Autor: Blic

Info
20.02.2020.
09:15 > 09:51
Godišnje se na Institutu za mentalne bolesti u Beogradu zbog video-igrica hospitalizuje od 20 do 30 dece, a u 90 odsto slučajeva reč je o dečacima.
  • Nana

    20.02.2020 17:10
    @Adrian
    Baš suprotno, stvaranje zavisnosti zarad veštačkog zadovoljstva i virtualne sreće je i bežanje od relanosti koja vas svakako čeka u ovom surovom vremenu, čini vas budućim robovima. Dok porastete i to shvatite, biće kasno.
    Napisane su mnoge knjige o vremenu koje dolazi ili već jeste, šteta što ne čitate. Počni recimi od 1984, mi već živimo tako.
  • Adrian

    20.02.2020 16:33
    Evo moje perspektive
    Imam 14 i dosta igram igrice na kompjuteru, mozda sam cak i zavistan, ali to sto kazete da se zapostavlja hrana na par dana, to nije istina. Mozda da se preskoci uzina ili vecera, ali ne vise od toga. I jos sam procitao ovde jedan komentar sa kojim se potpuno slazem. Svet u kojem danas zivimo je samo uzas i katasrofa, igrice su napravljene da nas zabave i skrenu paznju sa surove realnosti. A VI koji hocete da nas odviknete samo zelite radnu snagu koja ce vam zaradjivati pare.
  • Nemanja

    20.02.2020 16:13
    Resenje
    Resenja za prekovremeno koriscenje racunara i ostalih sprava imaginarne realnosti (TV, telefoni) od strane dece, naravno, postoje i mnogobrojna su. Problem je u tome sto je gro roditelja takve dece tehnicki i tehnoloski potpuno nepismeno da ista primeni. Drugi problem je mentalitet, jer se takvi servisi obicno nesto naplacuju (ne preterano skupo) i/ili zahtevaju posedovanje odredjene, malo skuplje opreme. A nas covek bi uvek i sve za dzabe - cak i kada ima para.
    Obrazovanje, gospodo roditelji, stalno obrazovanje a ne RTS/Pink/Sport klubovi...
  • Pavle

    20.02.2020 12:25
    Samo hoće se igra
    Rešenje ne vidim, jer ko ne zna da spreči, kako će znati da leči, što je milion puta teže - da ne kažem nemoguće. Hajde bar da definišemo probleme. Jedan je to što nema "alternative". Život van virtuelnog sveta je u granicama između neprijatnog i užasnog. Radosne ispunjene porodice imamo samo na reklamama za kredit.
    Ako je neki uspeh dangubiti sa vršnjacima bez elektronike, onda Indijci kojima standard ne dopušta ništa na baterije imaju više sreće u stvari?
    Kao lik kojem savest mnogo priča, pitam se da li bih u svojstvu programera uopšte razmišljao o proizvodnji igrica. Pare su izuzetne, posao stvaralački, krajnji korisnici se samo igraju.
  • Ljuba Trafika

    20.02.2020 12:13
    Rasa menadzer
    Igrice nisu bolest!
  • da

    20.02.2020 10:00
    "Od ove godine na Institutu smo pokrenuli specijalizovani program za lečenje zavisnosti od video-igara i interneta i to je jedinstven program za lečenje starijih od 18 godina. "
    Gde su programi od odvikavanja od igara na sreću i generalno klađenje? Profit države je preveliki?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna