija da im se da...stvarno su zasluzili ljudi...Kakvi bre lekari, inzenjeri i ostala boranija.
  • Inspektor Višekruna

    12.01.2020 10:55
    Fiat 500l
    Potpuno se slažem sa Tomom!
    Može ali samo za Fiat 500l.
    I SPC i JP i svi funkcioneri da kupuju Fiat 500l !!!
    Dokažite patriotizam!
    A ne da grešite dušu kupujući katoličko protestantski Audi!
    Vladike, kragujevački Fiat je bio dobar za papu Franju a za vas nije?
  • /

    12.01.2020 10:37
    Da, treba dati bahatim taksistima jos subvencija iz budzeta koji IT industrija je napunila. Pogoovu sad kada je drzava odlucila da sreze primanja u IT sektoru zarad punjenje dzepova politicara.
  • Zos

    12.01.2020 09:59
    Uber
    A sada ne smeta uber
  • Mico

    12.01.2020 09:42
    Ma da
    Mogli bi svi gradjani srbije a i sire da ih placamo jer postoje...
  • Bok

    12.01.2020 09:40
    Kako vas nije sramota
    Kako ih samo nije sramota vise. Nikad se ne vozim taksijem a sad cu jos manje.
  • Istina...

    12.01.2020 09:33
    ...
    Nova prevara "dobrociniteljima" Srba.
  • Xxx

    12.01.2020 09:29
    Ko ce im dati!?
    Mi cemo im dati 8000 evra, a ne drzava. A ko ce nama da da!?
  • Gari

    12.01.2020 09:26
    Da li ce prevoz za gradjane biti besplatan posto se od njihovih para kupuju nova vozila?
  • Zavisa

    12.01.2020 09:13
    Ugradjevinska
    Bata ce da uveze 12000 vizila
  • Vozim se autobusom

    12.01.2020 09:12
    Tako znači
    Hteo sam svašta da napišem ali nemam reči više...
    Najcrnje je što se neće kupovati Fiat 500L koji bi bar malo pokrenuli proizvodnju, nego uvozni automobili. Kao što uvozimo i autobuse dok su Neobus i Ikarbus propali.
    Piši doktorat iz ovoga!!!
  • Dejan

    12.01.2020 09:09
    Dil
    Hipoteticki, neka bude i vise od 8000e ali sve to nece podici kvalitet usluge, auti uopste nece biti uniformno isti da se zna ko je ko, bagra oko autobuske i bolnice ce isto nastaviti da radi po starom i uvek ce ih biti ! Jedan obican inkubador da prevremeno rodjeno dete kosta od 4000e pa idu i do 45000e, mi smo ovde skupljamo porukicama pomoc da se kupe isti a na republickom nivou se odluka donesena oko deljenja kinte taksistima, ovde ce se naj vise obradovati prodavci auta i niko vise ! Idemo sistem,sve ovo ide iz budzeta,tu se pravi rupčaga a mmf dolazi sa kreditem iz predostroznosti da to zakrpi,ajmo tako u krug
  • Gramzi - Bagins

    12.01.2020 09:07
    Ja ovu uredbu vidim kao diskriminaciju svih drugih gradjana i svih drugih preduzeca! Zasto da i mi ne dobijemo subvencije? Na kraju krajeva, ne vidim validan razlog da drzava dotira radnike privatnih preduzeca! Sto se taxista tice, kako se ponasaju u saobracaju (cast retkim izuzecima), i 1000 evra pomoci im je previse, a da sam Vlada Srbije, posle ove izjave gospodina Vukojevica ja bih ozbiljno razmislio o ponistavanju ove uredbe!
  • Detelinarac

    12.01.2020 09:01
    Amam
    Kad će već jednom Uber i ovde?
  • Zoća

    12.01.2020 09:00
    Zaslužujete, velika većina, prvo ponavljanje kućnog vaspitanja, pa saobraćajnog, čast izuzecima
  • Dejan

    12.01.2020 08:56
    Bahanalija
    Dosta stresa za danas nakon sto sam procitao ovo. "Misle da zasluzuju vise..."
    Odo u krevet.
  • Ivan.

    12.01.2020 08:52
    Vama taxistima
    Pruzis prst a vi otimate celu saku. Sto bi rekao moj deda: "Kocijasi se nisu promenili, promenili su samo kocije."
  • Ja

    12.01.2020 08:44
    jajerema@gmail.com
    Da li i jedan privatnik bilo koje druge delatnosti dobija subvencije za nabavku osnovnih sredstava za obavljanje te delatnosti?
  • Toma

    12.01.2020 08:36
    deficit i uvoz
    96M evra koji će izaći iz zemlje zbog korumpirane vlasti.
    Zašto im nije rečeno može 8000e popust za nov auto ali samo za Fiat 500L?

    Ah pa da, neće onda biti ništa za uvoznika škode.
  • Dragan

    12.01.2020 08:36
    Najmanje euro 6 standard? A šta je viši standard od euro 6?
    Da li ovi praznoglavi gmazovi iz Vlade misle da postoji i euro 7, 8...? Sigurno je u izradi plana učestvovao i "ekspert" Okanović.
  • Korisnik taxi prevoz

    12.01.2020 08:32
    Ima leka..
    .. i za to. Vidiš nov, beli taxi, ne ulaziš. Pričao sa par njih, nema šanse da uzmu te pare. Uzeli malo bolje polovnjake za SVOJE pare.
  • Vlada

    12.01.2020 08:29
    ---
    Taksisti, nekada kočijaši su "creme de la creme" svakog, naročito našeg društva. To su visokoobrazovani, visokomoralni i nadasve perspektivni deo preduzetničkog sveta, odnaveka poznati po prefinjenom jeziku. Bez njih se jednostavno ne može zamisliti svet. Treba ukinuti sva klasična i moderna prevozna rešenja, autobuse, tramvaje, trolejbuse, vozove, avione, ubere, cargoe, bicikle i narodu treba zabraniti da ide peške. To nije dovoljno, ovim spasiteljima nacije treba dati novac da bi se osetili poštovanim i neprocinjevio nezamenjivim.
    Živelo ekonomsko ludilo i moralni ponor u kome smo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna