Info
02.05.2011.
20:18 > 05:17
Više od 7.000 mladih Jevreja i Poljaka danas je u Maršu živih, od Kapije smrti do gasnih komora najvećeg nacističkog koncentracionog logora Aušvica na jugu Poljske, odalo poštu žrtvama holokausta.
  • Lune

    27.01.2015 13:16
    Logori u fasizmu
    Srpski (nepostojeci)..kralj Karađorđević na Molitvenom doručku kod Obame!
    Članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država tradicionalno su uputili poziv Prestolonasledniku Aleksandru II i Princezi Katarini da prisustvuju šezdeset i trećem godišnjem Nacionalnom molitvenom doručku
    …………………………………………………………
    Po ugledu na fasisticku Nemačku i Italiju Kraljevina Jugoslavija je počela otvarati koncentracione logore za antifašiste i komuniste (1935-1941). Prvi takav logor otvoren je 1935. u Višegradu. Neke su preuzeli za vreme okupacije Nemci, odnosno kvislinški režimi, saradnici okupatora, ustaše u Hrvatskoj i nedićeva Specijalna policija u Srbiji.
    U toku rata (1941.-1945) kvinslinški režimi su pretvorili ove logire u montstuozne ustanove za uništavanje ljudi. U nastavku dat je pregled svih logora na teritoriji Jugoslavije po azbučnom redu:....it

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna