Autor: Beta

Info
20.05.2020.
10:28
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas da se nikada u pravoslavlju nije dogodilo da ateista nastoji da stvori crkvu, navodeći da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović ateista.
  • Nemanja

    21.05.2020 09:17
    @Sve

    Eto sad vidiš odličan primer zašto ovde niste dobrodošli - pa ko normalan će da bude srećan se u komšiluk doseljavaju oni koji u nebesa veličaju retrogradnu, profitnu, štetočinsku organizaciju koja nema šta da se javlja na BILO KOJU društvenu temu, pa još i da je nameću kao ključnu u sredini koja nije njihova?

    To ti je otrpilike na nivou onog fransuskog filma 'Posetioci' - samo kad bi iz prošlosti doputovalo njih par stotina hiljada i krenuli sve da nas konstantno nutkaju da jedemo osveživače za urinale.
  • SPC?

    21.05.2020 07:25
    SPC je nešto najgore što je snašlo srpski narod.
    Gora je od bilo kog diktatora i despota koji je za sobom ovde ostavio pustoš.
    A zašto?
    Zato što se meša u politiku u sekularnoj državi, šiti svoje retrogradne stavove na nivou XIII veka (a sad smo u XXI), širi mržnju...
    I uz to, ima ogroman nezaslužen uticaj i poštovanje (kod onih koji ne razmišljaju svojom glavom) do mere da se smatra nepogrešivom, a popovi kao da su neka božanstva (paradoksalno, hrišćanstvo bi trebalo imati samo 1 Boga).
    Popovi nisu božanstva, nego obični ljudi, skloni greškama i ne trebaju biti iznad zakona, nego treba da odgovaraju za kršenje zakona, kao i svi ostali.
    Popovi Nisu božanstva i hapšenje nekog popa nije ništa strašnije od hapšenja bilo koga drugog.
  • Sve

    20.05.2020 20:12
    Neki
    Komentatori puni znanja i ljubavi....Ako niste znali...jedino sto istinski vredi i opstaje i trajati ce vjecno je SPC...jer su njeni temelji u istini vjeri duhovnosti kulturi i tradiciji......svi napadi na gore navedene vrednosti ce biti odbijeni na kraju.......Kako u Crnoj Gori tako i u BiH...KiM srpskoj Vojvodini.......Nije prvi put u istoriji da se Srbi proganjaju raseljuju a crkve spaljuju i miniraju.....opet na kraju niknu obnove se i izgrade nove jos ljepse....samo sto nam je danas narod zatrovan materijalizmom...pa se medu sobom svi popreko gledamo i rezimo jedni na druge....Doci ce dan UJEDINJENJA SRPSKOG RODA I ZEMALJA!!!u to nemojte sumljati.....
  • R

    20.05.2020 18:04
    R
    Šta se svi palite crna gora je suverena država sve što se nalazi u njenoj državi je njeno. Ako koim slučajem neko ima tapiju da je njegovo plaća porez na sve. A crkvena bagra koja je navikla da živi za đabe i još je plaćaju lakoverni vernici više nema ništa besplatno. Umesto što popovi bahato žive bolje da novac koi troše daju deci koja nam se leče putem sms-poruka bruka i sramota koja nema veze sa verom. Tako će biti i sa kosovom neka ide neko od vas u prizren nesme i to će biti njihovo ako se opireš ima da platiš debeo porez na sve. Ljudi budite realni od ove priče nema ništa odavno je sve izgubljeno bolje da gledamo i ovo što imamo da neizgubimo. Još nešto na čijem zemljištu se nalazi saborna crkva u centru novog sada i dali je plaćena u celosti za sve postoi tapija. Nedirajte tamo gde niste svoj na svome.
  • Komifo

    20.05.2020 15:28
    @Dejan

    Znači sad ćemo da poredimo šefa države sa likovima koji pozivaju na skromnost i smernost? A čak ni Brozu NIKAD nije palo na pamet da svoju limuzinu parkira na sportske terene 200 godina stare gimnazije.
  • Andrija Šrek

    20.05.2020 15:06
    ...
    G. Gavrilović pravi DVE suštinske greške:
    1. on podrazumeva da su svi pripadnici srpskog naroda automatski i vernici Srpske pravoslavne crkve
    2. on smatra da je biti ateista nešto LOŠE.
    Zato i nije u stanju da izvede logičan zaključak o tome šta se dešava.
  • bradonja

    20.05.2020 14:01
    pali matori
  • Hm!

    20.05.2020 13:41
    Šta sam noćas propustio
    Nisi posetio Vatikan druže ili ti je nešto promaklo na televiziji vezano za dokazane zločine od strane Tribunala za zločine crkve i države, a počinjene od Rimoatoličke crkve i to su u pitanju zločini nad decom?
    Patrijarh je crkveni čin, a reč poglavnik možeš slobodno zadržati za poglavnika NDH.
    Inače, nisu pre ni postojali automobili koji toliko koštaju, ali ti nije smetalo da se u njima voza komunjarska svita dok su se ostali vozili vozom, a kad si kupio prvog fiću, to je bila premija.
  • Yip Man

    20.05.2020 13:38
    Dejane Broz je vecinu automobila dobio na poklon a ti automobili su pokradeni (kao prodani na licitaciji) od patriJota , najposle Broz je bio jedan a kavzi popova ima na hiljade pa saberi kolika je to vrednost voznog parka. Ne mogu da se otmem utisku kako se SPC isto ponasa kao i komunizam. Popovi su kao i funkcioneri i sve bi da centralizuju iako je pravoslavna crkva autohtona. Zato CPC nece centralu u Beogradu nego u Podgorici.
  • Dejan

    20.05.2020 12:56
    Licemerje
    @Hm A kada se austrougarski kaplar 45 godina vozao u takvim skupocenim kolima to Vam nije smetalo? Hipokrizija.
  • Dejan

    20.05.2020 12:52
    Hipokrizija
    Pa šta ćete da uradite konkretno povodom toga osim što izdajete saopštenja? Ništa kao i onda kad je i proglašena nezavisnost Kosova, potpisivani Briselski sporazumi, sporazumi sa NATO paktom,ozakonjene parade devijanata, potopljena Valjevska gračanica, tada nije bilo litija da se ne zamerite vlasti. Uvek uz vlast jer tamo je kasa. A sad kad su Vam takli imovinu tek sada ste se setili litija i otpora.
  • ...

    20.05.2020 12:41
    Vucic je vernik????

  • Čika

    20.05.2020 12:09
    Opasno
    Iskrivljavanje realnosti.
  • Trt

    20.05.2020 11:34
    Ni na Vojvodinu.
  • Hm

    20.05.2020 11:29
    Nikad nije bilo ni da poglavari crk e voze automobile od 100000 evra, a lažno se predstavljaju kao vernici
  • A

    20.05.2020 10:50
    samo
    A samo pitanje:
    Vučić
    Brnabić
    Mitrović
    Dačić
    Vulin
    ……………………………..
    su vernici?
    Ma ajde!
  • ARMAGEDON

    20.05.2020 10:49
    ISTINA
    ali istina je i to da nije prvi put da se popovi mole Bogu samo kada žele nove alu felne i feudalne posede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna