Autor: Blic

Info
27.01.2020.
21:55 > 21:55
Autobus iz Srbije koji je nemačka policija prošle nedelje isključila iz saobraćaja zbog vrlo lošeg stanja, a koji je, inače, pre mesec dana u našoj zemlji prošao tehnički pregled, nije izuzetak kada su u pitanju vozila kojim se prevoze putnici iz Srbije u inostranstvo.
  • Komsha

    28.01.2020 10:33
    Tehnicki (ne) pregled
    Kod nas jos uvek krsevi prolaze tehnicki.
    Automobili, kombi vozila i kamioni koji se raspadaju bukvalno.
    A, zasto sakupljaci sekundarnih sirovina po gradu mogu da voze neregistrovana ili neispravna vozila koja su prosla tehnicki?
    Zakon nije isti za sve gradjane
  • Vukša

    28.01.2020 10:16
    Da se ne zamajavamo
    "Komitet" opet pametuje i ukazuje na druge "krivce". U tekstu jasno stoji da oni "sami sebe kontrolišu" tj. imaju sopstveni "tehnički pregled", te na neviđeno overavaju ispravnost.
    Kao i naš JGSP. Neispravne krntije bez svetala, pozicija, žmigavaca, "čađave mehane" krstare Gradom...
  • Cattanicorrado

    28.01.2020 07:04
    SWE
    A gde je tu sada odgovornost v.d. direktora? Ko će podneti ostavku? Ko je odgovoran za ovu situaciju? Naravno, niko. To je državna firma i javni sektor. I to je to, tu se priča završava. Drugovi direktori, ovu kaznu će platiti verovatno neka subvencija.....
  • 100% Таксиста

    28.01.2020 06:32
    Ха ха
    Код нас је нормално да возила пролазе техничке прегледе, а више нису за употребу. Многобројне станице за технички преглед омогућавају стварање рупа за исправност. Није одувек могао свако да врши Технички преглед. Овај возач ће у Немачкој кривично одговарати, а газда има толико да ће тај аутобус отерати на отпад без икакве одговорности.
  • Gr - Ba

    28.01.2020 06:22
    "Napominje da bi svaki prevoznik voleo da ima novo vozilo koje će ga spasiti briga i dodatnih troškova, poput popravki, intervencija, kazni i mnogih drugih stvari - ali, para nema."
    Naravno da nema jer gazda, njegova yena i deca moraju da voze svako po BMW X5 i da vode porodicu na dva letovanja i dva zimovanja! Dolaze mi na um reči iz jedne pesme Đ. Balaševića: "Ti ovde malko repuješ, a firma jadna, bedna! Ti mi se fino slepuješ, teska lambardo jedna! Kuci begaj, ranije legaj, prika moj! Zaradi lebac, repuj di treba, bitango!"
  • Neusatz

    28.01.2020 03:37
    i treba da se promeni odnos
    ''Nadam se da ovaj slučaj neće koristiti da se ubuduće promeni odnos prema našim prevoznicima, da kada ih vide na putevima obavezno urade i kontrolu. To ne bi bilo dobro'' - rece lik iz komiteta za BEZBEDNOST saobracaja. Ne bi bilo dobro? Sta ne bi bilo dobro? Nemci su ovim sprecili potencijalnu tragediju. Je l' trebaju nesrece da se pocnu desavati da kreteni konacno uvedu neke normalne propise i da ih se drze?
  • Greskom rodjen u

    28.01.2020 03:29
    Smrdiji
    A gde su nam Mercedesi iz Ikarbusa ?
  • Ivan

    28.01.2020 00:32
    "Mi smo pre desetak godina ubacivali 10,15 novih vozila, sad tek 1%" Kako bre ljudi? Pa zar nije sad zlatno doba?
  • B&B

    27.01.2020 23:23
    Banana Drzava
    A sta te sprecava da sipas naftu u Nemackoj, ako je ovde skuplja….Ako I dodju strane firme njih isto ceka nelojalna konkurencija, siva ekonomija….Ovde je nesto drugo po sredi a to je vasa alavost za novcem, odmah dzip I zivot na visokoj nozi….
  • Caruga

    27.01.2020 23:11
    Dobro vece Vam zelim!
    Covek iz komiteta za ssobracaj bi trebalo da zna da ukoliko Vas zaustave u Nemackoj (autobus sigurno za ostalo ne tvrdim) posle izvrsene kontrole Vam se potpisu na spisak putnika i ako Vas opet zaustave i vide da ste vec kontrolisani odmah Vas pustaju!
    Mala je verovatnoca da Vas zaustave 2 (dva puta) a ma svakih 50 km nikako...!!!
    Pre nego Vas zaustave uopste oni ukucaju u kompkuter reg. tablice i vide da li ste kontrolisani te Vas nece kontrolisati vise puta...
    Inace posle svake kontrole se izvinu za vreme koje su Vam oduzeli i pozele srecan put!!Naravno ako je sve u redu!
  • Rale

    27.01.2020 23:05
    I bolje sto je ovako ispalo
    I da zaglavi vozac autobusa zatvor u Nemackoj zatvorska plata u Nemackoj ce mu biti veca od ove vozacke u Srbiji a nista ne radi,tri obroka po izboru zagarantovanih 25 stepeni u zatvorskoj sobi i gratis tri puta nedeljno kursevi nemackog.Tako da nije nista u gubitku moze biti u dobitku s obzirom kolike su africke plate vozaca u Srbiji.

    Mozda je ovo cak i dobro za njegovu karijeru i angazovanje kao vozaca u DE.U 500 eura opklade uposlice ga neka od stotinak agencija za pronalazenja vozaca nece mu dati da se vrati u Srbiji kad cuje za koliko radi u Srbiji.

    Kakva smo nacija dobro da smo jos i zivi i da postojimo kao nacija.Svi nam se smeju u Evropi kad cuju za koliko radimo a mi jedne te iste face od politicara slusamo i glasamo 30+ godina.

    Znate ko ce ostati od vozaca u Srbiji nakon ovog incidenta da radi i vozi za bilo koju turisticku agenciju u Srbiji?
  • Djuro

    27.01.2020 22:38
    Quka
    Pa naravno,kad smo rupcaga. Mora gozda da vozi auto od 50-100 Iljada eura.
  • Čika Pera

    27.01.2020 22:35
    Cena
    ovih mercedesa iz priboja povisoka!!
  • .

    27.01.2020 22:12
    /
    Naravno da ce uticati na vas rad jer nakon sto je ovaj vozac individualno pozvan na krivicnu odgovornost pred nemackim pravosudjem, vise nikom nece pasti na pamet da vozi krntiju u fazi poluraspada po fazonu "ako neces, evo ti knjizica, ima ko hoce...". Ipak je vozac duzan da pre zaduzivanja vozila isto vizuelno prekontrolise, i potpise da je vozilo preuzeo u ispravnom stanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna