Autor: 021.rs

Info
30.03.2020.
23:05 > 22:57
Većina privrednika u Srbiji smatra da će posledice nestabilnosti izazvane zbog pandemije virusa korona trajati između šest meseci i godinu dana.
  • pitko

    31.03.2020 06:29
    Hoce biti egzit ove godine?
  • Sima II Strahota

    31.03.2020 05:38
    Zaustavite ludilo
    Drzava ne treba da "pomaze", treba smo da zaustavi ovo ludilo od policijskog casa, zatvaranja svega postojeceg, itd. Ako mogu Svedska, Belorusija, Brazil, mozemo i mi. Svi ti brojevi mrtvih i zarazenih su irelevantni, jer mediji ne daju poredjenje sa brojevima bez epidemije, u suprotnom bi njihovo sirenje straha propalo.
    Hrvatski portal index.hr uz brojeve zarazenih, umrlih i izlecenih donosi i broj nezaposlenih. U jednoj Hrvatskoj od 4 miliona ljudi, gde je ekonomska situacija znatno bolja nego u Srbiji, broj nezaposlenih zbog korona virusa presao je 140.000. Koliko nezaposlenih, koliko unistenih porodica, detinjstava, koliko samoubistava zbog dugova, koliko upropascenih preduzeca, koliko nesrece, bola, frustracije... zasto? Da bi posle ove vestacki izazvane krize neki bogati "cike" dosli i sve nas pokupovali za tepsiju ribe? Da i nasi unuci (ako ih bude bilo, jer doktori zenama u Srbiji govore da ne treba da ostanu u drugom stanju) rade za dugove koje smo napravili?
    Nosenje maski, smanjenje guzvi, sve je to Ok, ali treba imati meru i shvatiti da se od prirode (neki bi rekli Boga) ne moze pobeci. Neki od nas (evo npr. ja spadam u rizicnu grupu) ce umreti, a neki nece sada - umrece kasnije. Mediji vesto i beskrupulozno manipulisu strahom od smrti. Jeste, svi cemo umreti, da svi, bas svi. Hajde da se ne bojimo, nego da uradimo nesto smisleno, da uzivamo u zivotu, umesto da dozvolimo da nas plase i muvaju levo-desno kao stado ovaca
  • dragan perković

    31.03.2020 05:38
    A
    Ne dati ni dinara.Kad tražite posao kažu vam da oni nisu socijalna ustanova,e pa recite im da ni mi nismo sicijalna država.Hteli ste da budete poslodavac-izvolite.Nemate para-prodajte,ibjavite bankrot.U nirmalnim državama hiljade firmi objavi bankrit,ali hiljade nivih firmi se pojavi.U kijij firmi se prave planovi,skuplja novac za nova ulaganja,za vanredne mere (sirovine,elementarne nepogode, požar, zemljotres, epidemija) ?
  • Cenjeni zemljaci

    31.03.2020 02:41
    Nije za osetljive
    Postoje razlozi da komentar ne prođe, ali pre ili kasnije će nas dočekati ove informacije:
    Covid-19 će uticati na industriju hrane. a time i privredu.
    - Dok iz Bona imamo informacije (dezinformacije?) da korona ne ostaje u vayduhu, d ane opstaje na hlebu i sličnim površinama....
    - Iz Hong Konga imamo informaciju od njihovih istraživača, da Covid-19 mora imati 70 stepeni Celzijusa duže od 5 minuta da bi prestao da bude aktivan.
    (Umro baš i nije izraz za virus)
    To znači da sva hrana koja prolazi SAMO proces Pasterizacije sada otpada.
    Samo jedan zaražen radnik, a neotkriven, može spakovati koronu u sve konzerve, pasterizovano mleko i produkte poput jogurta...
    Sav sir koji možda ne prolazi zračenje gama zracima (vidi Food Irradiation)
    A koje je opet diskutabilno zbog otkrivenih kancerogenih efekata (vidi AlviloCikloButanat ACB) za koji je Izvršno veće Vojvodine nabavilo opremu našim naučnicima... što nije bez razloga.
    Dakle, ovo otvara mnogo pitanja.

    Za Nemce verujem da mogu dezinformisati namerno, da bi smirili svoju javnost. Pa ti veruj struci.
    Za ovo iz Hong Konga, ne verujem da imaju razloge da lažu.
  • Darko

    31.03.2020 02:17
    Vrlo optimisticno, iz ove kreze svet a ne mi, nece se izaci naredne 3. Godine.
    Monetrna kriza.
  • Mugabe

    30.03.2020 23:50
    Nemam nista protiv ajde treba pomoci... Ali kada su ti isti privatnici kupovali dzipove ili mercedese a radnik i dalje ima istu platu.
  • Nenad

    30.03.2020 23:04
    Kovilj 19
    KAKO KAŽU kinezi dva meseca će trajati kod nas epidemija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna