Autor: Novosti

Info
04.02.2020.
20:53 > 07:46
Presuda Ustavnog suda kojom je priznato pravo na dom Dobrili Petrović, penzionerki koju su izvršitelji sa ćerkom i dvoje maloletnih unučića prinudno iselili pre dve godine, dala je nadu mnogim korisnicima stanova u privatnom vlasništvu.
  • Mirin

    04.02.2020 20:10
    Za lola
    Prvo svaki čovek ima pravo na krov nad glavom to je po svetskom zakonu. Niko nema prava nikog da iseli na ulicu. Ako je kredit banka ti da manji stan a o privatnom vlasništvu bez kredita pogotovu da nepišem sve je jasno. E što Kićo u banani državi sami smo krivi. Drugo ako iznajmljuješ stan kao ja pravi se ugovor kod notara daje se depozid u visini kirije ili ako je opremljen luksuznije stan daje se po dogovoru. Ja rentiram dva stana već 12 godina nikada nisam imao problema iseljenja. Naprotiv podstanari pobegnu preko noći i ostave haos u stanu. Ali ako imaš ugovor notar mora da garantuje za taj ugovor i ako se desi nešto slično on potražuje novac za štetu koja je načinjena nikakav problem. A najsigurnije je plaćanje za 1 godinu unapred plus depo za nameštaj. Ja kad uzimam rentu prvo tražim plaćene račune onda renta.
  • LOL

    04.02.2020 16:26
    za Milu
    Da nisam covek reka bih da me se netice ali, nije sve crno i belo postovana. Znam za vise slucajeva konkretno u NS al bilo je i u drugim mestima da neki ljudi bukvalno zive na taj nacin decenijama da se legalno usele kao podstanar koji da prvu kiriju i plati prvi racun a posle nikad visa a vlasnik stana i pored dugova i ugovora ne moze da izbaci stanare do nelegalnih gde porodice obijaju i useljavaju se u stanove ciji vlasnik nije u gradu trenutno . I kada najzad dokazete da je stan vas i da ta porodica duguje boga i oca a ne vi, dobijete sud i angazujete izvrsitelja da najzad dobijete vasu nekretnunu u svoj posed pojavi se krov nad glavom, mediji itd.
  • mila

    04.02.2020 15:25
    daj Boze
    Volela bih da vise nikad ne bude vest u stampi da je neko izbacen iz stana. Koji izvrsitelj moze da izbaci iz stana staru zenu, sa prodicom ili bez porodice. Ovo sigurno ni jedan normalan covek nebi ucinio.
  • zgadjen

    04.02.2020 11:00
    Da mi neko pokloni hiljade evra nikada u zivotu ne bih bio izvrsitelj . Da izbacim familiju na ulicu i posle toga odem kuci i rucam ?
  • Orwell Vegan

    04.02.2020 10:07
    Istina
    Kad bih ja dosao na vlast, napravio bih red u pravosudju, zato glasajte za mene. Tako rece svaki pre nego sto je dosao na vlast. Sada smo u terminalnoh fazi korupcije u pravosudju gde se u sudovima prave predstave sa unapred napisanim scenarijem, a sa zalbama mozete da se obrisete.
  • mizanscen

    04.02.2020 09:20
    "penzionerki koju su izvršitelji sa ćerkom i dvoje maloletnih unučića prinudno iselili pre dve godine"

    Jedva cekam da vidim komentare domacih moralnih supermena koji ce zdusno pokusavati da brane jadne izvrsitelje .
  • LOL

    04.02.2020 09:15
    Ovo sa izvrsiteljima je jako pipava tema. Mislim da najveci problem lezi u nedovoljno zakonski uredjenom poslovanju i jos sto sta. Izvrsavati pre zakonskih konacnih odluka nije nigde u svetu dozvoljeno a kod nas na zalost jeste i to uz asistenciju policije. Postojanje izvrsitelja jese nuzno ali treba uloziti maksimalne napore da se njihovo poslovanje strogo kontrolise i definise a da se takse za njihovo poslovanje jos vise smanje i da se njihov obracun posebno i strozije kontrolise. Pravo na dom cak i ako neko u njemu nelegalno zivi? To je jedna od onih stavki koje nijedan zdrav razum nece prihvatiti. Ako ja kao pojedinac imam svoje obaveze ka drzavi zato sto posedujem nekretninu stecenu legalno i za nju sam krv popljuvao sa papirologijom, advokatima, taksama, porezima itd. kako onda neko ko se nelegalno useli u neciju nekreninu ima ista prava kao i ja? Mislim da kod nas sve vezano za imovinsko pravo treba da ide na zescu reviziju ili prosto neka krenu od nule i izgrade nesto sto moze da funkcionise jer ovo je haos.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna