Autor: Beta, Radio Slobodna Evropa

Info
20.01.2020.
20:28
Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) ocenilo je da najava iz Ministarstva pravde o potrebi za eksternom kontrolom predstavlja samo izgovor za dalju politizaciju pravosuđa.
  • Паор

    21.01.2020 10:13
    @dragan perković
    Не могу судије и тужиоци сами себе да контролишу и бирају, односно разрешују, јер је то онда секта, а не орган од користи за државу.
    Непотизам у судовима и тужилаштву показује неморал судија и тужиоца, а да не говорим о мору (или океанима) скандалозних пресуда.
    Суђење мимо закона је специјалност наших судова, тј. судија.
    Томе је допринело одсуство контроле истих од стране државе.
    Ово је друга ствар коју ћу подржати код ове власти (прва је градња аутопутева).
  • Lana

    21.01.2020 10:08
    @misko
    Znači Francuska država je fašistička država?
    U njoj sve sudije postavlja predsednik.
    Amerika takođe?
  • dragan perković

    21.01.2020 06:49
    Ah
    Skupštinu treba isključiti iz bilo kakvog biranja.Skupština treba da kontroliše rad i eventualno ako ima primedbe da obavesti VSS i to je sve.Članove VSS biraju sudije i tužioci iz svojih redova.
  • misko

    21.01.2020 00:26
    "Fašizam je ideologija radikalnog autoritativnog nacionalizma koje karakteriše moć diktatora, nasilna kontrola opozicije i kontrola sredstava proizvodnje, razmene i distribucije. Prava pojedinca u fašizmu su skroz ukinuta, a nasilje je bilo institucionalizirano kao oruđe unutrašnje, pa i vanjske politike. Bila je dozvoljena samo jedna stranka, a sloboda štampe i izražavanja nisu postojale.Fašizam, nasuprot liberalističkom individualizmu i socijalističkom internacionalizmu, zagovara uspostavljanje zajednice kao uslova i oblika prevladavanja krize".
  • Vule

    20.01.2020 22:12
    Ne valja da predsednik postavlja sudije, al ne valja ni ovako .
    Kako god se okrene, neće biti dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna