Autor: Politika

Info
28.01.2020.
08:46 > 18:24
Broj krivičnih dela koja čine maloletnici, posebno onih sa elementima nasilja, drastično je povećan pre nekoliko godina, a u poslednje tri zadržan je isti, visok nivo.
  • Vlada

    05.02.2020 13:39
    @Milan Perkov i ostali glasovi u tvojoj glavi

    Hitno uvođenje dugogodišnjeg psihijatrijskog lečenja zatvorenog tipa za sve vas koji bi da uvodite zakone Tajlanda i Saudijske Arabije rešiće nam problem deset puta gori od narkomanije.
  • Radojica

    29.01.2020 08:42
    Kriminal
    Ova zemlja je ogrezla u visokom kriminalu, ovaj tekst se bavi onima koji su na najgnusniji način zloupotrbeljeni od dva para braće koji su neposredno odgovorni za najužasnije gluposti u zemlji.

    Da li je moguće da neko još uvek misli da delikvencija potiče od starosti delikventa, ili od namere roditelja?

    Ovaj tekst, kao i ova država su sramota za normalnog čoveka.
  • Evo kada

    29.01.2020 07:40
    Kad nisu članovi SNS-a, onda odgovaraju za prestupe.
  • Gramzi - Bagins

    29.01.2020 06:52
    Maloletnici zaista odgovaraju za prestupe kada punoletnima dozlogrdi njihov zulum pa se organizuju i te maloletnike zajednički nauče pameti fizičkim postupkom. Inače jok.
  • Milan Perkov

    29.01.2020 05:42
    Leponska 43, Beograd
    Sta vredi kad balavac 20 godina luduje po Bulevaru Evrope u NS ne dolazi na prekrsajni sud izbegava i hvalise se na FB kako je on veliki Crnogorac mafija i nemoze mu niko nista. Samo za ovakvu propagandu na FB profilu treba rigorozno kaznjavati iste. Rigorozno. Sirenje mrznje, vredjanje, nasilje, pretnje rezanjem vrata kad ga upozoris na ludovanje autom koji mu je dao neodgovorni brat. Mozete mislit kakav je brat ako se ovaj ovako bahati sa 20 godina i preti?
    I na sudu sprdacina od sudjenja naravno, na kraju nakon godinu dana dosla neka perfidna balavica ja sam advokatica pripravnica da ga branim...hahaha a sutkinja samo rekla: ajde mala doslovce odj..i di si dosad bila.
  • kimi

    29.01.2020 00:31
    Haha pa kako da kazem .. dajete deci prava za sve i svasta i sada se cudite...
    Btw pazi ovo

    "Nekima se čini da su deca mnogo zrelija jer mnogo toga znaju i da zato treba spustiti tu granicu, ali moj je stav da je istina sasvim suprotna i da ne treba. Zrelost je individualna stvar. Često nam se dogodi da sudski veštaci kažu da neki maloletnik nema zrelost očekivanu za 14 godina, a on mora da odgovara jer je u uzrastu koji predviđa krivičnu odgovornost", smatra sudija Savić."

    Pa gosn sudija, kako sad to? Zasto onda postoje arbitrarni zakoni ako je zrelost individualna stvar?
    Zasto smo licemeri pa korisitmo buvkalno isti izgovor u kontra smeru kako kad "nam" odgovara , od teme do teme..
    Kako neko moze imati zrelost da odabere svoju buducnost ,koju skolu da uci, sta da bude za 10g kada ce se svet izmeniti, ali sa istim godinama ne moze da ima zrelost da ide u zatvor zato sto je nekog ubio, ili pokusao, tesko prebio/povredio, bavio se kriminalom..?
    Neko je "zreo" za sexualne odnose sa 12 neko nije ni sa 20.. kako sad to komentarisati?
    Kazete umesto represije, prednost preventivi ... zasto onda odrasli nemaju isto to?U cemu je razlika?
    ps hvala 021 sto mi jos jedan komentar necete objaviti jer se ne slaze sa vasim narativom

  • Podbarac

    28.01.2020 22:36
    Kad, kako...? Nikad i nikako!
    Ukratko, ulice, škole, stari, žene... niko više nije bezbedan - pitanje je samo vremena kada nečija bahatost ili razularenost napravi od njih mete i žrtve!

    Jer se cela zemlja, na "evropskom putu" igra Švedske sa kriminalom k'o iz Gvatemale, začinjenog primitivizmom Balkana.

    Tako da što se tiče manijaka povratnika, organizovanog kriminala, razularenih maloletnika, navijača... sve im je dozvoljeno. Pa nismo mi valjda Amerika, da ih nakon trećeg dela, šaljemo nekog na doživotnu ???

    Istina je živa:
    Jedino što ih drži "na uzici" i da ne krenu po svim kućama, a i da zaziru od "nekih" domaćina... nije mila-policija, niti sudstvo i korumpirana država, nego činjenica da su i ti "neki" isto tako balkanci kao i oni - pa mož' biti dobiće metak ili po nosu, ili će ih domaćin nasekirati pre nego što ih spasi milicija. Tolko.
  • PoP

    28.01.2020 19:31
    Najstrožije kažnjavati
    ili njih, ili njihove roditelje.
    Pa po školama 12-to godisnjaci dilaju drogu i rade sve ostalo što ide uz to.
  • 00

    28.01.2020 18:50
    Kaznjavati ih kao odrasle, jedino tad ce se opametiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna