Autor: RTS, Blic, Kurir

Info
21.01.2020.
11:05 > 11:07
Danci, najsrećnija nacija na svetu, imaju empatiju kao predmet od vrtića do kraja srednje škole.
  • /

    25.01.2020 07:16
    /
    dzaba ako vam sluzba kreira programsku semu medija i menja vrednosti drustva u neke jadikovke o izmisljenoj istoriji.

    sta god uradili na tim casovima upropastice ceca i drugari.
    sa druge strane, ko da predaje etiku kada i nastavni kadar slusa turbo folk.
    potrazite slike profesora sa maturskih veceri i ekskurzija: svaki ima podignute ruke ispred stola sa praznim flasama.

    pa i doktori vam imaju ikone u ordinacijama
  • Zadušni deda

    24.01.2020 11:40
    #Petar - Začarani krug
    To se zove začarani krug. Kao i sve drugo, ne može večno da traje. Do promena može da dođe pod dejstvom spoljnih uticaja i/ili dugim evolutivnim razvojem, kroz više generacija, kako je do toga došlo u pomenutoj Danskoj. Mi smo još uvek u prvobitnoj akumulaciji kapitala, tj. kombinaciji feudalizma i kapitalizma, slično periodu pred 2. svetski rat... Stanje dodatno pogoršava stalno otvoren ventil, u vidu evakuacije onih koji za to imaju dovoljno pameti i hrabrosti, što sprečava formiranje kritične mase, neophodne za brže i kvalitetnije promene...
  • Rasa

    21.01.2020 22:55
    Emocionalna inteligencija prilagodjena decjem uzrastu bi bila bolja opcija, u sklopu koje bi se i empatija ucila, stvari bi u zemlji bile drugacije da se vodi(lo) racuna o emocionalnoj inteligenciji pojedinca i drustva u celini. Ali nije ni sada kasno da se poradi na tome kako bi neke naredne genercije zivele u zdravijem i srecnijem drustvu. Porodica jeste najbitniji cinilac za zdrav psihicki i emocionalni razvoj, ali uzevsi u obzir koliko je danas takvih porodica neophodno je da se obrazovni sistem ukljuci.
  • Petar

    21.01.2020 17:27
    Ne vredi
    Možemo napraviti najsaosećajniju decu na svetu, ali iluzija je da će ona kad odrastu ostati tako empatična kada ulete u sistem modernog robovlasništva kakvo imamo u Srbiji. Ipak, da se ne lažemo, Danac verovatno ne radi na crno, ne treba da vraća deo plate poslodavcu, ne volontira godinama da bi dobio posao, i najverovatnije ne gleda druge Dance koji su u vladajućoj stranci kako napreduju bez grama mozga i bilo kojeg kvaliteta. E pa drugovi moji, u tome je glavni problem, a ne u učenju dece....
  • Vlada

    21.01.2020 13:03
    Samo deci uvodite nove predmete. I onako imaju samo po osam casova dnevno
  • Servia

    21.01.2020 12:17
    Mislim lepo je to, ali kad drzite jedno drustvo siromasnim u sistemu nesigurnosti onda je puko prezivljanja ko pacovi u brodu koji tone..
  • Nana

    21.01.2020 12:02
    A da poradite i sa roditeljima?!
  • 555

    21.01.2020 11:47
    Od onakvih vikinga nastale ove sisice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna