Autor: Tanjug

Info
29.03.2020.
17:12
Ministar finansija nemačke pokrajine Hesen Tomas Šefer, pronađen je mrtav pored železničke pruge, a policija pretpostavlja da se radi o samoubistvu.
  • Sima II Strahota

    30.03.2020 06:01
    Znao je...
    Verujem da je pravi razlog za samoubistvo bio da je nesto znao; nesto strasno, nesto sto ce sudbonosno uticati na one ciji je ministar bio. Znao je, a nije mogao to da promeni. Nije zeleo da zivi sa naknadnom krivicom.
    Ovo povezujem a jednim istorijskim dogadjajem cija godisnjica pada za nekoliko dana. Vidite, Kraljevina Jugoslavija i Madjarska potpisale su Sporazum o VECITOM prijateljstvu. Nakon drzavnog udara od 27. marta 1941, Hitler je planirao napad na Jugoslaviju, a regent Horti se slozio da pomogne. Madjarskoj su bila obecana i teritorijalna prosirenja.
    Madjarski ministar spoljnih poslova bio je grof Pal Teleki. On je smatrao da je saglasnost i ucesce u nemackom napadu na Jugoslaviju neoprostiva greska koju ce Madjarska skupo platiti. Ubio se 3. aprila 1941, a pre toga je jugoslovenskoj vladi diplomatskim kanalima dostavio datum i vreme nemackog napada. U oprostajnom pismu je naglasio da, ako prezivi nakon pokusaja samoubistva, podnosi ostavku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna