Autor: Dojče vele

Info
29.01.2020.
08:36 > 12:29
Odluka Udruženja "Jedan od pet miliona" da izađe na izbore zbunila je javnost u Srbiji. Iako je to udarac onima koja zagovaraju bojkot, analitičari procenjuju da bi to moglo da bude i prilika za opoziciju, piše Dojče vele.
  • bojan

    30.01.2020 14:18
    znaju oni to
    Koliko vidim, sve vise uvidja da je ideja o bojkotu predstojecih izbora, samo jedna prazna prica....
  • Observer

    30.01.2020 13:26
    @Nemanja
    Slažem se, da se vođa neće tek tako lako lišiti fotelje, ali ne verujem ni da će doći do sukoba na ulicama, jer sada nije ni približno isto vreme, kao kada se “skidao” Milošević.
    Zašto:
    1. U vreme smene Miloševića, u kritičnoj masi bili su i “navijači”, koji su (izgleda) imali svoju ulogu u obračunu sa policijom, što se za današnju situaciju, ne može reći.
    2. Današnji protesti su mirni i u njima učestvuju svi slojevi društva - od roditelja sa malom decom, do žena i penzionera;
    3. Milošević je imao i vojsku i policiju na svojoj strani, a danas (kako se može primetiti), vođa “vlada” zahvaljujući medijskom “mraku” i tolerisanju dela Zapada;

    Kada se sve rezimira, preostaje samo gandijevska borba, koja bi prvo morala biti bojkot ovakvih izbora, praćenih medijskim mrakom. Drugo, konstantnim aktivnostima opozicije na otkrivanju i objavljivanju afera (kojih je, po svemu sudeći, na pretek) alternativnim metodama, uticati da se širi istina o istim i da se dopre do svakog stanovnika Srbije.
    Treće, ni podrška dela Zapada vođi nije bezrezervna i ima svojih granica, tako da je jedino rešenje - biti uporan i izboriti se za slobodu medija, a zatim imati i prave slobodne izbore.
  • Nemanja

    30.01.2020 01:32
    @Observer
    Nije samo stvar u Bojkotu, Vodja nece dati fotelju po cenu krvi na ulicama, nazalost! Svako ko misli da ce promena vlasti biti mirna gresi. Oni su potekli iz DB propagande 90ih, iz onog DB-a koji je ubijao po ulicama 90ih svoje ne istomisljenike, onog DB-a koji je slao mlade u rat i smrt, onog DB-a koji je pljackao, svercovao i na raznim kriminalnim nacinima STVORIO danasnje oligarhe. Voleo bih da gresim, ali mislim da crna vremena cekaju ovu zemlju.
  • Bili Kid

    29.01.2020 19:07
    Narod nesposoban da izvede revoluciju, vec samo prevrat. Lepo je g.Bakic objasnio. Posle revolucije bivsi rezim kompletno ide na sud, a ono sto se desilo 5-og Oktobra je prevrat, i jedne lopove zamenili su drugi bez bilo kakve kazne i odgovornosti. I narod je cutao, ovi su se primirili i cekali svojih 5 minuta da opet zajasu i kradu. E pa lepo, uzivajte retardirani primitivni narode u ovom SVINJCU!
  • Observer

    29.01.2020 16:43
    Kako se primiču izbori, ovakvih stvari će biti sve više. Vlast je spremna na sve, jer im je jasno da će u već sve izvesnijem narodnom bojkotu, imati oko 35% izašlih glasača (možda do 40% uz sve pretnje i pritiske). Uostalom, ne bi tek tako smanjili prag na 3%. Znači, prate javno mnjenje i pokušavaju na sve načine da osujete očiglednu narodnu volju za bojkotom.

    Ovo nije slučajno, izgleda je puno toga obećano (projekat Kosovo), a u slučaju bojkota, postavlja se pitanje legitimnosti budućih odluka.

    Što se tiče opozicije, očigledno je, da ona neće da učestvuje u takvoj farsi, a neće ni ogromna većina naroda.

    I kao jedino rešenje, ostaje - bojkot!

  • Pera marčić

    29.01.2020 16:30
    Bojkot
    Videćete u subotu koliko će vas biti u šetnji. Izdali ste nas kao niko dosad. Pozivam sve gradjane na bojkot šetnje "1od5 mil." da se uvere ove isijane glave koliko ih ima. Šetali su razočarani a vi ste gadno namagarčeni. Biće vas "1od 0,02%"
  • H

    29.01.2020 15:17
    dobro kaze keln ni za milion godina ovde promena nece biti , ...grozota
  • Keln

    29.01.2020 14:46
    nikada niko dole nece biti kao rumuni .
    nema dole leka .
  • Ana

    29.01.2020 14:35
    bojkot
    Ko sa decom leže upišken ustaje!
  • dobili su

    29.01.2020 14:11
    Dobili su isto kao i deo DS koji je naprasno "za izbore" obećanje za donacije za svoje "NGO" iz specijalnih budžetskih rezervi. AV ih polako sve kupuje. Na žalost, u zemlji Sprdiji je ostalo jako jako malo ljudi od integriteta.
  • Samo posmatram

    29.01.2020 13:52
    @Milinko
    “...Glasovi se raspu na bele listiće a vlast ide organizovano i pobeđuje...”

    O Milinko, ništa nisi shvatio.
    Glasovi se raspu na bele listiće ako se izađe na izbore, a ne glasa, tj. ošteti se listić ili se nepravilno popuni, pa se isti proglasi nevažećim.

    Kada ne izađeš na izbore, tada nikome ne daješ svoj glas i zato, samo bojkot!


  • Mad Hatter

    29.01.2020 13:39
    Samo Rumunski scenario, sve ostalo je gubljene vremena! Ako imate toliko vremena i niste u stanju da se otarasite diktatorskog rezima onda i ne zasluzujete nista bolje od ovih na vlasti!
  • ana

    29.01.2020 13:21
    miki rubiroza
    How much?
  • Maxmad

    29.01.2020 12:37
    konkretno
    1.Zasto ne trazite da budete stranka u postupku prigodom one vucevic-vucic tuzbe/sprdacine,na pr.?
    manite se 'performansa' i uradite nesto konkretno.

  • Milinko

    29.01.2020 12:28
    Ovi što viču bojkot su budale. Nećete naškoditi nijednom političaru ako ne izađete ali hoćete sebi, već se sto puta pokazalo. Glasovi se raspu na bele listiće a vlast ide organizovano i pobeđuje. Uostalom postoji i narodna izreka ne jebe lep već uporan.
  • Jelena

    29.01.2020 12:18
    -
    Ne znam šta ste uopšte i očekivali. Bojkot ništa ne rešava. Vlast se menja na izborima. Izborni uslovi su znatno bolji nego 2012-te i izborni prag je spušten na 3%. Neki su sad zapanjeni jer im se čini da je politika 1 od 5 miliona promenjena preko noći za 180 stepeni ali ovo je jedino ispravno rešenje.
  • mica

    29.01.2020 12:17
    M
    Naravno da su se borili za necije fotelje .
  • nik

    29.01.2020 12:15
    zajebavanje naroda
    Jebe mi se i za ove i za vladajuću bagru i politiku uopšte, ajde sad lupajte minuse.....
  • Ivan

    29.01.2020 11:50
    OPOZICIJA
    Njima je cilj fotelja evo sada se vidi upravo šta im je cilj.
  • Prečanin

    29.01.2020 11:44
    Šizofrenija, ali čija...
    U pravu je ovaj zlosrećni Čupić, reč je o šizofreniji, ali ne socijalnoj nego opozicionoj:

    Kakvi god da su (a ni on, ni još zlosrećniji Škoro ne bi trebalo ovako da ih ruže: nije im smetalo da se onako šepure i razmeđu "epohalnim" mislima na njihovim ranijim skupovima) ovi iz #10od5miliona su, konačno, shvatili da su samo sredstvo da kompromitovani restlovi DOS (Đilas, Jeremić, Stefanović, Zelenović alias Dušan Petrović, Lutovac...) zadrže opozicioni deo srpske politike scene koji su, bezočno, uzurpirali i na koji - isključivo iz lukrativnih razloga - ne daju nikom drugom.

    Naročito ne onima koji bi, sad ili kroz vreme koje dolazi, mogli da budu realna alternativa aktuelnoj vlasti!

    Pa, ko tu, onda, zaista radi za AV?
  • Laloš

    29.01.2020 11:42
    Ovo je klasičan šah mat......Brate ne mogu da ga vidim očima ali ovim je sebi osigurao sledećih 20 godina na vlasti minimum. Nema dalje, čovek prešao igricu.
  • Novosađanka

    29.01.2020 11:39
    Ta nemojte kasti
    Bojkot lažnih izbora do promene sistema!
  • NS Centrum

    29.01.2020 11:29
    Realno
    To što su "analitičari" začuđeni i iznenađeni najviše govori o njihovim kapacitetima.

    Stvar je savršeno logična i smislena, i mediji bi trebalo da prestanu da traže mišljenje od istih, izraubovanih "navijača" koje pogrešno predstavlja kao "analitičarie" i nekakve arbitre stvarnosti.

    Svu sreću ovim mladim nekompromitovanim ljudima koji nisu u talu ni sa strankama, ni medijima, ni običnim penzionerima koji se izdaju za nezavisne komentatore prilika u Srbiji.
  • Krcko

    29.01.2020 11:15
    Sta je tu cudno?
    Svi imaju svoju cenu, pa i "jedan od 5 miliona". Svako je tu dobio po nesto ili se bar uplasio da ce nesto izgubiti pa su legli na rudu. Vuciceva ekipa je tu sve dobro obavila, po starom dobrom crnokosuljaskom principu. Para vrti gde burgija nece, a izgleda i pretnja metkom. Tu je i DB koji ima sve dozvole da radi sta hoce, a odavno je dobrano korumpiran i nedodirljiv.

    A i Djilas i Tadic mi se gade ko i ovi gore, pravo da vam kazem. Ne znam ni zasto su se neki uhvatili njih, kad su oni vec imali priliku da pokazu i ko su i sta su. Sve je to isto drustvo koje se i skupilo da bi nam zavlacilo ruku u dzep i ispune zelje i planove onima koji su ih nama na glavu postavili. Da, mi smo pod okupacijom, a oni su strani placenici.

    Ali videlo se i da je taj pokret lakrdija od pocetka. Masovnost ogromna, a organizovanost minimalna. Bez cilja, bez zahteva, bez prave pretnje po vlast. I naravno, ljudima cistog srca i pameti dosadilo. Vucicevi bar sendvic dobiju, a ovi su shvatili da su ipak samo gubili vreme. Francuzi bar polome grad pa dobiju svoju pravdu, a ovi su samo pravili guzvu na ulicama.

    Decenijama je to i bio cilj, da se u narodu ubije svaka pomisao na demokratiju i usadi defetizam i tako pristajanje na sve sto su nam spremili. Premotajte film bar 20 godina unazad i pogledajte do cega smo dosli, a sve je ustvari po planu. A za vasu informaciju, tek je pocelo.

  • Нервозни гласач

    29.01.2020 10:57
    Само бојкот !
    Колико видим на изборе хоће да изађе студенткиња Валентина Рековић. И то је у реду. Верујем да грађани који су протестовали и шетали, користе интернет и не гледају тв сем можда N1. Можда је дошло до пометње али до краја циркуске представе "Шизоје организује изборе" свима ће бити јасно ко је ко. Ко буде учествовао у циркусу за мене иде на листу "отписани" и свака коалиција са њима биће такође отписана. И кукњава на беле листиће може да се настави.
  • dzo

    29.01.2020 10:50
    naravno da se svi problemi rešavaju glasanjem a ne apstinencijom, druga je stvar što svi mute vodu a za mutne se ne glasa... ne treba ovoj zemlji više nego manje političara, manje truleži i korupcije a ne relativizacija svega. narodnom pokretu na ulici i ne treba vođa jer je narodni i sa ulice, treba mozga i herca za promenu
  • B.Preletačević

    29.01.2020 10:43
    Sto godina ih "opozicija" koju kontroliše režim uzalud voda po ulicama a oni opet ništa ne nauče, opet se besciljno šetaju i uludo rasipaju ogromnu opozicionu energiju. Decenijama isti trikovi lažnih opozicionara od Vuka Draškovića i Šešelja sve do današnjih "1 od 5 miliona". Sve stranke koje se pojavljuju na izborima su pod komandom vladajuće kaste.
  • Detelina

    29.01.2020 10:31
    Bojkot. I vladajućoj stranci i ovima koji se kriju iza saveza. Bojkot i svima koji se boje da dignu glas protiv ovih koji su na vlasti i koji su u opoziciji poslednjih 29 godina, koji su potencirali i vodili ratove do 2000 godine, i a oni drugi kada su došli na vlast 2000 godine ponasali su se isto kao ovi prethodni. Bila sam redovan setac u Novom Sadu sve do onog momenta kada je Sergej Trifunović održao svoj govor i popljuvao Novosadjance i Vojvodine. On je bio taj koji je razbio setnje u Novom Sadu i posle njegovog čuvenog govora broj šetača je drastično pao i tada je šetnja u Novom Sadu bila de fakto završena. Tim govorom je Sergej za mene završio kao čovek. Ovi koji vode Savez za mene su završili onog momenta kada su u svoje redove primili Tadića jer je on bio taj koji je razbio Demokratsku stranku i kumovao je osnivanju SNS. On je kao čovek i političar završio onog momenta kada se udružio sa SPS i time rehabilitovati ovu partiju. Tada , a i posle tokom svog predsednikovanja pokazao je da mu je bitna samo vlast. Pogazio je načela demokratije, a okružio se vodenim zekama, lopovima. Svi ovi tzv politicari iz Saveza kada su preuzeli da vode setnje napravili su toliko političkih gafova od amaterskih akcija prilikom pokušaja tzv preuzimanja Bastilje, pokušaja dogadjanja naroda 13 aprila u Beogradu da su izgubili svaki legitimitet jer im je jedino bitno da osvoje vlast i po tome su isti kao i ovi. Izašli su iz iste kuhinje a gledamo ih 29 godina. Gospodo izgubili ste moj glas.
  • Jasna

    29.01.2020 10:22
    Da, građani su za ovo šetali, da dođe neko ko je čestit i pošten, pa da sami vidimo da li i koliko brzo vlast kvari ljude. Glavni problem je što je politika prljav posao i čestiti ljudi ne žele da se prljaju.
  • Marko

    29.01.2020 09:52
    Nemojte da kukate, Đilas je ovo lepo srpoveo, ovamo kao bojkotuje, a preko omladine hoće u poslaničke klupe. Tajkun je manipulator, zar ste to zaboravili?!
  • Sreten

    29.01.2020 09:49
    1 od 5 miliona više nije pokret, nego statistika osvojenih glasova.
  • Dejan

    29.01.2020 09:47
    Dil
    Ista prevara kao sa dos-om, g-17, av ! Glasate za nazive koje sam napisao a oni izbace na ministarske funkcije osobe za kohe ne biste nikad glasali ! Prica se ponavlja samo je u digitalnom formatu
  • Ilija

    29.01.2020 09:39
    xxxl
    Neka izadju slobodno, nista to ne remeti.. gradjani koji su setali su znali zbog cega i zasto su tamo i misle svojom glavom. Nisu to sendvicari , niti su podkupljeni radnim mestom u komunalnom itd... na kraju krajeva i u tom pokretu " 1 od 5 miliona" dosta njih koliko cujem je razocarana i izasla iz pokreta. Sve u svemu bojkot, bojkot. bojkot!!!
  • Bane

    29.01.2020 09:37
    Manipulacija
    Gradjani su izmanipulisani od strane organizatora protesta "1 od 5 miliona".
  • MRMOT

    29.01.2020 09:12
    Pokret ce na izborima da dozivi totalni fijasko......
  • Боро

    29.01.2020 09:08
    Можда
    су добили "понуду која се не одбија" од неке "институције"... Не би ме изненадило
  • sdragan

    29.01.2020 09:08
    Analiticari?
    Sve je vrlo jasno...ne vidim ovoliko iscudjavanje od strane mislecih analiticara. Pokret je jasno stavio do znanja da bojkot ima smisla samo ako ce SVE opozicione stranke ucestvovati u njemu. Sobzirom da se Stranka moderne Srbije i Stranka od Zorana Zivkovica jasno izjasnile za ucestvovanje na izborima..Tu su i LSV i LDP iostala lazna opozicija...A i SZS i DS su nakon najave smanjenja cenzusa bile u niskom startu..Ovaj potez pokreta jedan od 5 miliona zaista ima smisla. Jednostavno NE zele da preko njihovog zalaganja i truda ostali opozicioni paraziti udju lagodno u skupstinu i obezbede sebi 4 godine lenstvovanja! Prosto...Necete da se udruzite? E Evo vam rukavica u lice!
  • Orwell Vegan

    29.01.2020 09:05
    Istina
    Podrzavam omladinu koja je najzad dosla sebi i raskrstila sa laznom opozicijom koja je preuzela proteste od gradjana i koja je ista kao jaje jajetu ovima na vlasti, to su vec pokazali ranije. To su trebali odavno da naprave jos kada je Beli to isto radio. Najzad se zito odvaja od kukolja.
  • Naravno

    29.01.2020 09:03
    Građani su izmanipulisani.
    Verujem, od srca će glasati za Petmilionaše.
    Jedva čekaju.
  • Бранислав

    29.01.2020 09:01
    ...још један доказ да је у данашњој Србији свако поткупљив...грађани који не буду изашли на овако организоване изборе, где се све већ унапред зна, ће показати да су слободни и разумни и да не пристају ни на какве уцене и "шарене лаже"...бојкот !
  • Ludilo u stali

    29.01.2020 08:55
    Super je, gore biti ne moze, samo karta za bilo kuda u jednom pravcu. Ne daje se pedofilu da bude upravnik decijeg vrtica ni naopakim zlim lszljivim neljudima da vode drzavu. To je neizlecica bolest od koje drustvo i drzava moraju da nestanu, i nestaju... nista za zaljenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna